• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    FAT
    FAT --- ---
    POHODAVOLE: Díky.

A v Malešicích je za kolik? Mám tu SAPU přece jen dost daleko.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FAT: v Sape okolo 220..
    FAT
    FAT --- ---
    Zdravím, kde kupujete jasmínovou rýži a za kolik? Mně dneska nabízela v obchodě 4kg za 300.- Nevím, ale zdá se mi to dost.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    TATONKA: díky za info o hůlkách, spoustu jsem toho nevěděl!
    a fotky - krása, zase tam chci... :-)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Ahoj, sesmolili jsme takovej prehled o tom, co vse jsme jedli a pili pri nasem mesicnim pobytu ve Vietnamu. Kdyby vas to zajimalo, tak se mrknete sem: http://krishna.cz/16-jidlo/ .
    Pripominky vitany.
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    ANGLIS: jo jasně, díky
    ANGLIS
    ANGLIS --- ---
    THE_HOG: Tohle je když projedeš hlavní bránou a potom pořád rovně a za první možnou odpočkou doprava je taková větší restaurace a za tím tenhle větší obchod, který má dva vchody.. Mají tam i mrazáky a krevety levnější než v Sapě (cca o 70Kč na pytli jsem včera dávala míň)..
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TATONKA: Tak se mi konecne nacetla ta stranka s vysledkama testu a bohuzel musim konstatovat, ze znacka, kterou si z Phu Quocu vezeme, mezi testovanymi neni. Jde o Nuoc Mam 40' znacky Hung Thanh. A naopak z testovanych znacek je z ostrova Phu Quoc vice exemplaru, nez jen vitezny. Doufam, ze jsme vybrali spravne a ne nejakej shit. Kupovala jsem to tam v mistni tovarne, ktera byla zminena v pruvodci a ktera mela mit i prohlidky pro verejnost, bohuzel jsme meli to nestesti, ze se zrovna rekonstruovala, takze jsme jen koupili omacky.

Jinak, vypozorovala jsem zady zajimavy zpusob konzumace (aspon pro me prekvapujici). Na drobno nasekane zelne listy se spari horkou vodou, daj se na talir a pred jejich vlozenim hulkama do ust se namoci prave do rybi omacky. Jako priloha k masu a rejzi je to super.
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    ANGLIS: no a ve kterým to bylo šopu? já byl hned v tom prvním vlevo a za hubičku to rozhodně nebylo, resp chtěla 360 za necelou tašku zeleniny a sezamovej olej půlitr, což sem odmít dát tak řekla 300, což sem teda dal ale zlatá velká sapa kde mi vždycky dědula mezi těma bistrama na ulici narve plnou tašku čeho chci a chce 50-100
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    DOCKINEZ: hmm, vida :) obavam se, ze blbe. Dokonce jsem nekde cetla, ze Vietnam zakazal vyvoz ze zeme (ale urcite budou vyjimky).
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No vida, a vitez testu je zrovinka z ostrova Phu Quoc. Ted jen, jestli ji jde tady u nas koupit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: hm, tak tam teda krabi i sépie propadly.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    STRANGERD: mam kamaradku thaiku co vari jak dabel a dle ni je squid dobra znacka kterou preferuje s ohledem na to co zna z domova

jinak tady je nejaky srovnavaci test rybich omacek https://ourdailybrine.com/fish-sauce-taste-test/
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Vezu si do CR rybi omacku z vietnamskyho ostrova Phu Quoc, ma se jednat o nejyssi kvalitu, ten ostrov je tim vyhlasenej. A smrdi teda na sto honu :) Mame to zabaleny asi ve ctyrech igelitkach, cely obaleny izolepou a stejne to je cejtit skrz. Ale uz se nemuzu dockat, az ji v Praze pridam do nejakyho jidla!
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    XCIDER: tenhle fakt je mi znam, nicmene dneska uz to zrovna casty neni, tak jsem to jen zminil, pac to imo funguje dobre; ta italska by me zajimala, ale pry je dost mastna, jsem nekde cetl...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    STRANGERD: kupuju s třem krabama a ty teda smrděj úctyhodně. Ale třeba co jsem si zkoušela vyrábět - ze sardinek, soli a ananasu, aby se mi rychleji naštípaly bíkoviny (okoukáno na nějkém videu z thajsé výrobny rybí omáčky), tak ta nesmrdí skoro vůbec.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    STRANGERD: v evrope se rybi omacka od staroveku vyrabela a pouzivala, za rimsky rise (garum) byvala vzdycky na stole vedle soli jako dneska pepr, behem stredoveku se to tak nejak vytratilo, ale v italii to porad nekde vyrabeji (colatura di alici)...
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    DOCKINEZ: by me zajimalo, jakou mate zkusenost, ale za me pokud si clovek poridi nejakou kvalitnejsi rybi omacku a ne squid nebo podobnej shit, tak to voni dost jemne... taky je celkem uz provarenej trik ji (a/nebo sojovku) lit i do evropskejch dusenejch pokrmu, protoze v primerenym mnoztvi prave neni citit a jen prohloubi/zvyrazni chut
    TRIBALBASS
    TRIBALBASS --- ---
    XCIDER: ahoj zde predkladam recept na falafel jak ho delame v klubu cestovatelu:-)
    cizrnu pres noc namocime do studene vody ( dulezite je cizrnu poradne proplachnout, podobne jak ryzi)
    druhy den cizrnu slejeme.pote cizrnu pomeleme spolecne s cibuli,cerstvou petrzeli,koriandrem.
    dochucujeme soli,mletym rimskym kminem,mletym koriandrem. pridavame sezamove seminko (neni podminkou)
    a nakonec pridame spetku sody v prasku (falafel je pote nadychanejsi).
    vse poradne promichame a dame do lednice na 1 hodinu odstat.
    na tvarovani pouzivame falafelovac jak tady dal foto FLU. da se bezne koupit u arabu v kramech.pr.Farah v myslikove ulici a nebo v opletalce v galaxii.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DOCKINEZ: Protože tam nejvíc smrdí česnek, ten přebije cokoliv.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam