• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    CHOCHA
    CHOCHA --- ---
    Pořadí mi někdo kam si v usti dojit nakoupit vietnamsky suroviny? Svara říkal že nevi kde nakoupit. Do prahy jezdí málo. Děkuju.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    BRUKEV: Rybí omáčku, tamarindovou pastu, sušené krevety?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    FLU: To jsou dobré recepty! Díky.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Čau. Co si dotáhnout z Thajska za dochucovadla, nebo zkratka přísady do jídla?
    FLU
    FLU --- ---
    MICKEY_MOUSE: na cocku s cimkoliv jsou specialiste zejmena na Blizkem vychode :)

    - rumanija
    A Palestinian recipe for pomegranate, lentil and aubergine stew | Cook residency | Life and style | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...anate-lentil-stew-recipe-palestinian-food-joudie-kalla-cook-residency

    - addas bil hamod
    Adas bil Hamod (Lebanese Lentil Lemon Soup) Recipe - Allrecipes.com
    http://allrecipes.com/recipe/163438/adas-bil-hamod-lebanese-lentil-lemon-soup/
    Ty recepty se ruzni, nekde to delaji jako polivku a nekdy pridavaji i brambory a vynechavaji spenat. Takze kdyz tak doporucuju googlit a najit si ten, ktery ti bude nejlepe vyhovovat. Ja to kazdopadne delam tak, aby to melo hustsi konzistenci nez polivka a pouzivam zelenou cocku, popripade pul na pul zelenou a belugu.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Budu trochu OT, ale snad nevadí, berte to jako nabídku, která jde odmítnout: začal jsem japonské řasy (hijiki, wakame...) vařit s čočkou. A výborné! Je to tedy spíš taková euroasie, ale moc dobrá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JIMMI15: jestli je to hodně tmavá omáčka, tak se dá počítat s tím, že je to sojovka. ale fakt se prostě musíš ptát na místě, to se bude lišit podnik od podniku.
    EZEE
    EZEE --- ---
    Pro milovniky cinske kuchyne doporucuju, nejsou to tedy primo recepty, ale zradla tam jsou super :)
    The Food Ranger - YouTube
    https://www.youtube.com/user/thefoodranger
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    ZUZKAOU: tak ptam se proto, protoze se mi uz nejednou stalo, ze jsem v jidle nasel kus hoveziho, ktery tam nemelo co delat. rybi omacku oproti sojovce uplne nepoznam – predpokladam, ze to jejich uho je vyrobeny z vice ingredienci, bylinek a koreni...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JIMMI15: masový vývar to nebude. Jestli je to sojovka a nebo rybí omáčka poznáš jednak podle chuti a druhak se musíš zeptat v tom konkrétním podniku.

    ale vzhledem k tomu, že jaksi je tam velké množství budhistů, tak není důvod, proč by vařili vegetariánská jídla s rybí omáčkou. Zvlášť když sojovka je levnější, než rybí omáčka.
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    caute, mozna pokladam naivni dotaz, nicmene prosim o radu. nevite nekdo, jestli jsou vegetariansky jidla v prazskych vietnamskych restauracich skutecne vege? takovy ty ruzny tofu s ryzi a zeleninou? mam podezreni, ze ta slana rosolovita omacka, ve ktery to vsechno plave, nebude uplne koser a bude tam bud rybi omacka nebo nejaky masovy vyvar...

    diky za pripadny rozlousknuti zahady.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN:

    nejčastější je mulligatawny
    - opražit na sucho koriandr, černou hořčici a kmín - pomlít.

    do rozehřátého másla dát červené chilli, zázvorovo- česnekovou pastu, kurkumu (případně lžíci slušného žlutého kari prášku), pokud máš kari listí, tak tam určitě dej kari listí. Určitě tam dej opražené koření, a na malé kostičky celer, mrkev, cibuli, brambory nebo batáty. Chvíli to restovat, přidat trochu červené čočky a rajčata z konzervy . Zalít vývarem a vařit tak dlouhjo, dokud se čočka a brambory nerozvaří. Dosolit a dopepřit podle chuti, na talíři přidat lžíci jogurtu a sekaný koriandr.


    špenátová polívka

    - na másle orestuj cibuli, zázvor, česnek a zelené chilli papričky a přidej něco rajčat. Přidej trochu vývaů a vař tak 10 minut. Pak tam naházej špenát a nech špenát zavadnout. Pak to rozmixuj na pastu a pak dořeď 1:1 vývarem a mlékem na takovou hustotu, jakou chceš. Dosol a dopepři.


    Va Reh Vah dělá indickou rajčatovou.

    Tomato Soup - By Vahchef @ Vahrehvah.com
    https://www.youtube.com/watch?v=lKm5Ji1Fr4U
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: dobra je i cockova corba
    na panev cibuli za chvili kumin a papriku (nebo chilli), pak cocku, rajce nebo protlak, vodu, osolit a varit, pri servirovani pridat citron
    dochucujeme jeste nekolika zpusoby, bud pridame ke konci susenou matu nebo v tom varime zeleny celer
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MICKEY_MOUSE: omlouvám se, vypadlo mi tam slovo indickou :-) sestavuju indický menu :-)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    GUDRUN: Moje oblíbená rychlovka, kterou vařím i na čundrech v přírodě:
    - miso pasta (cca 1 lžíce); používám ochucenou, ale je to na tobě, jakou si vybereš
    - špetka řasy wakame
    - špetka řasy hijiki
    - kousek tofu nakrájeného na malé kostičky (sytí, takže nemusíš)
    - trocha rýžových nudlí
    - cca 0,5 litru vody + 0,1 litru na rozmíchání pasty

    Do studené vody dám řasu hijiki a tofu, přivedu k varu, vypnu.
    Odliju cca deci do hrnku.
    Přihodím řasu wakame a rýžové nudle.
    Do hrnku s vodou přidám pastu, pořádně promíchám lžící, aby se rozpustila.
    Přiliju do zbytku polévky.

    Samozřejmě to jde libovolně modifikovat, jen ta miso pasta je základ.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    poradíte nějakou snadnou, ne moc sytou polívku? Vím, že jsem je tam s celým menu jedla, ale moc si nevybavím a nevyguglila jsem na první dobrou slušný recept. Dík
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: byla jsem v swagatu a pořídila. hezkej krámek to není, ale maji potřebné. dekuju :-)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    LOPIN: super, dekuju
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    LOPIN: akorat bez olihni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam