• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: dobra je i cockova corba
    na panev cibuli za chvili kumin a papriku (nebo chilli), pak cocku, rajce nebo protlak, vodu, osolit a varit, pri servirovani pridat citron
    dochucujeme jeste nekolika zpusoby, bud pridame ke konci susenou matu nebo v tom varime zeleny celer
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MICKEY_MOUSE: omlouvám se, vypadlo mi tam slovo indickou :-) sestavuju indický menu :-)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    GUDRUN: Moje oblíbená rychlovka, kterou vařím i na čundrech v přírodě:
    - miso pasta (cca 1 lžíce); používám ochucenou, ale je to na tobě, jakou si vybereš
    - špetka řasy wakame
    - špetka řasy hijiki
    - kousek tofu nakrájeného na malé kostičky (sytí, takže nemusíš)
    - trocha rýžových nudlí
    - cca 0,5 litru vody + 0,1 litru na rozmíchání pasty

Do studené vody dám řasu hijiki a tofu, přivedu k varu, vypnu.
    Odliju cca deci do hrnku.
    Přihodím řasu wakame a rýžové nudle.
    Do hrnku s vodou přidám pastu, pořádně promíchám lžící, aby se rozpustila.
    Přiliju do zbytku polévky.

Samozřejmě to jde libovolně modifikovat, jen ta miso pasta je základ.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    poradíte nějakou snadnou, ne moc sytou polívku? Vím, že jsem je tam s celým menu jedla, ale moc si nevybavím a nevyguglila jsem na první dobrou slušný recept. Dík
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: byla jsem v swagatu a pořídila. hezkej krámek to není, ale maji potřebné. dekuju :-)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    LOPIN: super, dekuju
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    LOPIN: akorat bez olihni
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    mate prosimvas nejakej osvedcenej recept na kimchi? nebo cokoliv z netu?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    87HIGHFLYER:
    PIETA:
    MALEJ_EJCKA: Děkuji všem, s tím si poradím!
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    GUDRUN: Farah food v Myslikove. Maji temer vse v balene verzi (znacka TRS - s pani vpravo dole na obalu, kvalita fajn). Radu koreni maji na vahu a kvalita je taky ok, navic si toho muzes vzit malo, a tak ti to nevycichne.
    PIETA
    PIETA --- ---
    GUDRUN: Pokud by se ti do trasy hodilo od Synkáče jet tramvají na IP, tak kousek od bruselské je Swagat (Koubkova 262/11).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GUDRUN: neco urcite maji u salvatora, naprstkova (neni zas tak po ceste...), pripadne u arabu v lazarsky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    kde prosím na trase Náměstí bri Synků - Flora - Anděl koupit indický koření v rozumný kvalitě? díky!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MUTHA: konkrétně na jednom marinovaném co jsem ochutnal je napsáno směs koření a nic víc. Asi proto ten dotaz.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Není! :) Jen mě to nenapadlo. Dík.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, rád bych si udělal jasněji v tofu. Kromě přírodního jsem chutnal marinované a uzené (normální v Bille prodávané), a hlavně to marinované mi dost chutná. Můj dotaz zní — jsou tahle "dochucovaná" tofu nějaký chemický ksindl, anebo jsou úplně v pohodě? Díky.
    FAT
    FAT --- ---
    TATONKA: Děkuji Ti, náčelnice, že jsi se mě zastala... Už jsem si připadal divně.
    :-)))
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MUTHA: jenomze elektricka je krome indukce taky sklokeramicka deska, coz osobne povazuju za nejvetsi zlo (kdyz nepocitam dvouplotynku). Mozna, ze existujou i nejaky dobry, ale zatim ty, na kterych jsem varila, vykazovaly stejny problemy, o jakych pise FAT.
    KURE
    KURE --- ---
    MUTHA: no a bude to hřat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam