• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: to snad ne :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POHODAVOLE: v kuchyni jsem byla na exkurzi :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: bahn cuon maji super, ale nesmis se NIKDY podivat do kuchyne :D

Jinak mi prijde, ze celkove ty podniky podrazily, ale neni se cemu divit. Treba nejlepsi nesmazeny zavitky dle me maji ve Pho Vietnam na Jiraku, popr. v Anglicky, kdy se da i sedet. Tam jsem byl taky nekolikrat a je to dle me dobry pro lidi, ktery nemaj zaludek na Sapu..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POHODAVOLE: ja uz vlastne nechodim jinam.. jeste do phuong phuong pro bahn cuon, ale taky me to tolik uz nebere..
    chodivali sjme do hue xua.. na Bún bò Huế.. ale ja mam radsi tu bun tom can z phuong lien
    ps obrazek je stary, cena je ted 100 a vic

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: musim se priznat, ze jsem tam mel zatim jen Bun Bo Nam Bo, ale vcera jsme tam jeli a chtel jsem vyzkouset neco noveho, ale netusil jsem, ze maji do 20.00, tak jsme pak museli jinam, ale urcite rad vyzkousim. Jeste jsem cetl, ze krom tve polivky tam maji dobre jeste Bun Cha La Lot, coz maji byt zavitky plnene mletym veprovym, tak musim oboji vyzkouset. Jinak pro me taky nejoblibenejsi podnik v Sape a mozna celkove nejoblibenejsi vietnamsky podnik..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POHODAVOLE: v phuong lien maji super bun tom can.. mnam.. jsem tam byla zrovna predminulej vikend.. moje nej rest. v sape ..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREVE: ja si myslim, ze je to uplne stejny, jako kdyz jde clovek do jakykoliv jiny restaurace. Lidi jsou ruzny vsude a bezne narazim na kysely prdele v jakymkoliv oboru. Zrovna tahle pani byla ostrejsi vzdy. Staci si dojit vedle do Phuong Lien, kde maj super Bun Bo Nam Bo a tam jsou hrozne sympaticky a furt se usmivaj. Pokavad mas chut na dobrou grilovanou kachnu, tak doporucuji Duong Lien, kde dostanes i vyvar..
    GREVE
    GREVE --- ---
    On to je tedy všeobecný trend. V asijských restauracích už se na vás málokdo usměje (dřív to bývalo naprosto samozřejmé) a bylinek k bun cha je opravdu čím dál tím méně, člověk je rád, když dostane aspoň salát.
    V mém kdysi oblíbeném Lichi dokonce zrušili vývar u takového toho kachního bun cha, že prý to nikdo nejí. Ale aby na to upozornili předem, to je nenapadlo.
    E_D
    E_D --- ---
    SALAMAN: chodime cim dal min.. maso je vyborne jako vzdy, ale bylinek mene, obcas absence koriandru uplne a vzpominam na keramicke nadobi vzdycky kdyz donesou plastove misky :( Jinak cena se postupne zveda, pamatuju 80,- a naposled jsme tusim platili 120,-
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALAMAN: byli jsme před měsícem a paní se dle me takhle chovala vždycky. Je to dominantnejsi typ, což možná vysvětluje i hodného pána. Já se na ni vždycky usmivam a problém s ni nemám. Jinak mi přijde, že bylinek taky bývalo více..
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Byli jste někdo v poslední době v Sapě v Hải Hà? První, co mě vytočilo, byla obsluha. Ta ženská byla velmi nepříjemná a nezdvořilá. Přitom když tam byl minule pán, tak byl velmi milý a pozorný. Maso výborné jako vždy, ale nudle na malé kousky, koriandru málo, perila nikde, chilli papričky taky nikde, omáčky málo. A paní nás ještě nejspíš natáhla - za jednu porci bún chả + pivo v plechu jsem platil 140,- Kč.
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    ZUZKAOU: diky...budu trpelivejsi a musi to vyjit;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRYSKOMYS: potřebuješ ostrej nůž na krájení a hodně oleje, opravdu hodně horkého. A teda před smažení osušit, aby to neprskalo a nedávat jich do toho oleje moc, aby okolo sebe měly prostor, aby pára mohla odcházet a nezačalo se to dusit.
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    MRMNK: fajn to zkusim
    ..chci dosahnout toho ze se osmazi do krupava...zatim to bylo vzdycky spis do michanejch vajicek;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VOY: udělám nejdřív vajíčka jen tak na čisto na troše oleje a chce to dělat víc vajec zaráz. Dělám je docela dost měkká, protože pak ještě ztuhnou s těmi rajčaty.

Pak teprve rozvařím rajčata a chce to nějaká masitejší, ne s přebytkem šťávy a semínek a pak do toho vrátím vajíčka a prohřeju. Nejlíp mi to vycháztí v poměru cca 150 g rajčat na 3 vejce.

Nejvíc mi chutnají minimalisticko - takže jen vajíčka, rajčata, jarní cibulka, sůl, pepř a trošku cukru, zkoušela jsem i varianty s rýžovým vínem a sojovkou.

Tady je vidět postup v hodně horkém woku - sleduj jak se jí ty vejce téměř nafukujou, to ti v pánvi prostě nevznikne

[Eng Sub]番茄炒蛋 Egg and Tomato Stir-fry Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=SVLEgkkTgGc

a tady to dělaj decentnějí na pánvičce a koukám, že přidávaj česnek.

https://www.youtube.com/watch?v=wc-UIrLfohU
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TRYSKOMYS: na prkynko dat uterku, na to tofu nakrajeny na cca 1cm platky, prelozit zbytkem uterky a dat na to dalsi prkenko, zatizit nebo chvili pomackat. pokud ho chces jeste sussi tak ho dat na panev a vodu co se z nej vyvari slit ven, pak to nacucne jakoukoliv omacku co se objevi okolo a je to super
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    NOLONGERTHERE: no nebydlim momentálně v ČR a když už budu doma tak tam se určitě nedostanu :) ale dík za tip
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    KOZINA: Podobný zábavný směsi rýží mívali v KoreaMartu na Gorazdově. Nebo koupit (taky tam) jednotlivě a namíchat.
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: a jak to vytvaris, aby z toho nevznikla lehce nacervenala rajcatovo vajickova kase?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam