• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, rád bych si udělal jasněji v tofu. Kromě přírodního jsem chutnal marinované a uzené (normální v Bille prodávané), a hlavně to marinované mi dost chutná. Můj dotaz zní — jsou tahle "dochucovaná" tofu nějaký chemický ksindl, anebo jsou úplně v pohodě? Díky.
    FAT
    FAT --- ---
    TATONKA: Děkuji Ti, náčelnice, že jsi se mě zastala... Už jsem si připadal divně.
    :-)))
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MUTHA: jenomze elektricka je krome indukce taky sklokeramicka deska, coz osobne povazuju za nejvetsi zlo (kdyz nepocitam dvouplotynku). Mozna, ze existujou i nejaky dobry, ale zatim ty, na kterych jsem varila, vykazovaly stejny problemy, o jakych pise FAT.
    KURE
    KURE --- ---
    MUTHA: no a bude to hřat?
    FAT
    FAT --- ---
    MUTHA: S tímhle mě děsně štvou ty nové moderní elektrické sporáky. Na všech plotýnkách mají termostat, který je snad naschvál nastavený tak, aby vypínal vždycky, když člověk potřebuje nejvyšší výkon. To mě nehorázně s.re!
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    MUTHA: Díky za radu. Na tom možná něco je.
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    Nevíte někdo, jak dosáhnout typické vůně jídla z klasické čínské restaurace?

Doma vařím podle všech zásad, omáčky podle receptů, čerstvé suroviny, česnek zázvor chilli, všechno. Chutná to moc dobře, ale prostě to nemá tolik výraznou vůni, jako když dostanete jídlo v restauraci. Je na to nějakej fígl?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SALVATOR: on ten horak dokaze udelat poradny plamen, takze to bohate staci .)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MRMNK: Aha a já vždycky myslel myslel, že PB má poměrně malou výhřevnost třeba proti zemnímu plynu a že to nebude dost.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SALVATOR: neco podobnyho na propan
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KLONOVAC: Nemělo by to vadit, vzhledem k tomu, že nepřilnavou vrstvu si tam teprv musíš vytvořit ty. Vony se ty rejhy a důlky zatáhnou různejma reziduama a bude to dobrý.
    MRMNK: Jakej vařič pod wok používáš? Propan-butan?
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    MRMNK: Ok. Co jsem si je prohlížel, tak většina z nich byla celkem poškrábaná, nebo v nich byly různý dirky. Vadí to nečemu?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    KLONOVAC: to je ono
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    Tak jsem byl dneska v Sapě. Trochu jsem koukal po WOK pánvích a našel jsem většinou tyhle. Je to ta "sapa klasik panev" ???

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    10 Vietnamese Noodle Soups You Must Know | SAVEUR
    http://www.saveur.com/vietnamese-noodle-soup-guide
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    KLONOVAC: jo to bude vic obchdou, i malesicka trznice ma a svyho casu (10 let zpatky) byly k mani i v holesovicky trznici, ale nevim, jestli to tam jeset nekde ma dneska
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    MRMNK: Prosimtě a když mluvíš o pánvi "Sapa klasika", v kterym konkrétnim obchodě se dá sehnat? Nebo je tam víc míst, kde prodávají pánve?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MRMNK: A vařič jede PB?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    KLONOVAC: kdyz jsem bydlel v byte s plynem tak jsem varil na plotne (bez podstavce ale doporucoval bych ho, da se koupit), ted mame elektrickej, takze mam zvlast varic na wok a musim rict ze je to jeste pohodlnejsi, co se tyce stability i plamen to dokaze udelat mnohem vetsi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam