• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    TRIBALBASS
    TRIBALBASS --- ---
    XCIDER: ahoj zde predkladam recept na falafel jak ho delame v klubu cestovatelu:-)
    cizrnu pres noc namocime do studene vody ( dulezite je cizrnu poradne proplachnout, podobne jak ryzi)
    druhy den cizrnu slejeme.pote cizrnu pomeleme spolecne s cibuli,cerstvou petrzeli,koriandrem.
    dochucujeme soli,mletym rimskym kminem,mletym koriandrem. pridavame sezamove seminko (neni podminkou)
    a nakonec pridame spetku sody v prasku (falafel je pote nadychanejsi).
    vse poradne promichame a dame do lednice na 1 hodinu odstat.
    na tvarovani pouzivame falafelovac jak tady dal foto FLU. da se bezne koupit u arabu v kramech.pr.Farah v myslikove ulici a nebo v opletalce v galaxii.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DOCKINEZ: Protože tam nejvíc smrdí česnek, ten přebije cokoliv.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    POHODAVOLE: cekal bych, ze to bude tim, ale v praxi to nebyl zadny velky rozdil.

Delal jsem podle Maanghii.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOCKINEZ: tak tam hlavně smrdí ta rybí omáčka ne? Já dělal dle zuzky blogu a můžou se přidat i krevety :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mně docela chutnalo kimči od korejců v gorazdovce, ale je to už tak tři roky zpátky.

Od tý doby baštím jenom domácí.

Jen mne překvapuje, že „správný“ korejský kimči obsahující živočišný složky jako zamřelý rybičky nebo rybí omáčku nesmrdí nijak výrazně víc než moje čistě zeleninový.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    KOZINA: pozeraj sa na datum spotreby, hlavne u cinanky ma tam 90% veci tazko po zaruke 2012-2013 ;-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SMOKY: Z Karlína bys to taky moh mít celkem blízko ke Korejcům na Koněvce, nikdy sem tam ale nebyl, takže nezaručim, že maj hotový kimči a ne jen suroviny. Je to Koněvova 1185/102.
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    ZUZKAOU: dík, asi si udělám holt výlet ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LA_PIOVRA: je to malý jak dlaň :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: asi si to vytisknu, az pujdu, diky :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SMOKY: z karlína co by kamenem dohodil: náměstí republiky, ulice v celnici, k-shop což je pobočka korejců z korunní.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOZINA: Někdo zase přeházel google mapu, až budu mít chvíli, tak to upravím a zamknu, otevřená spolupráce prostě nefunguje...

určitě k číňance (blok baráků na hlavní silinici kousek před první odbočkou. Zeleninu a spol buď v rohovém krámu na křižovtce a nebo v krámku kousek šikmo do odbočky od toho rohového.

A pak je tam skvělé čínské obědové bistro s bufetovým stolem - když budeš pokračovat pořád po té hlavní cestě, tak po pravé ruce na konci bloku ve kterém je rohové bistro.

SMOKY: V Korunní u korejců.
    Nechat si ho dovézt rohlikem https://www.rohlik.cz/hledat/kimchi?productPopup=1293341-mat-kimchi (moravský výrobce)

v Country life mají veganské od Kimchi kings.

KOZINA: no v Praze ho mají na Francouzské u viethajců, ale to si nechceš úplně slyšet...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Mate tam (Malesice) k doporuceni nejakej konkretni kram?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ANGLIS: Malešice jsou dobrý, souhlas. Navíc třeba ten kikkoman tam mají levněji než v sapě, 160Kč vs. 200 Kč za litrovou lahev.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Kde v centru, nejlepe Karlin koupim dobry kimchi ? Do Sapy se mi nechce ted cestovat...
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    Nevíte kde by se dala koupit Yuba (tofu skin)? ideálně v Plzni
    ANGLIS
    ANGLIS --- ---
    Tak jsem prvně navštívila Malešickou tržnici a musím říct, že maximální spokojenost. Mnohem přehlednější než Sapa a zelenina doslova za korunu a fantastická. Hlavně za čtvrt tašky lusků 20 Kč mi přišlo super ;)

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    4 Ways to Upgrade Your Chinese Food at Home | SAVEUR
    http://www.saveur.com/phoenix-claws-jade-trees-kian-lam-kho-chinese-cooking
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    XCIDER: jako alternativu k tomu od FLU: já nemůžu dopustit na recept od ottolengiho:

Jerusalem Cookbook Falafel Recipe
    http://thetummytrain.com/2015/03/12/jerusalem-cookbook-falafel-recipe/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALAMAN: jestli tam někde máte albert/tesco/billu, tak tam mívají vaničky s koriandrem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam