• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ZUZKAOU: Je možné, aby takové bylinky způsobovaly například afty v ústech?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Bazalka, koriandr a papriky z Laosu jsou naprosto nevhodné - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/...dr-a-papriky-z-laosu-jsou-naprosto-nevhodne/#ic=gallery-header&icc=backlink
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    87HIGHFLYER: však jo, i tuhle možnost budu akceptovat. Hold si jednou za čas přinejhorším uvařím pro sebe (případně pro potomka, když to bude baštit) :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BESSAYA: a taky je možný, že to nebude jíst nikdy. Ostatně, proč by měl:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SALAMAN: a zrovna tam me bun cha moc nechutnala:/ ale už je to přes rok zpátky.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    BESSAYA: cesta k jeho zaludku vede pres tchyni :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    BESSAYA: Já jich teda zkusil jen několik, ale tahle mi zatím chutnala nejvíc:

    Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO | Country Life
    http://www.countrylife.cz/miso-genmai-hneda-ryze-400-g-muso

    Jinak musím doporučit http://www.phonamnam.cz/ - majitel je moc příjemný a lepší bún chả jsem jedl už jenom v Sapě. Navíc mají i hodně vegetariánských jídel a čepují Únětice 10° i 12°.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    GUDRUN: přesně, nenahrazovat tou klasickou, je to fakt jiná chuť a taky jsem si teď koupila na trhu malou rostlinku
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BESSAYA: nenahrazuj ji ceskou / italskou :-) seminka nevim, ale male rostliny jsem kupovala na farmarskem trhu, drzeli se celou sezonu.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    GUDRUN: a j hodně jiná od české bazalky? Tu na zahradě mám, ale jinak zkusím sehnat semínka té thajské, no :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TATONKA: pokud jezdi do Prahy jednou za ctvrt roku, da se tezko asi sehnat cerstva thajska bazalka, ale zase se asi vyplati pestovat, ne? mivala jsem ji v truhliku normalne :-)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    GUDRUN:
    TATONKA: To je mi jasné, že na něj musím jemně :) Kimči dělám pro sebe, vůbec bych ho nenutila cokoli jíst :) Nedávno jsem mu zkusila upéct např "bůnček" podle Cuketky, a jako jo, snědl to, ale ksichtil se, že prý kdyby to bylo pečené v tuně cibule a kminu, bylo by to o level jinde :) A přitom bych řekla, že se fakt povedl, i tchyně ho chválila, a a obvykle jen pindá :)
    Recept vyzkouším, díky :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BESSAYA: na muze zkus zacit s ne moc exotickejma jidlama asijske kuchyne, zrovna kimchi a miso nejsou fakt pro kazdeho :-) ale nejaka jemnejsi indie s kuretem, buncha nebo stir fry s veprovym, houbama, cesnekem, zazvorem a necim zelenym (fazolky, brokolice, ale klidne jen osminky cibule) jen striknuta sojovkou taky cestu k tehle kuchyni otevira. Myslim, ze se da i jedlik ceske kuchyne naucit, aby si dal asijska jidla, ale musi se nej nezne a pomalu, pres zname chute v jinem podani a postupne hledat cestu, co chutna, pridavat nove ingredience do formy, kterou uz zna a tak :-)

    urcite ti tu lidi zabrainstormujou, cim zacit a jak postupne muze na asijskou kuchyni naladit, pokud myslis, ze by tudy vedla cesta :-)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    ZUZKAOU: díky za tipy :) V pátek jsem naložila svoje první kimči, nikdy jsem to nejedla, ale už se na to nesčetně těším, no a to i na experimenty s miso :) Škoda, že muž je milovník české klasiky a moc ho neláká zkoušet nová jídla se mnou, dělalo by mi to tak ještě větší radost. Ale co, i tak se těším :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BESSAYA: hele těch 400g vydrží dlouho. Dávkuje se to po lžičkách na porci :-)

    A naprosto nejlepší je máslo s troškou miso a mastit tím brambory a nebo zeleninu.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    ZUZKAOU: Díky, no až do Prahy pojedu, tak pokud mi to nálada potomka dovolí (ono cestování do Prahy s přestupy a pak MHD po Praze je pro dvouleťáka dlouhé, takže to právě většinou omezuji na nutnosti), zkusím se tam stavit a zakoupit Tebou doporučené :) Zatím objednám to, co píšeš, a začnu s experimenty ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BESSAYA: jednou za čtvrt roku kup v Shinu na Korunní nějaké shiro miso. Toho do další výpravy do prahy to vydrží :-)
    No dobře, ne nyxovská odpověď.

    výraznější
    Miso pasta červená 400g | Japamania.cz, sushi, nori, miso, wasabi - japonské potraviny
    http://www.japamania.cz/miso-pasta-cervena-400g-p1543

    jemnější
    Miso pasta bílá 400g | Japamania.cz, sushi, nori, miso, wasabi - japonské potraviny
    http://www.japamania.cz/miso-pasta-bila-400g-p1542

    Jinak ve zdravých výživách mívají miso pasty od Sunfoodu, ale pozor na ně, jsou to hodně tmavá, hodně chuťově výrazná, hodně slaná misa, doporučuju začínat u těch světlejší.

    The Lucky Peach Guide to Miso | Lucky Peach
    http://luckypeach.com/the-lucky-peach-guide-to-miso/
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Ahoj :) S asijskou kuchyní se teprve seznamuji, a ráda bych koupila někde na netu (bydlím na vesnici a přeji Prahy jezdím jednou z čtvrt roku) miso pastu - první odkaz na nástěnce nefunguje, na druhém to nevedou. Poradíte, prosím? Nějakou osvědčenou, samozřejmě, že Google použít umím, ale ráda si nechám nějakou doporučit. Děkuju :)
    FLU
    FLU --- ---
    Spice gull: seabird turns orange after falling into vat of curry | Environment | The Guardian
    http://www.theguardian.com/...09/seagull-turns-orange-after-falling-into-vat-of-chicken-tikka-masala



    "He really surprised everyone here – we had never seen anything like it before. He had fallen into a waste vat of curry that was outside, it was chicken tikka masala. The thing that shocked us the most was the smell. He smelled amazing, he really smelled good".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam