• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLU: syrova namocena/naklicena cizrna je moc dobra, chutna podobne jako klasickej zelenej hrasek.
    FAT
    FAT --- ---
    FLU: Nejen, že se dá jíst, ale má taky skvělou chuť!
    :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    FLU: tak naklicena cizrna (=namocena ve vode) se normalne da jist...ostatne jako dost dalsich veci
    FLU
    FLU --- ---
    DEIKSAC: narazil jsem i na to, ze nejaci zastanci "raw cuisine" propagovali hummus ze syrove cizrny s tim, ze pokud je dostatecne dlouho namocena, da se bez problemu konzumovat. nevim, nezkousel jsem a zkouset neminim.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    FLU: šmarjá takhle to dopadá, když je někde nepsáno falafel a já čtu hummus :-)
    FLU
    FLU --- ---
    DEIKSAC: pokud jsem delal falafel z uvarene cizrny, bez pojidla (vejce, hromada slizu ze lnenenho seminka) se to vzdycky vice ci mene rozpadalo. ze syrove (namocene) cizrny je to naopak zcela bez problemu a to bez jakehokoli pojidla.

nehlede na to, ze vysledny produkt ma mohem lepsi a vyraznejsi chut, nez kdyz pouzijes uvarenou cizrnu.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    Krishnův blog mi připomněl tohle
    The Japanese Tradition Chopsticks
    http://www.youtube.com/watch?v=t4y5uOSOJa0
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    FLU: jak rozpadne? enkrát jsem dělal z vařený a s rozpadánim nějak nemám potíž
    FLU
    FLU --- ---
    DEIKSAC: ano, jinak se to rozpadne.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TRIBALBASS: tu cizrnu děláte zasyrova?
    FAT: thajská jamínová 4,5 kila/220 ruzny znacky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUTHA: to vypada dobre :) i ten blog, dela to poctive
    nudle me bavi, nekdy staci i nouzovka v podobe nudli s chillibean paste, nebo pak poctivy verze jako dan dan noodles http://thewoksoflife.com/2014/11/dan-dan-noodles/

btw. vite nekdo jak spravne pripravit tyhle nudle? v sape je prodavaji, pytlik vypada trochu jinak, nejsou to klasicky suseny ale jsou i vpytliku trochu vlacnejsi, ale po uvareni jsou hodne slane
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    tohle je parada. uplne se mi sbihaji sliny http://www.manusmenu.com/aloo-tikki-chaat

plus dalsi pekny recept na dosu: http://www.manusmenu.com/dosa-and-coconut-chutney
    EZEE
    EZEE --- ---
    Ahoj, byl jste nekdo v Praze na Teppanyaki? Kam? Strasne me to laka. Btw Hoisin je ta omajda co se dava k vonave a krupave kachne v cine u nas, nebo se pletu?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MUTHA: je možný, že to tam není. Ráno jsem tam koukal a taky jsem nenašel. Včera tam právě i ukazovali výrobu nudli a různý oldschool postupy, tak mě to zaujalo..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsem zahledl porad Kouzla čínské kuchyně na Kino Barrandov a bylo to super :)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PUMPKIN_WHOO: vietnamska vecerka zlatnicka, country life
    PUMPKIN_WHOO
    PUMPKIN_WHOO --- ---
    sháním po praze tapiocové perly (malé) na dezerty, nějakej tip na krámek v centru? předpokládám, že jinak sapa atak.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    POHODAVOLE: To je moje oblíbené Sapa jídlo. Mají ho i v jednom mikrostánku vedle Bun Cha grilu. Navíc tam byla moc milá Vietnamka, které nevadilo, že jí koukám pod ruce, jak se to vaří. Naopak mi v rámci možností komentovala postup :)
    ABGD
    ABGD --- ---
    MRMNK: info s formalínem je od Zhai Fenga(nas trener kungfu) co se kamaradi s majitelem tofu vyrobny, meli jsme na letni kurz domluveny cerstve tofu bez pridavku. Pry to tak delaji vsichni jinak je tofu venku ve vode za den zkazeny.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ABGD: info z formaldehydem je z jakeho zdroje?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ABGD: po posledni zkusenosti, kdy mi pan nandal tofu holejma spinavejma rukama ho jiz radeji nekupuji..
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ABGD: Už jsem se párkrát po tofu ze Sapy pěkně po...., až jsem s těžkým srdcem začal kupovat supermarketové balené. Možná jsem měl jen smůlu, těžko říct...
    ABGD
    ABGD --- ---
    EXTREME: hmm tak zrovna tofu je extremne nachylne na kazivost takze si nemysli ze by prezilo nejak virazne neciste zachazeni. Spis me znepokojuje ze pres horke dny se pry pridava do vody na skladovani formaldehyd aby vydrzelo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam