• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    U tofu se může lišit čím je srážené, což imho v chuti nehraje moc roli, jak moc se z něj vylisujte teplota a s jakou teplotou se při výrobě pracuje. složení by mělo být vždy jen voda, sojové boby, sůl a tedy nějaké srážedlo.

A Guide to Tofu Types and What to Do With Them | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/2014/06/shopping-cooking-guide-different-tofu-types.html

8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    tak to měkké / tvrdé jsou prostě dva druhy, přičemž to tvrdé je na vaření..

s tou cenou je to jak říkáte.. manželka říkala, že to dražší je lepší, ale nebyla schopná vysvětlit v čem.. prý lepší chuť.. takže prostě to, které chutná většímu množství lidí, a jehož značka si díky tomu vybuduje popularitu, se potom dá prodávat za vyšší cenu..
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    MICKEY_MOUSE: myslim že je to tak
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PENTAFEKTEK: Já právě nejsem vůbec schopný ani vygooglit, jak to s tím rozdílem mezi různými tofu je, proto jsem tu rozjel diskusi. Chutná mi i většina těch "obyčejných", která koupím i za rohem v sámoškách. Jen mi šlo o to, jestli nejím nějaký ošizený šunt. Pokud je ale vše složením stejné a jde jen o vzhled/chuť, tak jsem spokojený.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    ale možná kecam a celý je to jinak :D
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    MICKEY_MOUSE: podle mě to tak nějak bude.. ten postup výroby musí bejt stejnej a rozdíl bude akorát v kvalitě použité soji(mozná v době namáčení).. byl jsem ve Vietnamu a tam sem třeba párkrát dostal tofu tak gumový že to nešlo ani pořádně rozkousat.. o dvě ulice dál sem zase dostal naprosto luxusní.. takže já osobně si vybíram tofu takový který mi chutná a nezáleží na tom kolik stojí..což si ostatně psal i ty
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Takže jde u tofu jen o to, jestli člověku to či ono chutná? Složením je to vše stejné, neošizené?
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    ZUZKAOU: tisíc hlav tisíc chutí..podle mě zrovna tofu od Sunfood je skvělý..naopak třeba tofu od Toppo se ti rozpadne na kaši ještě dřív než to vyndáš z pytlíku
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXTREME: přesně na to narážím, ale to tofu je prostě dobré a to co dělá třeba sunfood je drolivé, tvrdé a bez chuti.
    MICKEY_MOUSE: to drahé se vozí z daleka.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    EXTREME: Tohle už jsem taky někde viděl a koukal. :) A to jsem čundrák, takže jsem už viděl, vařil i jedl kde co. :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    ZUZKAOU: moc neuvazuj o hygiene :-DD

praha

Nelegální výrobna tofu - Policie České republiky
    http://www.policie.cz/clanek/nelegalni-vyrobna-tofu.aspx
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZUZKAOU: Zajímá mě, v čem je drahé tofu lepší než to levné. Z tvé odpovědi jsem to nepochopil.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: v sójových omáčkách je dost rozdíl v chuti. hledej ty kde je napsáno naturally brewed a složení je jen voda, soja, pšenice a sůl, případně tamari. Tamari hledej ve zdravých vyzivach, sojovku v asijských specialkach a nebo v tržnici.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: Vykašli se na hnusné tvrdé tofu vyráběné oficiálně v Cr co je v kramech či ve zdravém sypani... nebo na dovážené v asijských specialkach. Vyraz do tržnice na čerstvé, jemné k Vietnamcům. Moc neuvazuj o hygieně. Rozdíl je hlavně v teplotě při srážení soj. mléka.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Mám ještě takový laický dotaz k tofu. Mám ho rád, kupuji to pořád. V supermarketu stojí kostka cca 20 korun, ve speciálkách třeba 60 nebo i 150. Zkusil jsem různé značky i ceny, a v podstatě nezjistil rozdíl. Resp. je to pokaždé jiné, ale že bych mohl tvrdit, že to za 150 mi chutná víc než to za 20, tak to určitě ne. je tam nějaký výrazný rozdíl v kvalitě a pokud jo, v čem je to dvacetikorunové horší?
    To samé sojové omáčky — seženu "obyčejnou" i "značkovou" za několikanásobnou cenu, ale že bych poznal rozdíl, to nepoznám. nejsem gurmet, tak je to možná tím, že nemám chuť tak vytříbenou. Ptám se z pohledu "obyčejného" konzumenta, tedy spíš ohledně praktické stránky kvality.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MICKEY_MOUSE: nápis / zavolej do shinfood, který to sem dovazej a prodavaj jak na přímo tak i do obchodů http://shinfood.com/pages/frontpage
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    TIGRE: Tak jsme společně s Googlem zjistili, že Dashida asi nikde nekoupím. :) Jsou-li tedy Dashida, Sogogi a Dashi ta správná klíčová slova pro vyhledávání.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ZUZKAOU: ha to mi připomnělo, že musim víc strouhat bonito, co jsme si přivezli z japanu
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    TIGRE: Díky, vyzkouším, seženu-li. Nejsem z Prahy, tak pogooglím.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MICKEY_MOUSE: mně vzdy prisli super po chutovy strance korejský Dashida Sogogi (hovězí) a Dashida Dashi (rybí). Oboje v Shinu na Korunní nebo v tom obchodě V Celnici.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam