• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MC_KALAPU: "Kazdopadne to misto v rumunsky nezatracuju tak silne, jako vetsina lidi tady."
    imho to tady vetsina lidi ma rada..
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    Pokud je mi znamo, tak Zhai Hua tu knedlickarnu nejak prenechavala jedne sve zamestnankyni (take cinance a verim, ze i s recepty a postupy - to byla takova vyssi hubena cinanka okolo 40) a ta tam potom jeste tak pul roku provozovala, ale potom tusim z nejakeho duvodu musela zpet do ciny a od te doby to ma myslim stejnyho majitele. ti lidi vypadaji rozhodne asijsky (nebal bych se rict i cinsky), na ukrajince bych je teda netipoval, i kdyz vim, ze tam vzdycky nejakou pomocnicku z ukr meli, ale to neznamena, ze to vlastni.
    No k te kvalite, ja si tam obcas zajdu a jsem celkem spokojeny, ale bejavalo lip, proto se tesim na tu restauraci, i kdyz se trochu bojim, aby to prave nebylo za hopstersky ceny. Podle myho jsou knedlicky v podstate streetfood a jako takovy by se meli jist, a i nacenovat. Dat za 5 knedlicku (pokud se bavime o te klasicke jiao zi velikosti) 150-200 mi prijde jako podobny cenovy nesmysl, jako treba pizza. Nakonec i v NYC jsem jedl naprosto dokonaly jiao zi a staly na manhattanu 1.25 za 7 knedlu.
    Kazdopadne to misto v rumunsky nezatracuju tak silne, jako vetsina lidi tady. Myslim, ze za rozumny peniz je to porad celkem dobry knedlicek a zha jiang mian maji porad vyborny. Navic, souhlasim s nejakym nazorem, ktery tu zaznel, ze existuje tolik variant knedlicku (i jen v cine), ze rikat, ze jen jeden je spravny je nesmysl. Samozrejme, pokud to tam nekomu proste nechutna, tak to se neda nic delat.
    Sorry za grafomanii
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: hele Tamarindi ty knedlíčky maj moc dobrý, jen teda hipstersky drahý a furt neplánujou pevnou hospodu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: byly jsme tam před čtvrť rokem cca, knedlicky stejný jako před rokem a dobrý, obsluha bila, ale klientela převážně asijská... tak nevím, zda už to bylo za novejch majitelů... ale jsem přesvědčena, ze v kuchyni byla Číňanka nebo prostě Asiatka.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    KASUMI: hodne testa ano, ale to se ti stane i v cine, co misto to jiny knedlik .)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    v Rumunsky taky delali poradny polivky, daval jsem si nudle jinde v normalni cinsky restauraci a bylo to dost tristni, vyvar hroznej, nudle hrozny, maso priserny, jediny co to melo spolecny byla velka miska
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja furt nechapu to vase nadseni z tech knedlicku z rumunsky
    byla jsem tam pred x lety jednou a nikdy vice
    silene moc testa na muj vkus..
    ale mozna to byla jen spatna volba konkretniho druhu, nevim..

    jdu napsat do pingpongu, jestli nechteji otevrit kram u nas :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: někdo jinej a výrazně špantý, protože to nejsou ani čínské knedlíčky, ani pierogy, ale tak něco mezi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GUDRUN: Naky Ukrajinci.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MC_KALAPU: a ma porad knedlickarnu, nebo ji ma někdo jinej?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MC_KALAPU: Rozhodne, to se uz ted mocinky tesime. 5 zastavek tramvaji muze byt cokoli az po Ujezd na druhym brehu mimochodem.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    hodim sem jen rychly info, ktery se ke mne dostalo - Zhai Hua (to je ta, co zacinala v Rumunsky knedlickarnu) si bude v horizontu nekolika tydnu otvirat novy podnik, pry vice jako restauraci, ale knedlicky budou taky. nemam presny info o lokaci, jen, ze to bude 5 zastavek tramvaji od te puvodni, takze asi vinohrady/vrsovice/nusle. az budu vedet vic, dam vedet
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    De buyer mam taky, taky jsem koupil mame, i kdyz jinej tip. Pridavam se k doporuceni
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MRMNK: Otec byl nadšenej. Naprosto.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TATONKA: to vypada jako dobra volba
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TATONKA: Asi uz opozdena odpoved, ale s tema hlinikovejma panvema je to vzdycky trochu nahovno. Obecne mi prijde ze moc nevydrzej. Koupil jsem si nejakou super panev za nekolik tisic a za pul roku byla mrtva. Ted mam vpodstate levnou z nejake supermarket akce a docela se drzi, i kdyz uz ma nejake skrabance. Takze preferuju ocelove panve, ale je to zase uplne jine vareni a musi se udrzovat. Takze to stridam podle toho co zrovna varim.
    FLU
    FLU --- ---
    fajn clanek o kuchyni z Kalkaty jakozto dokonale fuzi cinskych a indickych vlivu...

    Inside the Birthplace of Indian-Chinese Cuisine - MUNCHIES
    https://munchies.vice.com/en_us/article/inside-the-birthplace-of-indian-chinese-cuisine
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Omlouvam se za OT a prosim o radu.
    Mate nekdo zkusenost s panvema od fiskars?
    Chtela bych tatovi k narozeninam dat tuto http://www.fiskars.cz/vyrobky/kuchyn/nadobi/panev-na-smazeni-hard-face-28-cm-1020872
    Blby je, ze to klasicky resim na posledni chvili a do patku uz ji na netu nestiham objednat. Navicje to asi nejaka nova rada, takze ji eshopy ani zatim nemaj. Proto bych jako alternativu volila asi neco jako: http://www.fiskars-online.cz/nadobi-fiskars/panev-s-poklickou-26-cm-pro-plynove-sporaky
    Otazka zni, jestli behat po Praze a shanet fiskars panev, nebo si tady nechat poradit nejaky zaruceny tip na kamennou prodejnu, kde bych koupila kvalitni hlubsi panev na ohen do 1500, nemusi byt nutne od fiskarsu. Otec ma plynovej sporak a rad vari i na venkovnim grilu. Diky moc za tipy
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    LA_PIOVRA: tyjo to ses teda podelil o velky inside info, diky!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MILHAUZ: v sobotu v podvecer v Capati rozbaluji bedynky s prave dovezenymi zralymi mangy (a spoustou dalsiho), ja tam chodim na drumsticky do sambaru. Spolu s panmama v sari se muzes jit prehrabovat, manga maji chutna. vetsinou vse prodaji okamzite stehny den.
    https://www.facebook.com/capatiCZ/

    ALDARION: tak zas plnovous ve tvaru ryce uz ma dlouhy leta a jak jsem videl ted v patek, tak jeho pochichtavani, vtipky, a civeni na zensky by wahhabitskym klerikum zrovna radost nedelalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam