• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    U tofu se může lišit čím je srážené, což imho v chuti nehraje moc roli, jak moc se z něj vylisujte teplota a s jakou teplotou se při výrobě pracuje. složení by mělo být vždy jen voda, sojové boby, sůl a tedy nějaké srážedlo.

    A Guide to Tofu Types and What to Do With Them | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/2014/06/shopping-cooking-guide-different-tofu-types.html

    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    tak to měkké / tvrdé jsou prostě dva druhy, přičemž to tvrdé je na vaření..

    s tou cenou je to jak říkáte.. manželka říkala, že to dražší je lepší, ale nebyla schopná vysvětlit v čem.. prý lepší chuť.. takže prostě to, které chutná většímu množství lidí, a jehož značka si díky tomu vybuduje popularitu, se potom dá prodávat za vyšší cenu..
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    MICKEY_MOUSE: myslim že je to tak
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PENTAFEKTEK: Já právě nejsem vůbec schopný ani vygooglit, jak to s tím rozdílem mezi různými tofu je, proto jsem tu rozjel diskusi. Chutná mi i většina těch "obyčejných", která koupím i za rohem v sámoškách. Jen mi šlo o to, jestli nejím nějaký ošizený šunt. Pokud je ale vše složením stejné a jde jen o vzhled/chuť, tak jsem spokojený.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    ale možná kecam a celý je to jinak :D
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    MICKEY_MOUSE: podle mě to tak nějak bude.. ten postup výroby musí bejt stejnej a rozdíl bude akorát v kvalitě použité soji(mozná v době namáčení).. byl jsem ve Vietnamu a tam sem třeba párkrát dostal tofu tak gumový že to nešlo ani pořádně rozkousat.. o dvě ulice dál sem zase dostal naprosto luxusní.. takže já osobně si vybíram tofu takový který mi chutná a nezáleží na tom kolik stojí..což si ostatně psal i ty
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Takže jde u tofu jen o to, jestli člověku to či ono chutná? Složením je to vše stejné, neošizené?
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    ZUZKAOU: tisíc hlav tisíc chutí..podle mě zrovna tofu od Sunfood je skvělý..naopak třeba tofu od Toppo se ti rozpadne na kaši ještě dřív než to vyndáš z pytlíku
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXTREME: přesně na to narážím, ale to tofu je prostě dobré a to co dělá třeba sunfood je drolivé, tvrdé a bez chuti.
    MICKEY_MOUSE: to drahé se vozí z daleka.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    EXTREME: Tohle už jsem taky někde viděl a koukal. :) A to jsem čundrák, takže jsem už viděl, vařil i jedl kde co. :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    ZUZKAOU: moc neuvazuj o hygiene :-DD

    praha




    Nelegální výrobna tofu - Policie České republiky
    http://www.policie.cz/clanek/nelegalni-vyrobna-tofu.aspx
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZUZKAOU: Zajímá mě, v čem je drahé tofu lepší než to levné. Z tvé odpovědi jsem to nepochopil.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: v sójových omáčkách je dost rozdíl v chuti. hledej ty kde je napsáno naturally brewed a složení je jen voda, soja, pšenice a sůl, případně tamari. Tamari hledej ve zdravých vyzivach, sojovku v asijských specialkach a nebo v tržnici.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: Vykašli se na hnusné tvrdé tofu vyráběné oficiálně v Cr co je v kramech či ve zdravém sypani... nebo na dovážené v asijských specialkach. Vyraz do tržnice na čerstvé, jemné k Vietnamcům. Moc neuvazuj o hygieně. Rozdíl je hlavně v teplotě při srážení soj. mléka.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Mám ještě takový laický dotaz k tofu. Mám ho rád, kupuji to pořád. V supermarketu stojí kostka cca 20 korun, ve speciálkách třeba 60 nebo i 150. Zkusil jsem různé značky i ceny, a v podstatě nezjistil rozdíl. Resp. je to pokaždé jiné, ale že bych mohl tvrdit, že to za 150 mi chutná víc než to za 20, tak to určitě ne. je tam nějaký výrazný rozdíl v kvalitě a pokud jo, v čem je to dvacetikorunové horší?
    To samé sojové omáčky — seženu "obyčejnou" i "značkovou" za několikanásobnou cenu, ale že bych poznal rozdíl, to nepoznám. nejsem gurmet, tak je to možná tím, že nemám chuť tak vytříbenou. Ptám se z pohledu "obyčejného" konzumenta, tedy spíš ohledně praktické stránky kvality.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MICKEY_MOUSE: nápis / zavolej do shinfood, který to sem dovazej a prodavaj jak na přímo tak i do obchodů http://shinfood.com/pages/frontpage
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    TIGRE: Tak jsme společně s Googlem zjistili, že Dashida asi nikde nekoupím. :) Jsou-li tedy Dashida, Sogogi a Dashi ta správná klíčová slova pro vyhledávání.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ZUZKAOU: ha to mi připomnělo, že musim víc strouhat bonito, co jsme si přivezli z japanu
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    TIGRE: Díky, vyzkouším, seženu-li. Nejsem z Prahy, tak pogooglím.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MICKEY_MOUSE: mně vzdy prisli super po chutovy strance korejský Dashida Sogogi (hovězí) a Dashida Dashi (rybí). Oboje v Shinu na Korunní nebo v tom obchodě V Celnici.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: hele mě to prodal místní makrobiotik, co má zdravou výživu, když jsem hledala něco, z čeho bych vyrobila 30 porcí instantní polívky na jeden kurz.

    Míchala jsem tohle, s rejžovejma vlasovejma nudlema, sušenou zeleninou, solí a bylinkama jako je sušená petržel, tymián a libeček. Fungovalo to docela dobře.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZUZKAOU: Aha! To dává už víc smysl. A ta pasta se používá do polívky? Čili z prášku a vody umíchám v podstatě to, co teď kupuji už umíchané? nebo se ta miso pasta používá i na něco jiného než polévky?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: 2:1 se to imho ředí na pastu, ne na polívku.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZUZKAOU: Díky za link, jen mě zaskočila ta cena/výkon. 100g stojí cca 100 Kč a ředí se to s vodou 2:1. Čili z toho balení udělám dvě deci polívky? Má kilová miso pasta stoj dvě stovky a polívky z ní udělám několik hrnců. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: vozí to sem sunfood z japonska.

    Miso bílé sušené 100g Sunfood | Veganstore.cz = veganský eshop nejen pro vegany
    http://www.veganstore.cz/Jina-ochucovadla/164-Miso-b%C3%ADl%C3%A9-su%C5%A1en%C3%A9-100g
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZUZKAOU: Myslím, že to píšeš úplně přesně. Bude to to, co říkáš, jen to dokážeš popsat mnohem líp než prodavač v obchodě. ten mi k tomu nedokázal říct prakticky nic, bral jsem to na zkoušku a moc mě to neoslovilo. To sušené miso zkusím, díky za tip, to by se mi mohlo líp nosit v batohu než pasta i se s tím líp pracovat, pokud to ale má obdobné vlastnosti a kvalitu. Nejde mi určitě o to si složitě míchat čínské supermarketové pytlíkovky. :) Chci fungovat jednoduše, ale kvalitně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: jestli dobře vidím co je to za pytlíček, tak to je náhrada bonito vloček - tedy sůl s glutamátem a troškou rybí příchutě. To je možné lepší koupit bonito vločky a namlít je na prášek. Klidně s těma řasama pokupě, žejo.

    Jinak ve zdravejch výživách prodávaj i sušený miso a to je moc dobrý.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Včera jsem byl po čase v prodejně asijských potravin a zkusil koupit sušené vývary. Dnes jsem z toho během výletu uvařil polévku a teda musím říct, že velká slabota. Zachránily to omáčky (rybí + chilli), které jsem do polévky přidal. Je pravda, že na krabičce není uvedeno dávkování ani prodavač evidentně netušil, nicméně polévku jsem vařil z 0,5 litru vody a použil dva sáčky, tak tipuji, že by to mělo stačit. Nebo dělám něco špatně? Poraďte kdyžtak, jsem laik. Ještě mám koupený jiný typ sušených vývarů, tak jsem zvědavý, jestli bude lepší, ale zatím teda zklamání.
    Opačnou zkušenost mám s miso pastou, ta se mi osvědčila výborně. I řasy fungují výborně, zatím jsem zkoušel Wakame a Hijiki (snad to píšu dobře) a obojí fajn, přitom každé úplně jiné, vhodně se navzájem doplňují.

    polevka.jpg
    N_I
    N_I --- ---
    MICKEY_MOUSE: moc dekuju, to je presne ono!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam