• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    PIETA
    PIETA --- ---
    GUDRUN: Pokud by se ti do trasy hodilo od Synkáče jet tramvají na IP, tak kousek od bruselské je Swagat (Koubkova 262/11).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GUDRUN: neco urcite maji u salvatora, naprstkova (neni zas tak po ceste...), pripadne u arabu v lazarsky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    kde prosím na trase Náměstí bri Synků - Flora - Anděl koupit indický koření v rozumný kvalitě? díky!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MUTHA: konkrétně na jednom marinovaném co jsem ochutnal je napsáno směs koření a nic víc. Asi proto ten dotaz.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Není! :) Jen mě to nenapadlo. Dík.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, rád bych si udělal jasněji v tofu. Kromě přírodního jsem chutnal marinované a uzené (normální v Bille prodávané), a hlavně to marinované mi dost chutná. Můj dotaz zní — jsou tahle "dochucovaná" tofu nějaký chemický ksindl, anebo jsou úplně v pohodě? Díky.
    FAT
    FAT --- ---
    TATONKA: Děkuji Ti, náčelnice, že jsi se mě zastala... Už jsem si připadal divně.
    :-)))
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MUTHA: jenomze elektricka je krome indukce taky sklokeramicka deska, coz osobne povazuju za nejvetsi zlo (kdyz nepocitam dvouplotynku). Mozna, ze existujou i nejaky dobry, ale zatim ty, na kterych jsem varila, vykazovaly stejny problemy, o jakych pise FAT.
    KURE
    KURE --- ---
    MUTHA: no a bude to hřat?
    FAT
    FAT --- ---
    MUTHA: S tímhle mě děsně štvou ty nové moderní elektrické sporáky. Na všech plotýnkách mají termostat, který je snad naschvál nastavený tak, aby vypínal vždycky, když člověk potřebuje nejvyšší výkon. To mě nehorázně s.re!
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    MUTHA: Díky za radu. Na tom možná něco je.
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    Nevíte někdo, jak dosáhnout typické vůně jídla z klasické čínské restaurace?

    Doma vařím podle všech zásad, omáčky podle receptů, čerstvé suroviny, česnek zázvor chilli, všechno. Chutná to moc dobře, ale prostě to nemá tolik výraznou vůni, jako když dostanete jídlo v restauraci. Je na to nějakej fígl?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SALVATOR: on ten horak dokaze udelat poradny plamen, takze to bohate staci .)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MRMNK: Aha a já vždycky myslel myslel, že PB má poměrně malou výhřevnost třeba proti zemnímu plynu a že to nebude dost.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SALVATOR: neco podobnyho na propan
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KLONOVAC: Nemělo by to vadit, vzhledem k tomu, že nepřilnavou vrstvu si tam teprv musíš vytvořit ty. Vony se ty rejhy a důlky zatáhnou různejma reziduama a bude to dobrý.
    MRMNK: Jakej vařič pod wok používáš? Propan-butan?
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    MRMNK: Ok. Co jsem si je prohlížel, tak většina z nich byla celkem poškrábaná, nebo v nich byly různý dirky. Vadí to nečemu?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    KLONOVAC: to je ono
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    Tak jsem byl dneska v Sapě. Trochu jsem koukal po WOK pánvích a našel jsem většinou tyhle. Je to ta "sapa klasik panev" ???

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam