• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXTREME: přesně na to narážím, ale to tofu je prostě dobré a to co dělá třeba sunfood je drolivé, tvrdé a bez chuti.
    MICKEY_MOUSE: to drahé se vozí z daleka.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZUZKAOU: Zajímá mě, v čem je drahé tofu lepší než to levné. Z tvé odpovědi jsem to nepochopil.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: v sójových omáčkách je dost rozdíl v chuti. hledej ty kde je napsáno naturally brewed a složení je jen voda, soja, pšenice a sůl, případně tamari. Tamari hledej ve zdravých vyzivach, sojovku v asijských specialkach a nebo v tržnici.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: Vykašli se na hnusné tvrdé tofu vyráběné oficiálně v Cr co je v kramech či ve zdravém sypani... nebo na dovážené v asijských specialkach. Vyraz do tržnice na čerstvé, jemné k Vietnamcům. Moc neuvazuj o hygieně. Rozdíl je hlavně v teplotě při srážení soj. mléka.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Mám ještě takový laický dotaz k tofu. Mám ho rád, kupuji to pořád. V supermarketu stojí kostka cca 20 korun, ve speciálkách třeba 60 nebo i 150. Zkusil jsem různé značky i ceny, a v podstatě nezjistil rozdíl. Resp. je to pokaždé jiné, ale že bych mohl tvrdit, že to za 150 mi chutná víc než to za 20, tak to určitě ne. je tam nějaký výrazný rozdíl v kvalitě a pokud jo, v čem je to dvacetikorunové horší?
    To samé sojové omáčky — seženu "obyčejnou" i "značkovou" za několikanásobnou cenu, ale že bych poznal rozdíl, to nepoznám. nejsem gurmet, tak je to možná tím, že nemám chuť tak vytříbenou. Ptám se z pohledu "obyčejného" konzumenta, tedy spíš ohledně praktické stránky kvality.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MICKEY_MOUSE: nápis / zavolej do shinfood, který to sem dovazej a prodavaj jak na přímo tak i do obchodů http://shinfood.com/pages/frontpage
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    TIGRE: Tak jsme společně s Googlem zjistili, že Dashida asi nikde nekoupím. :) Jsou-li tedy Dashida, Sogogi a Dashi ta správná klíčová slova pro vyhledávání.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ZUZKAOU: ha to mi připomnělo, že musim víc strouhat bonito, co jsme si přivezli z japanu
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    TIGRE: Díky, vyzkouším, seženu-li. Nejsem z Prahy, tak pogooglím.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MICKEY_MOUSE: mně vzdy prisli super po chutovy strance korejský Dashida Sogogi (hovězí) a Dashida Dashi (rybí). Oboje v Shinu na Korunní nebo v tom obchodě V Celnici.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: hele mě to prodal místní makrobiotik, co má zdravou výživu, když jsem hledala něco, z čeho bych vyrobila 30 porcí instantní polívky na jeden kurz.

Míchala jsem tohle, s rejžovejma vlasovejma nudlema, sušenou zeleninou, solí a bylinkama jako je sušená petržel, tymián a libeček. Fungovalo to docela dobře.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZUZKAOU: Aha! To dává už víc smysl. A ta pasta se používá do polívky? Čili z prášku a vody umíchám v podstatě to, co teď kupuji už umíchané? nebo se ta miso pasta používá i na něco jiného než polévky?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: 2:1 se to imho ředí na pastu, ne na polívku.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZUZKAOU: Díky za link, jen mě zaskočila ta cena/výkon. 100g stojí cca 100 Kč a ředí se to s vodou 2:1. Čili z toho balení udělám dvě deci polívky? Má kilová miso pasta stoj dvě stovky a polívky z ní udělám několik hrnců. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: vozí to sem sunfood z japonska.

Miso bílé sušené 100g Sunfood | Veganstore.cz = veganský eshop nejen pro vegany
    http://www.veganstore.cz/Jina-ochucovadla/164-Miso-b%C3%ADl%C3%A9-su%C5%A1en%C3%A9-100g
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZUZKAOU: Myslím, že to píšeš úplně přesně. Bude to to, co říkáš, jen to dokážeš popsat mnohem líp než prodavač v obchodě. ten mi k tomu nedokázal říct prakticky nic, bral jsem to na zkoušku a moc mě to neoslovilo. To sušené miso zkusím, díky za tip, to by se mi mohlo líp nosit v batohu než pasta i se s tím líp pracovat, pokud to ale má obdobné vlastnosti a kvalitu. Nejde mi určitě o to si složitě míchat čínské supermarketové pytlíkovky. :) Chci fungovat jednoduše, ale kvalitně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: jestli dobře vidím co je to za pytlíček, tak to je náhrada bonito vloček - tedy sůl s glutamátem a troškou rybí příchutě. To je možné lepší koupit bonito vločky a namlít je na prášek. Klidně s těma řasama pokupě, žejo.

Jinak ve zdravejch výživách prodávaj i sušený miso a to je moc dobrý.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Včera jsem byl po čase v prodejně asijských potravin a zkusil koupit sušené vývary. Dnes jsem z toho během výletu uvařil polévku a teda musím říct, že velká slabota. Zachránily to omáčky (rybí + chilli), které jsem do polévky přidal. Je pravda, že na krabičce není uvedeno dávkování ani prodavač evidentně netušil, nicméně polévku jsem vařil z 0,5 litru vody a použil dva sáčky, tak tipuji, že by to mělo stačit. Nebo dělám něco špatně? Poraďte kdyžtak, jsem laik. Ještě mám koupený jiný typ sušených vývarů, tak jsem zvědavý, jestli bude lepší, ale zatím teda zklamání.
    Opačnou zkušenost mám s miso pastou, ta se mi osvědčila výborně. I řasy fungují výborně, zatím jsem zkoušel Wakame a Hijiki (snad to píšu dobře) a obojí fajn, přitom každé úplně jiné, vhodně se navzájem doplňují.

polevka.jpg
    N_I
    N_I --- ---
    MICKEY_MOUSE: moc dekuju, to je presne ono!
    N_I
    N_I --- ---
    prosim ma nekdo presnejsi recept na tom yum kung,goong polevku?

nasel jsem jen takove povrchni a nevim presne abych nezkurvil treba ty krevety, abych je nevaril moc dlouho apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam