• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ANGLIS: Nedávno jsem si tam dával bun cha a teda nic moc. Maso gumové, bez chuti a téměř žádné bylinky.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    ANGLIS: to uz je ale celkem daleko, i tak vsak dik za tip
    ANGLIS
    ANGLIS --- ---
    TATONKA: Já ráda chodím za Tančící dům, Gorazdova ulice.

    Pho Son - Vietnamská kuchyně - Nové Město - Praha - Recenze - Fotky - Yelp
    https://www.yelp.cz/biz/pho-son-praha-2
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TATONKA: Případně okolí Výtoně.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Nevíte prosím o nějakém poživatelném asijském (ideálně vietnamském) bistru někde kolem Anděla?
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    mohlo by nekoho zajimat

    „Zveme na kurz tibetského vaření, v rámci kterého máte jedinečnou příležitost se naučit „uvařit z ničeho“ a mít z toho radost, který povede manželka ředitele naší školy Padma.“
    Patronské vaření s Padmou v ČR | Brontosauři v Himálajích
    http://www.brontosaurivhimalajich.cz/2016/3/11/patronske-vareni-s-padmou-v-cr
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLU: syrova namocena/naklicena cizrna je moc dobra, chutna podobne jako klasickej zelenej hrasek.
    FAT
    FAT --- ---
    FLU: Nejen, že se dá jíst, ale má taky skvělou chuť!
    :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    FLU: tak naklicena cizrna (=namocena ve vode) se normalne da jist...ostatne jako dost dalsich veci
    FLU
    FLU --- ---
    DEIKSAC: narazil jsem i na to, ze nejaci zastanci "raw cuisine" propagovali hummus ze syrove cizrny s tim, ze pokud je dostatecne dlouho namocena, da se bez problemu konzumovat. nevim, nezkousel jsem a zkouset neminim.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    FLU: šmarjá takhle to dopadá, když je někde nepsáno falafel a já čtu hummus :-)
    FLU
    FLU --- ---
    DEIKSAC: pokud jsem delal falafel z uvarene cizrny, bez pojidla (vejce, hromada slizu ze lnenenho seminka) se to vzdycky vice ci mene rozpadalo. ze syrove (namocene) cizrny je to naopak zcela bez problemu a to bez jakehokoli pojidla.

    nehlede na to, ze vysledny produkt ma mohem lepsi a vyraznejsi chut, nez kdyz pouzijes uvarenou cizrnu.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    Krishnův blog mi připomněl tohle
    The Japanese Tradition Chopsticks
    http://www.youtube.com/watch?v=t4y5uOSOJa0
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    FLU: jak rozpadne? enkrát jsem dělal z vařený a s rozpadánim nějak nemám potíž
    FLU
    FLU --- ---
    DEIKSAC: ano, jinak se to rozpadne.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TRIBALBASS: tu cizrnu děláte zasyrova?
    FAT: thajská jamínová 4,5 kila/220 ruzny znacky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUTHA: to vypada dobre :) i ten blog, dela to poctive
    nudle me bavi, nekdy staci i nouzovka v podobe nudli s chillibean paste, nebo pak poctivy verze jako dan dan noodles http://thewoksoflife.com/2014/11/dan-dan-noodles/

    btw. vite nekdo jak spravne pripravit tyhle nudle? v sape je prodavaji, pytlik vypada trochu jinak, nejsou to klasicky suseny ale jsou i vpytliku trochu vlacnejsi, ale po uvareni jsou hodne slane
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    tohle je parada. uplne se mi sbihaji sliny http://www.manusmenu.com/aloo-tikki-chaat

    plus dalsi pekny recept na dosu: http://www.manusmenu.com/dosa-and-coconut-chutney
    EZEE
    EZEE --- ---
    Ahoj, byl jste nekdo v Praze na Teppanyaki? Kam? Strasne me to laka. Btw Hoisin je ta omajda co se dava k vonave a krupave kachne v cine u nas, nebo se pletu?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MUTHA: je možný, že to tam není. Ráno jsem tam koukal a taky jsem nenašel. Včera tam právě i ukazovali výrobu nudli a různý oldschool postupy, tak mě to zaujalo..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsem zahledl porad Kouzla čínské kuchyně na Kino Barrandov a bylo to super :)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PUMPKIN_WHOO: vietnamska vecerka zlatnicka, country life
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam