• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: a jak to vytvaris, aby z toho nevznikla lehce nacervenala rajcatovo vajickova kase?
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    ZUZKAOU: nikdy jsem neřešil recept - dává se tam něco dalšího?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOZINA: vajíčka s rajcatama se tohle léto staly mym extrémně oblíbeným jidlem...
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    MUTHA: to je naprosto geniální. Jedl jsem to každej den na Taiwanu. a ještě míchaný vajíčka s rajčatama a rejží.

Mimochodem nevíte někde jestli a kde se dá sehnat rejže - napůl bílá napůl fialová?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    EXTREME: ani ne, nedelam si nejak iluze o stavu kuchyni leckterych restauraci, byla jsem trikrat v Indii jako low-cost cestovatel a videla leccos :)
    MOODYCAT: nastesti nic takovyho nikde netvrdim :) ony uz ty asijsky dochucovaci omacky jsou kolikrat pekny srajdy zejo, nastesti vas dvou se to tykat nemusi, pac jste uvedomeli ;))
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    vietnamsky tofu ma supr chut, ale porad s nim bojuju..je moc mokry a nedari se mi vymackat tak aby se mi nerozpadlo
    nejaky tipy?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    EXTREME: V kontrastu s timlhe vyzni legracen reci jako "nejim veci z retezcu, nevim, co do sebe cpu za sracky". Ale sracky ze Sapy, to je neco jinyho, panove!
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    HITOMI: jasne, najlepsie. nevadi, ze bolo vyrobene v plesnivom chlieve z odpadovej soje do ktorej seru potkany. nevadi, ze sa vyhrieva v prepravkach, nezakryte, pred obchodom boh vie ako dlho. este ked ti ho vylovi z vody, holymi rukami co si ich neumyla po srani, vtedy je to ta prava lahodka.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    EXTREME: se vsadim, ze jsem to tofu odsud taky nekolikrat mela, pac v SAPA pak tusim pak zmizelo zprodeje na jednom miste, kde sem ho bravala :D a ziju. A tofu vlastne kupuji vyhradne tam, je proste nejlepsi :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TIGRE: určitě to maji i Viethajci na Francouzské.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MUTHA: prodávají v Lee Kum Kee na Vinohradech.

Kdysi jsem si z toho dělal tohle... nom nom!

Shrimp Wrapped in Tofu Skin | Easy Delicious Recipes
    http://rasamalaysia.com/shrimp-wrapped-in-tofu-skin/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    U tofu se může lišit čím je srážené, což imho v chuti nehraje moc roli, jak moc se z něj vylisujte teplota a s jakou teplotou se při výrobě pracuje. složení by mělo být vždy jen voda, sojové boby, sůl a tedy nějaké srážedlo.

A Guide to Tofu Types and What to Do With Them | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/2014/06/shopping-cooking-guide-different-tofu-types.html

8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    tak to měkké / tvrdé jsou prostě dva druhy, přičemž to tvrdé je na vaření..

s tou cenou je to jak říkáte.. manželka říkala, že to dražší je lepší, ale nebyla schopná vysvětlit v čem.. prý lepší chuť.. takže prostě to, které chutná většímu množství lidí, a jehož značka si díky tomu vybuduje popularitu, se potom dá prodávat za vyšší cenu..
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    MICKEY_MOUSE: myslim že je to tak
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PENTAFEKTEK: Já právě nejsem vůbec schopný ani vygooglit, jak to s tím rozdílem mezi různými tofu je, proto jsem tu rozjel diskusi. Chutná mi i většina těch "obyčejných", která koupím i za rohem v sámoškách. Jen mi šlo o to, jestli nejím nějaký ošizený šunt. Pokud je ale vše složením stejné a jde jen o vzhled/chuť, tak jsem spokojený.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    ale možná kecam a celý je to jinak :D
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    MICKEY_MOUSE: podle mě to tak nějak bude.. ten postup výroby musí bejt stejnej a rozdíl bude akorát v kvalitě použité soji(mozná v době namáčení).. byl jsem ve Vietnamu a tam sem třeba párkrát dostal tofu tak gumový že to nešlo ani pořádně rozkousat.. o dvě ulice dál sem zase dostal naprosto luxusní.. takže já osobně si vybíram tofu takový který mi chutná a nezáleží na tom kolik stojí..což si ostatně psal i ty
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Takže jde u tofu jen o to, jestli člověku to či ono chutná? Složením je to vše stejné, neošizené?
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    ZUZKAOU: tisíc hlav tisíc chutí..podle mě zrovna tofu od Sunfood je skvělý..naopak třeba tofu od Toppo se ti rozpadne na kaši ještě dřív než to vyndáš z pytlíku
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXTREME: přesně na to narážím, ale to tofu je prostě dobré a to co dělá třeba sunfood je drolivé, tvrdé a bez chuti.
    MICKEY_MOUSE: to drahé se vozí z daleka.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    EXTREME: Tohle už jsem taky někde viděl a koukal. :) A to jsem čundrák, takže jsem už viděl, vařil i jedl kde co. :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    ZUZKAOU: moc neuvazuj o hygiene :-DD

praha

Nelegální výrobna tofu - Policie České republiky
    http://www.policie.cz/clanek/nelegalni-vyrobna-tofu.aspx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam