• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VXP: Mam funkcni chutove bunky, chutnalo to trochu jako mokry ponozky.
    VXP
    VXP --- ---
    MOODYCAT: oni se snaží vyřešit problém ten, že to nemělo žádnou chuť... máš funkční chuťové buňky? Protože pokud ti nefunguje chuť, tak nemá cenu ti nic radit... maximálně návštěvu nějakého doktora.

I to samostatné grilované maso z Bun Cha má určitou specifickou chuť ... a pak je otázka, jak jsi to jedla... pokud "víš" že nudle jsou neochucené ;-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    POHODAVOLE: OK, a co kdybychom se presunuli od toho JAKJEPANEBOZEMOZNYZETITONECHUTNAAMNEJO k nejake konkretni rade :)?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Si taky říkám, že jestli maso bylo bez chuti, tak je něco špatně. Jinak teda chuť výrazně nosí i ten jejich kořeněnej nálev, v kterým se pak ty nudle namočí spolu s tím masem a bylinkama.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOODYCAT: ty nudle si prave namacis do omacky a pak chut maji. To same s masem. Stejne jako GREVE nechapu, jak muze byt bez chuti nalozeny bucek, omacka, ktera se dela z rybi a mela by bejt nakysla + bylinky taky nemohou byt bez chuti..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    POHODAVOLE: Asi jako celek, vadilo mi, ze to nema zadnou chut, divny jen vareny nudle bez jakykoli chuti, kusy nejakyho divnyho masa a tak...vypadalo to a chutnalo trochu jako neco, co vytahnes z odpadkovyho kose :). Byli jsme v Madame Lyn.
    GREVE
    GREVE --- ---
    MOODYCAT: Marinovaný grilovaný vepřový maso je hmota bez chuti?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOODYCAT: hmota bez chuti? Kde sis to dala? Slo mi o to, jestli si mela problem s masem, omackou nebo bylinkama, ale jestli ti to nejelo jako celek, tak bych se o nic dalsiho nepokousel, protoze bylinky a rybi omacka jsou dle me klicovy pro vietnam..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    POHODAVOLE: No...nic, prislo mi to proste hnusny, hmota bez chuti.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOODYCAT: co ti nejelo na Bun Cha?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    O víkendu jsme s mužem zalezli do http://www.phooriginal.cz v Záhřebské a musím teda říct, že nás to velmi mile překvapilo. Interiér moderní, nepřeplácaný, obsluha decentní a přitom pozorná.
    K jídlu jsem si dala Maki sushi set 1.: 4x losos, 4x tuňák, 4x máslová ryba, 4x krabí tyčinka, za 150 to bylo fakt super. Velké kousky ryb, dostatek zázvoru, wasabi a neomezeně sójovky.
    Muž si dal Salát s křupavým lososem s máslovo – wasabi dresinkem a byl taky nadšenej. Obzvlášť super byla zálivka.
    K pití jsme ochutnali ledový jasmínový čaj, jehož cena byla teda trochu na hraně, ale zase byl skvěle ochucený mátovými lístky, trochou třtinového cukru a limetky.
    Rozhodně se už teď moc těším na další návšětvu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jaky jidlo a kde byste doporucili zacatecnikovi a bezverci, co chce dat Vietnamu jeste sanci? Pokud mozno nekde, kde jsou aspon trochu hygienicky podminky, ale zas ne predrazeny. Zatim jsem ochutnala Pho Bo a Bun Cha a oboje mi prislo hnusny.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HOVNOVCUKRU: naproti Phuong Phuong..

sapamapa.cz
    http://www.sapamapa.cz/
    HOVNOVCUKRU
    HOVNOVCUKRU --- ---
    Kde je přesně v sapě je to phuong lien, prosím?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    me prijde ze mene bylinek je prez podzim zimu obecny trend, i na prodejnach je toho mene a jsou drazsi, pres leto jich je nejvic
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: to snad ne :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POHODAVOLE: v kuchyni jsem byla na exkurzi :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: bahn cuon maji super, ale nesmis se NIKDY podivat do kuchyne :D

Jinak mi prijde, ze celkove ty podniky podrazily, ale neni se cemu divit. Treba nejlepsi nesmazeny zavitky dle me maji ve Pho Vietnam na Jiraku, popr. v Anglicky, kdy se da i sedet. Tam jsem byl taky nekolikrat a je to dle me dobry pro lidi, ktery nemaj zaludek na Sapu..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POHODAVOLE: ja uz vlastne nechodim jinam.. jeste do phuong phuong pro bahn cuon, ale taky me to tolik uz nebere..
    chodivali sjme do hue xua.. na Bún bò Huế.. ale ja mam radsi tu bun tom can z phuong lien
    ps obrazek je stary, cena je ted 100 a vic

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: musim se priznat, ze jsem tam mel zatim jen Bun Bo Nam Bo, ale vcera jsme tam jeli a chtel jsem vyzkouset neco noveho, ale netusil jsem, ze maji do 20.00, tak jsme pak museli jinam, ale urcite rad vyzkousim. Jeste jsem cetl, ze krom tve polivky tam maji dobre jeste Bun Cha La Lot, coz maji byt zavitky plnene mletym veprovym, tak musim oboji vyzkouset. Jinak pro me taky nejoblibenejsi podnik v Sape a mozna celkove nejoblibenejsi vietnamsky podnik..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POHODAVOLE: v phuong lien maji super bun tom can.. mnam.. jsem tam byla zrovna predminulej vikend.. moje nej rest. v sape ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam