• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: dobra cena, v seciuanu stoji 50g neco mezi 40-70kc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: někam do Sapy. nevím přesně. Od té doby jsem tam nebyla, ale docela dost čínských surovin mají nahoře na Korunní.

Katalog firem a institucí • Firmy.cz
    https://www.firmy.cz/detail/12786810-potraviny-lee-kum-kee-praha-vinohrady.html
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    zelenej se pouziva treba na ryby

ZUZKAOU: kam se cinanka presne prestehovala?, potrebuju k ni brzy na nakup
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: jo. von to teda dělá i ten zelenej - ten má krásně jehličnato borovicovou vůni. A je to ten, co ho používaj japonci a říkaj mu sanšo/sansho.

V Čr se ten červenej prodává, ale vyčichlej a s daleko tmavší barvou a už málo kdy štípe. Zelenej jsem koupila mletej, v malý pixkličce za strašné prachy. A jak byl mletej, tak rychle vyčichl.

Je to fakt rozdíl jako zimní holadnská rajčata a rajčata utržená rovnou na zahrádce.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: takovej ten, co legracne štípe na jazyku, je červenej? dovezl ho kamarád z cesty po Číně, nechtělo se mi ho shánět, ale Ali je dobrý řešení :-)) by me to fakt nenapadlo!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nechala jsem si poslat přes aliexpres sečuánskej pepř - červenej i zelenej. A fakt to chcete - ten rozdíl je naprosto ohromující. I paní číňanka, co se odstěhovala z Malešic do Sapy prostě nemá pepř jen vzdálně srovnatelný, co se síly a vůně týče.

Kupovala jsem tady šlo to asi 3 týdny - https://www.aliexpress.com/...p/flavouring-spice/1965852_505832200.html?spm=2114.12010608.0.0.9KeZdf

No a slavnostně jsem teda vyrobila chilli olej. je super, jen teda má vcelku jednoznačnou chuť toho chilli oleje z levných čínských polívek ;-) (je teda bohatší v chuti, ale základ je jasnej)

Sichuan Chili Oil – Lady and Pups – an angry food blog
    http://ladyandpups.com/2012/10/25/sichuan-chili-oil-eng/
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MILHAUZ: hm, bohuzel, ackoliv jsem manga nechal jeste den zrat, tak 2 ze 3 kysela, ac mekka.

takze se dale hledaji kvalitni indo-pako mango zdroje!
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    tak hlasim, ze mango v "chez amis" maji, bedna za 200 a voni to jako milion dolaru.

toz smele nakupujte!
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    SPYYDY: diky za tip!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SPYYDY: To je výborný krámek! (A je vtipné sledovat majitele v průběhu času - na začátku míval strniště a pouštěl si nějakou arabskou obdobu MTV, teď pěstí plnovous a jede přenosy z Mekky. :D Jeho jediná chyba je, že je strašně milý a výborně vaří, takže se tam vždy přejím a utratím mnohem víc, než jsem chtěl...)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    prosimvas, neda se nekde v praze sehnat cerstve pakistanske/indicke mango? tady v oslo uz sezona frci a je to neskutecna dobrota, rad bych sehnal i v praze, diky!
    KLA
    KLA --- ---
    MAKROUSEK, TIGRE:
    děkuju
    každopádně koho nebavěj obyč karboše tak tohle je moc dobrý :)
    FLU
    FLU --- ---
    TIGRE: vida, to mne nenapadlo. me uvahy se (nejspis zcela chybne) ubiraly smerem k "belačanu", neboli one smrdute krevetove paste, ktera se bezne pouziva v malajske a indonezske kuchyni :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KLA: vietnam, bolachan je patrně zkomolenina bò lá chanh, kde bò= hovězí, lá = listy, chanh = citron. žádný tradiční recept to není (viz MAKROUSEK:) , nicméně pokud si vygooglíš bò lá chanh najdeš různé variace receptů na "hovězí na citrusech" z různých vietnamských receptářů a blogýsků.

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KLA: Zde je klicova fraze "rika Shahaf". Dedukuji, ze jde o Shabtaye, t.c. sefkuchare Sasazu. Je to pomerne zajimavy pribeh, dulezite je, ze kdyz ho do hospy prijimali, probehl nejspis takovyhle rozhovor: "Shalom, Shahafe, ty pry uz par mesicu zijes v Asii." "Shalom, Sasazu, jasne, je to tu bozi, hodne tady hulime." "To je super, nechces jit delat k nam, do Prahy? Potrebujeme nekoho, kdo zna asijskou kuchyni." "Ale ja to nikdy nedelal." "Nevadi, to das." No a od te doby je ocenovan, jako mistr asijske kuchyne v Praze a vymysli si jidla, jako je treba tohle, jejichz hlavni chut je sladka.
    KLA
    KLA --- ---
    prosím o radu. Našla jsem tenhle recept a jídlo mi moc chutná. Moc ráda bych zjistila co je to původně, ale nedaří se mi nic dogooglit. Zatím jsem akorát dostala tip že by to mohlo být vietnamské jídlo, ale ani tak jsem nic nenašla. Víte někdo o co by mohlo jít? Díky

bolachan
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: ano, Francouzska nebo Budecska
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam