• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    LASICE78
    LASICE78 --- ---
    87HIGHFLYER: super díky :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Bibimbapu přestěhování z Karlína na Žižkov dost pomohlo, už to není bizarní bistro s korejskou kuchní, ale vcelku přijatelná restaurace.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LASICE78: myslim, ze je to ten samej co se prestehoval do haly 5 a ma tam restauraci
    LASICE78
    LASICE78 --- ---
    ahojte, nevite kam se podel vietnamec co mel stanek v holesovicky trznici v takove ulicce smerem k alze? mel tam uplne bozi jidla ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALAMAN: hele afty jsou důsledek nějakého narušení prostředí v ústech a následného zanícení, takže pesticidy či kdoví jaké breberky to klidně u někoho způsobit můžou.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ZUZKAOU: Je možné, aby takové bylinky způsobovaly například afty v ústech?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Bazalka, koriandr a papriky z Laosu jsou naprosto nevhodné - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/...dr-a-papriky-z-laosu-jsou-naprosto-nevhodne/#ic=gallery-header&icc=backlink
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    87HIGHFLYER: však jo, i tuhle možnost budu akceptovat. Hold si jednou za čas přinejhorším uvařím pro sebe (případně pro potomka, když to bude baštit) :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BESSAYA: a taky je možný, že to nebude jíst nikdy. Ostatně, proč by měl:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SALAMAN: a zrovna tam me bun cha moc nechutnala:/ ale už je to přes rok zpátky.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    BESSAYA: cesta k jeho zaludku vede pres tchyni :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    BESSAYA: Já jich teda zkusil jen několik, ale tahle mi zatím chutnala nejvíc:

Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO | Country Life
    http://www.countrylife.cz/miso-genmai-hneda-ryze-400-g-muso

Jinak musím doporučit http://www.phonamnam.cz/ - majitel je moc příjemný a lepší bún chả jsem jedl už jenom v Sapě. Navíc mají i hodně vegetariánských jídel a čepují Únětice 10° i 12°.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    GUDRUN: přesně, nenahrazovat tou klasickou, je to fakt jiná chuť a taky jsem si teď koupila na trhu malou rostlinku
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BESSAYA: nenahrazuj ji ceskou / italskou :-) seminka nevim, ale male rostliny jsem kupovala na farmarskem trhu, drzeli se celou sezonu.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    GUDRUN: a j hodně jiná od české bazalky? Tu na zahradě mám, ale jinak zkusím sehnat semínka té thajské, no :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TATONKA: pokud jezdi do Prahy jednou za ctvrt roku, da se tezko asi sehnat cerstva thajska bazalka, ale zase se asi vyplati pestovat, ne? mivala jsem ji v truhliku normalne :-)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    GUDRUN:
    TATONKA: To je mi jasné, že na něj musím jemně :) Kimči dělám pro sebe, vůbec bych ho nenutila cokoli jíst :) Nedávno jsem mu zkusila upéct např "bůnček" podle Cuketky, a jako jo, snědl to, ale ksichtil se, že prý kdyby to bylo pečené v tuně cibule a kminu, bylo by to o level jinde :) A přitom bych řekla, že se fakt povedl, i tchyně ho chválila, a a obvykle jen pindá :)
    Recept vyzkouším, díky :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BESSAYA: na muze zkus zacit s ne moc exotickejma jidlama asijske kuchyne, zrovna kimchi a miso nejsou fakt pro kazdeho :-) ale nejaka jemnejsi indie s kuretem, buncha nebo stir fry s veprovym, houbama, cesnekem, zazvorem a necim zelenym (fazolky, brokolice, ale klidne jen osminky cibule) jen striknuta sojovkou taky cestu k tehle kuchyni otevira. Myslim, ze se da i jedlik ceske kuchyne naucit, aby si dal asijska jidla, ale musi se nej nezne a pomalu, pres zname chute v jinem podani a postupne hledat cestu, co chutna, pridavat nove ingredience do formy, kterou uz zna a tak :-)

urcite ti tu lidi zabrainstormujou, cim zacit a jak postupne muze na asijskou kuchyni naladit, pokud myslis, ze by tudy vedla cesta :-)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    ZUZKAOU: díky za tipy :) V pátek jsem naložila svoje první kimči, nikdy jsem to nejedla, ale už se na to nesčetně těším, no a to i na experimenty s miso :) Škoda, že muž je milovník české klasiky a moc ho neláká zkoušet nová jídla se mnou, dělalo by mi to tak ještě větší radost. Ale co, i tak se těším :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam