• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JIMMI15: masový vývar to nebude. Jestli je to sojovka a nebo rybí omáčka poznáš jednak podle chuti a druhak se musíš zeptat v tom konkrétním podniku.

    ale vzhledem k tomu, že jaksi je tam velké množství budhistů, tak není důvod, proč by vařili vegetariánská jídla s rybí omáčkou. Zvlášť když sojovka je levnější, než rybí omáčka.
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    caute, mozna pokladam naivni dotaz, nicmene prosim o radu. nevite nekdo, jestli jsou vegetariansky jidla v prazskych vietnamskych restauracich skutecne vege? takovy ty ruzny tofu s ryzi a zeleninou? mam podezreni, ze ta slana rosolovita omacka, ve ktery to vsechno plave, nebude uplne koser a bude tam bud rybi omacka nebo nejaky masovy vyvar...

    diky za pripadny rozlousknuti zahady.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN:

    nejčastější je mulligatawny
    - opražit na sucho koriandr, černou hořčici a kmín - pomlít.

    do rozehřátého másla dát červené chilli, zázvorovo- česnekovou pastu, kurkumu (případně lžíci slušného žlutého kari prášku), pokud máš kari listí, tak tam určitě dej kari listí. Určitě tam dej opražené koření, a na malé kostičky celer, mrkev, cibuli, brambory nebo batáty. Chvíli to restovat, přidat trochu červené čočky a rajčata z konzervy . Zalít vývarem a vařit tak dlouhjo, dokud se čočka a brambory nerozvaří. Dosolit a dopepřit podle chuti, na talíři přidat lžíci jogurtu a sekaný koriandr.


    špenátová polívka

    - na másle orestuj cibuli, zázvor, česnek a zelené chilli papričky a přidej něco rajčat. Přidej trochu vývaů a vař tak 10 minut. Pak tam naházej špenát a nech špenát zavadnout. Pak to rozmixuj na pastu a pak dořeď 1:1 vývarem a mlékem na takovou hustotu, jakou chceš. Dosol a dopepři.


    Va Reh Vah dělá indickou rajčatovou.

    Tomato Soup - By Vahchef @ Vahrehvah.com
    https://www.youtube.com/watch?v=lKm5Ji1Fr4U
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: dobra je i cockova corba
    na panev cibuli za chvili kumin a papriku (nebo chilli), pak cocku, rajce nebo protlak, vodu, osolit a varit, pri servirovani pridat citron
    dochucujeme jeste nekolika zpusoby, bud pridame ke konci susenou matu nebo v tom varime zeleny celer
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MICKEY_MOUSE: omlouvám se, vypadlo mi tam slovo indickou :-) sestavuju indický menu :-)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    GUDRUN: Moje oblíbená rychlovka, kterou vařím i na čundrech v přírodě:
    - miso pasta (cca 1 lžíce); používám ochucenou, ale je to na tobě, jakou si vybereš
    - špetka řasy wakame
    - špetka řasy hijiki
    - kousek tofu nakrájeného na malé kostičky (sytí, takže nemusíš)
    - trocha rýžových nudlí
    - cca 0,5 litru vody + 0,1 litru na rozmíchání pasty

    Do studené vody dám řasu hijiki a tofu, přivedu k varu, vypnu.
    Odliju cca deci do hrnku.
    Přihodím řasu wakame a rýžové nudle.
    Do hrnku s vodou přidám pastu, pořádně promíchám lžící, aby se rozpustila.
    Přiliju do zbytku polévky.

    Samozřejmě to jde libovolně modifikovat, jen ta miso pasta je základ.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    poradíte nějakou snadnou, ne moc sytou polívku? Vím, že jsem je tam s celým menu jedla, ale moc si nevybavím a nevyguglila jsem na první dobrou slušný recept. Dík
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: byla jsem v swagatu a pořídila. hezkej krámek to není, ale maji potřebné. dekuju :-)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    LOPIN: super, dekuju
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    LOPIN: akorat bez olihni
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    mate prosimvas nejakej osvedcenej recept na kimchi? nebo cokoliv z netu?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    87HIGHFLYER:
    PIETA:
    MALEJ_EJCKA: Děkuji všem, s tím si poradím!
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    GUDRUN: Farah food v Myslikove. Maji temer vse v balene verzi (znacka TRS - s pani vpravo dole na obalu, kvalita fajn). Radu koreni maji na vahu a kvalita je taky ok, navic si toho muzes vzit malo, a tak ti to nevycichne.
    PIETA
    PIETA --- ---
    GUDRUN: Pokud by se ti do trasy hodilo od Synkáče jet tramvají na IP, tak kousek od bruselské je Swagat (Koubkova 262/11).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GUDRUN: neco urcite maji u salvatora, naprstkova (neni zas tak po ceste...), pripadne u arabu v lazarsky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    kde prosím na trase Náměstí bri Synků - Flora - Anděl koupit indický koření v rozumný kvalitě? díky!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MUTHA: konkrétně na jednom marinovaném co jsem ochutnal je napsáno směs koření a nic víc. Asi proto ten dotaz.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Není! :) Jen mě to nenapadlo. Dík.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, rád bych si udělal jasněji v tofu. Kromě přírodního jsem chutnal marinované a uzené (normální v Bille prodávané), a hlavně to marinované mi dost chutná. Můj dotaz zní — jsou tahle "dochucovaná" tofu nějaký chemický ksindl, anebo jsou úplně v pohodě? Díky.
    FAT
    FAT --- ---
    TATONKA: Děkuji Ti, náčelnice, že jsi se mě zastala... Už jsem si připadal divně.
    :-)))
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MUTHA: jenomze elektricka je krome indukce taky sklokeramicka deska, coz osobne povazuju za nejvetsi zlo (kdyz nepocitam dvouplotynku). Mozna, ze existujou i nejaky dobry, ale zatim ty, na kterych jsem varila, vykazovaly stejny problemy, o jakych pise FAT.
    KURE
    KURE --- ---
    MUTHA: no a bude to hřat?
    FAT
    FAT --- ---
    MUTHA: S tímhle mě děsně štvou ty nové moderní elektrické sporáky. Na všech plotýnkách mají termostat, který je snad naschvál nastavený tak, aby vypínal vždycky, když člověk potřebuje nejvyšší výkon. To mě nehorázně s.re!
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    MUTHA: Díky za radu. Na tom možná něco je.
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    Nevíte někdo, jak dosáhnout typické vůně jídla z klasické čínské restaurace?

    Doma vařím podle všech zásad, omáčky podle receptů, čerstvé suroviny, česnek zázvor chilli, všechno. Chutná to moc dobře, ale prostě to nemá tolik výraznou vůni, jako když dostanete jídlo v restauraci. Je na to nějakej fígl?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SALVATOR: on ten horak dokaze udelat poradny plamen, takze to bohate staci .)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MRMNK: Aha a já vždycky myslel myslel, že PB má poměrně malou výhřevnost třeba proti zemnímu plynu a že to nebude dost.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SALVATOR: neco podobnyho na propan
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam