• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    ANGLIS: no a ve kterým to bylo šopu? já byl hned v tom prvním vlevo a za hubičku to rozhodně nebylo, resp chtěla 360 za necelou tašku zeleniny a sezamovej olej půlitr, což sem odmít dát tak řekla 300, což sem teda dal ale zlatá velká sapa kde mi vždycky dědula mezi těma bistrama na ulici narve plnou tašku čeho chci a chce 50-100
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    DOCKINEZ: hmm, vida :) obavam se, ze blbe. Dokonce jsem nekde cetla, ze Vietnam zakazal vyvoz ze zeme (ale urcite budou vyjimky).
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No vida, a vitez testu je zrovinka z ostrova Phu Quoc. Ted jen, jestli ji jde tady u nas koupit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: hm, tak tam teda krabi i sépie propadly.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    STRANGERD: mam kamaradku thaiku co vari jak dabel a dle ni je squid dobra znacka kterou preferuje s ohledem na to co zna z domova

    jinak tady je nejaky srovnavaci test rybich omacek https://ourdailybrine.com/fish-sauce-taste-test/
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Vezu si do CR rybi omacku z vietnamskyho ostrova Phu Quoc, ma se jednat o nejyssi kvalitu, ten ostrov je tim vyhlasenej. A smrdi teda na sto honu :) Mame to zabaleny asi ve ctyrech igelitkach, cely obaleny izolepou a stejne to je cejtit skrz. Ale uz se nemuzu dockat, az ji v Praze pridam do nejakyho jidla!
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    XCIDER: tenhle fakt je mi znam, nicmene dneska uz to zrovna casty neni, tak jsem to jen zminil, pac to imo funguje dobre; ta italska by me zajimala, ale pry je dost mastna, jsem nekde cetl...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    STRANGERD: kupuju s třem krabama a ty teda smrděj úctyhodně. Ale třeba co jsem si zkoušela vyrábět - ze sardinek, soli a ananasu, aby se mi rychleji naštípaly bíkoviny (okoukáno na nějkém videu z thajsé výrobny rybí omáčky), tak ta nesmrdí skoro vůbec.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    STRANGERD: v evrope se rybi omacka od staroveku vyrabela a pouzivala, za rimsky rise (garum) byvala vzdycky na stole vedle soli jako dneska pepr, behem stredoveku se to tak nejak vytratilo, ale v italii to porad nekde vyrabeji (colatura di alici)...
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    DOCKINEZ: by me zajimalo, jakou mate zkusenost, ale za me pokud si clovek poridi nejakou kvalitnejsi rybi omacku a ne squid nebo podobnej shit, tak to voni dost jemne... taky je celkem uz provarenej trik ji (a/nebo sojovku) lit i do evropskejch dusenejch pokrmu, protoze v primerenym mnoztvi prave neni citit a jen prohloubi/zvyrazni chut
    TRIBALBASS
    TRIBALBASS --- ---
    XCIDER: ahoj zde predkladam recept na falafel jak ho delame v klubu cestovatelu:-)
    cizrnu pres noc namocime do studene vody ( dulezite je cizrnu poradne proplachnout, podobne jak ryzi)
    druhy den cizrnu slejeme.pote cizrnu pomeleme spolecne s cibuli,cerstvou petrzeli,koriandrem.
    dochucujeme soli,mletym rimskym kminem,mletym koriandrem. pridavame sezamove seminko (neni podminkou)
    a nakonec pridame spetku sody v prasku (falafel je pote nadychanejsi).
    vse poradne promichame a dame do lednice na 1 hodinu odstat.
    na tvarovani pouzivame falafelovac jak tady dal foto FLU. da se bezne koupit u arabu v kramech.pr.Farah v myslikove ulici a nebo v opletalce v galaxii.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DOCKINEZ: Protože tam nejvíc smrdí česnek, ten přebije cokoliv.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    POHODAVOLE: cekal bych, ze to bude tim, ale v praxi to nebyl zadny velky rozdil.

    Delal jsem podle Maanghii.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOCKINEZ: tak tam hlavně smrdí ta rybí omáčka ne? Já dělal dle zuzky blogu a můžou se přidat i krevety :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mně docela chutnalo kimči od korejců v gorazdovce, ale je to už tak tři roky zpátky.

    Od tý doby baštím jenom domácí.

    Jen mne překvapuje, že „správný“ korejský kimči obsahující živočišný složky jako zamřelý rybičky nebo rybí omáčku nesmrdí nijak výrazně víc než moje čistě zeleninový.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    KOZINA: pozeraj sa na datum spotreby, hlavne u cinanky ma tam 90% veci tazko po zaruke 2012-2013 ;-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SMOKY: Z Karlína bys to taky moh mít celkem blízko ke Korejcům na Koněvce, nikdy sem tam ale nebyl, takže nezaručim, že maj hotový kimči a ne jen suroviny. Je to Koněvova 1185/102.
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    ZUZKAOU: dík, asi si udělám holt výlet ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LA_PIOVRA: je to malý jak dlaň :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: asi si to vytisknu, az pujdu, diky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam