• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ABGD
    ABGD --- ---
    LORDT: zastavil jsem se tam a pho bo mi teda nejelo. Maso mi prislo ne moc kvalitni a vyvar takovy nijaky. Zelenina taky trochu zavadla.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    LORDT: Díky za tip, přesně něco takového jsem hledala!
    Včera jsem to tam rovnou otestovala. Dala jsem si Pho bo, měla jsem na něj chuť (nebo spíš vyloženě absťák, měsíc ve Vietnamu udělal svoje :)) . Stálo 90 Kč, bylo výborný, bylo ho hodně, plavalo v něm hodně masa, to maso bylo měkký, ale ne syrový (jak to často servírujou ve Vietnamu), vývar byl silný a voněl správným kořením a plavalo v něm taky dost koriandru (což teda není nic pro mě). Dávám 4 z pěti hvězdiček, ztráta hvězdičky je kvůli absenci opražené cibulky, která Pho upgraduje na totální delikatesu. Trochu mi chyběl i talíř plný čerstvých bylinek jakožto příloha, ale to tady v Čechách asi není úplně běžné.

    Jo, a berou stravenky a jsou z Hanoje.
    ABGD
    ABGD --- ---
    LORDT: taky jsem slysel dobre reference ale jeste tam nebyl
    LORDT
    LORDT --- ---
    TATONKA: Na Knizeci v ulici Ostrovskeho je celkem nove otevreny bistro "Co Do", je to hned naproti autobusovymu nadrazi. Je to malinkaty, nejsou tam ani zachody, ale jidlo mi chutnalo (bun cha + bun bo nam bo), i kdyz to teda muzu zatim posoudit na zaklade jediny navstevy. Maji i nekolik jidel, ktery sem jinde nevidel.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    ANGLIS: to uz je ale celkem daleko, i tak vsak dik za tip
    ANGLIS
    ANGLIS --- ---
    TATONKA: Já ráda chodím za Tančící dům, Gorazdova ulice.

    Pho Son - Vietnamská kuchyně - Nové Město - Praha - Recenze - Fotky - Yelp
    https://www.yelp.cz/biz/pho-son-praha-2
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TATONKA: Případně okolí Výtoně.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Nevíte prosím o nějakém poživatelném asijském (ideálně vietnamském) bistru někde kolem Anděla?
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    mohlo by nekoho zajimat

    „Zveme na kurz tibetského vaření, v rámci kterého máte jedinečnou příležitost se naučit „uvařit z ničeho“ a mít z toho radost, který povede manželka ředitele naší školy Padma.“
    Patronské vaření s Padmou v ČR | Brontosauři v Himálajích
    http://www.brontosaurivhimalajich.cz/2016/3/11/patronske-vareni-s-padmou-v-cr
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLU: syrova namocena/naklicena cizrna je moc dobra, chutna podobne jako klasickej zelenej hrasek.
    FAT
    FAT --- ---
    FLU: Nejen, že se dá jíst, ale má taky skvělou chuť!
    :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    FLU: tak naklicena cizrna (=namocena ve vode) se normalne da jist...ostatne jako dost dalsich veci
    FLU
    FLU --- ---
    DEIKSAC: narazil jsem i na to, ze nejaci zastanci "raw cuisine" propagovali hummus ze syrove cizrny s tim, ze pokud je dostatecne dlouho namocena, da se bez problemu konzumovat. nevim, nezkousel jsem a zkouset neminim.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    FLU: šmarjá takhle to dopadá, když je někde nepsáno falafel a já čtu hummus :-)
    FLU
    FLU --- ---
    DEIKSAC: pokud jsem delal falafel z uvarene cizrny, bez pojidla (vejce, hromada slizu ze lnenenho seminka) se to vzdycky vice ci mene rozpadalo. ze syrove (namocene) cizrny je to naopak zcela bez problemu a to bez jakehokoli pojidla.

    nehlede na to, ze vysledny produkt ma mohem lepsi a vyraznejsi chut, nez kdyz pouzijes uvarenou cizrnu.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    Krishnův blog mi připomněl tohle
    The Japanese Tradition Chopsticks
    http://www.youtube.com/watch?v=t4y5uOSOJa0
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    FLU: jak rozpadne? enkrát jsem dělal z vařený a s rozpadánim nějak nemám potíž
    FLU
    FLU --- ---
    DEIKSAC: ano, jinak se to rozpadne.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TRIBALBASS: tu cizrnu děláte zasyrova?
    FAT: thajská jamínová 4,5 kila/220 ruzny znacky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUTHA: to vypada dobre :) i ten blog, dela to poctive
    nudle me bavi, nekdy staci i nouzovka v podobe nudli s chillibean paste, nebo pak poctivy verze jako dan dan noodles http://thewoksoflife.com/2014/11/dan-dan-noodles/

    btw. vite nekdo jak spravne pripravit tyhle nudle? v sape je prodavaji, pytlik vypada trochu jinak, nejsou to klasicky suseny ale jsou i vpytliku trochu vlacnejsi, ale po uvareni jsou hodne slane
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    tohle je parada. uplne se mi sbihaji sliny http://www.manusmenu.com/aloo-tikki-chaat

    plus dalsi pekny recept na dosu: http://www.manusmenu.com/dosa-and-coconut-chutney
    EZEE
    EZEE --- ---
    Ahoj, byl jste nekdo v Praze na Teppanyaki? Kam? Strasne me to laka. Btw Hoisin je ta omajda co se dava k vonave a krupave kachne v cine u nas, nebo se pletu?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MUTHA: je možný, že to tam není. Ráno jsem tam koukal a taky jsem nenašel. Včera tam právě i ukazovali výrobu nudli a různý oldschool postupy, tak mě to zaujalo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam