• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZUZKAOU: Aha! To dává už víc smysl. A ta pasta se používá do polívky? Čili z prášku a vody umíchám v podstatě to, co teď kupuji už umíchané? nebo se ta miso pasta používá i na něco jiného než polévky?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: 2:1 se to imho ředí na pastu, ne na polívku.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZUZKAOU: Díky za link, jen mě zaskočila ta cena/výkon. 100g stojí cca 100 Kč a ředí se to s vodou 2:1. Čili z toho balení udělám dvě deci polívky? Má kilová miso pasta stoj dvě stovky a polívky z ní udělám několik hrnců. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: vozí to sem sunfood z japonska.

Miso bílé sušené 100g Sunfood | Veganstore.cz = veganský eshop nejen pro vegany
    http://www.veganstore.cz/Jina-ochucovadla/164-Miso-b%C3%ADl%C3%A9-su%C5%A1en%C3%A9-100g
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZUZKAOU: Myslím, že to píšeš úplně přesně. Bude to to, co říkáš, jen to dokážeš popsat mnohem líp než prodavač v obchodě. ten mi k tomu nedokázal říct prakticky nic, bral jsem to na zkoušku a moc mě to neoslovilo. To sušené miso zkusím, díky za tip, to by se mi mohlo líp nosit v batohu než pasta i se s tím líp pracovat, pokud to ale má obdobné vlastnosti a kvalitu. Nejde mi určitě o to si složitě míchat čínské supermarketové pytlíkovky. :) Chci fungovat jednoduše, ale kvalitně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: jestli dobře vidím co je to za pytlíček, tak to je náhrada bonito vloček - tedy sůl s glutamátem a troškou rybí příchutě. To je možné lepší koupit bonito vločky a namlít je na prášek. Klidně s těma řasama pokupě, žejo.

Jinak ve zdravejch výživách prodávaj i sušený miso a to je moc dobrý.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Včera jsem byl po čase v prodejně asijských potravin a zkusil koupit sušené vývary. Dnes jsem z toho během výletu uvařil polévku a teda musím říct, že velká slabota. Zachránily to omáčky (rybí + chilli), které jsem do polévky přidal. Je pravda, že na krabičce není uvedeno dávkování ani prodavač evidentně netušil, nicméně polévku jsem vařil z 0,5 litru vody a použil dva sáčky, tak tipuji, že by to mělo stačit. Nebo dělám něco špatně? Poraďte kdyžtak, jsem laik. Ještě mám koupený jiný typ sušených vývarů, tak jsem zvědavý, jestli bude lepší, ale zatím teda zklamání.
    Opačnou zkušenost mám s miso pastou, ta se mi osvědčila výborně. I řasy fungují výborně, zatím jsem zkoušel Wakame a Hijiki (snad to píšu dobře) a obojí fajn, přitom každé úplně jiné, vhodně se navzájem doplňují.

polevka.jpg
    N_I
    N_I --- ---
    MICKEY_MOUSE: moc dekuju, to je presne ono!
    N_I
    N_I --- ---
    prosim ma nekdo presnejsi recept na tom yum kung,goong polevku?

nasel jsem jen takove povrchni a nevim presne abych nezkurvil treba ty krevety, abych je nevaril moc dlouho apod.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    BESSAYA: Tak to i dělám, naučil jsem se to hodit do igelitky a lámat v ní. Přijde mi to ale šílené, kupa nechtěného odpadu, tak jsem myslel, že na to určitě existuje nějaký triviální grif, který neznám. Už vytáhnout rýžové nudle z pytlíku a pak je tam zase vrátit je dost hlavolam.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    MICKEY_MOUSE: nooo asi bych ty nudle dala do většího sáčku, zavázala, ulomila co potřebuju, a nic nebude lítat okolo.. :)
    PIETA
    PIETA --- ---
    MUTHA: Taky se mi stává, že je nás v restauraci šest a já jsem jedinej, kdo má chuť na čaj. (:
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw dostala jsem poukazu k Pitomiovi do Hiro, uz tam nekdo byl, nejake doporuceni?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MICKEY_MOUSE: S dělením za syrova se taky vždycky peru a nevim, jestli existuje jednoduchej návod. Radši to vždycky uvařim a sežereme všechno. Ale co se jezení týče, tak polívky se běžně jedí hůlkama (pevný části) a nudle s nima jdou nabrat dobře. To, co ti zůstane venku z pusy, to vsrkneš. Vývar vypiješ z misky.
    Tak mě napadá, že srkání jako neoddělitelná součást slušnýho asijskýho stolování je asi taková z nouze ctnost, ne? Když to kolikrát ani bez toho nejde...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím,
    řeším, jak správně pracovat s rýžovými nudlemi. Prodávají se obvykle jako smotek nekonečně dlouhé nudle, ze kterého když chci kus "utrhnout", zasviním celou kuchyni, protože to pruží a začne odlítávat všude okolo. Navíc když tenhle utržený kus uvařím např. jako polívku, nejde to rozumně jíst. Není možné to nabrat lžící, jím to pak jako pako, hrůza děs. Tudíž si říkám, že na to jdu určitě špatně a potřebuji poradit, jak na to správně. Jak syrové nudle porcovat a jak je pak i správně jíst. Mám na mysli hlavně ty tenké vlasové, ale podobně to je i se širokými.
    Díky.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: běžně je mají u pitomia, pokud jde o natto a viděla jsem je buď v Modrém slonovi na Miladě Horákové nebo v tom obchodě v Korunní (ochutnala jsem, asi bych si na to zvykla)
    PIETA
    PIETA --- ---
    MUTHA: Dík, takže fakt celý stůl. A co když člověk jí sám, dostane to nějak jinak? (:
    PIETA
    PIETA --- ---
    ABGD: Problém nebejvá, že je tam moc čaje, ale že je tam moc vody. Čili že než se tím člověk rozumným tempem propije, už tam ta voda je deset minut, což je moc.
    ABGD
    ABGD --- ---
    PIETA: pokud tam toho caje davaji moc tak ze se preluhuje, tak je zdrejme jedine reseni si to nechat dolit vodou, kdyz to zacne byt hnusny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam