• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MILHAUZ: v sobotu v podvecer v Capati rozbaluji bedynky s prave dovezenymi zralymi mangy (a spoustou dalsiho), ja tam chodim na drumsticky do sambaru. Spolu s panmama v sari se muzes jit prehrabovat, manga maji chutna. vetsinou vse prodaji okamzite stehny den.
    https://www.facebook.com/capatiCZ/

ALDARION: tak zas plnovous ve tvaru ryce uz ma dlouhy leta a jak jsem videl ted v patek, tak jeho pochichtavani, vtipky, a civeni na zensky by wahhabitskym klerikum zrovna radost nedelalo.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    par fotek z Chengdu, nekonecne variace nudli, knedlicku, wontonu a polivek, kongpao, mapo tofu a cold pot... https://goo.gl/photos/h8G6dTYnGny4pn9Y9
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: hmm budu to tam muset najit, treba chilli bean paste ma cinanka lepsi nez lee kum kee
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: dobra cena, v seciuanu stoji 50g neco mezi 40-70kc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: někam do Sapy. nevím přesně. Od té doby jsem tam nebyla, ale docela dost čínských surovin mají nahoře na Korunní.

Katalog firem a institucí • Firmy.cz
    https://www.firmy.cz/detail/12786810-potraviny-lee-kum-kee-praha-vinohrady.html
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    zelenej se pouziva treba na ryby

ZUZKAOU: kam se cinanka presne prestehovala?, potrebuju k ni brzy na nakup
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: jo. von to teda dělá i ten zelenej - ten má krásně jehličnato borovicovou vůni. A je to ten, co ho používaj japonci a říkaj mu sanšo/sansho.

V Čr se ten červenej prodává, ale vyčichlej a s daleko tmavší barvou a už málo kdy štípe. Zelenej jsem koupila mletej, v malý pixkličce za strašné prachy. A jak byl mletej, tak rychle vyčichl.

Je to fakt rozdíl jako zimní holadnská rajčata a rajčata utržená rovnou na zahrádce.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: takovej ten, co legracne štípe na jazyku, je červenej? dovezl ho kamarád z cesty po Číně, nechtělo se mi ho shánět, ale Ali je dobrý řešení :-)) by me to fakt nenapadlo!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nechala jsem si poslat přes aliexpres sečuánskej pepř - červenej i zelenej. A fakt to chcete - ten rozdíl je naprosto ohromující. I paní číňanka, co se odstěhovala z Malešic do Sapy prostě nemá pepř jen vzdálně srovnatelný, co se síly a vůně týče.

Kupovala jsem tady šlo to asi 3 týdny - https://www.aliexpress.com/...p/flavouring-spice/1965852_505832200.html?spm=2114.12010608.0.0.9KeZdf

No a slavnostně jsem teda vyrobila chilli olej. je super, jen teda má vcelku jednoznačnou chuť toho chilli oleje z levných čínských polívek ;-) (je teda bohatší v chuti, ale základ je jasnej)

Sichuan Chili Oil – Lady and Pups – an angry food blog
    http://ladyandpups.com/2012/10/25/sichuan-chili-oil-eng/
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MILHAUZ: hm, bohuzel, ackoliv jsem manga nechal jeste den zrat, tak 2 ze 3 kysela, ac mekka.

takze se dale hledaji kvalitni indo-pako mango zdroje!
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    tak hlasim, ze mango v "chez amis" maji, bedna za 200 a voni to jako milion dolaru.

toz smele nakupujte!
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    SPYYDY: diky za tip!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SPYYDY: To je výborný krámek! (A je vtipné sledovat majitele v průběhu času - na začátku míval strniště a pouštěl si nějakou arabskou obdobu MTV, teď pěstí plnovous a jede přenosy z Mekky. :D Jeho jediná chyba je, že je strašně milý a výborně vaří, takže se tam vždy přejím a utratím mnohem víc, než jsem chtěl...)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    prosimvas, neda se nekde v praze sehnat cerstve pakistanske/indicke mango? tady v oslo uz sezona frci a je to neskutecna dobrota, rad bych sehnal i v praze, diky!
    KLA
    KLA --- ---
    MAKROUSEK, TIGRE:
    děkuju
    každopádně koho nebavěj obyč karboše tak tohle je moc dobrý :)
    FLU
    FLU --- ---
    TIGRE: vida, to mne nenapadlo. me uvahy se (nejspis zcela chybne) ubiraly smerem k "belačanu", neboli one smrdute krevetove paste, ktera se bezne pouziva v malajske a indonezske kuchyni :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KLA: vietnam, bolachan je patrně zkomolenina bò lá chanh, kde bò= hovězí, lá = listy, chanh = citron. žádný tradiční recept to není (viz MAKROUSEK:) , nicméně pokud si vygooglíš bò lá chanh najdeš různé variace receptů na "hovězí na citrusech" z různých vietnamských receptářů a blogýsků.

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KLA: Zde je klicova fraze "rika Shahaf". Dedukuji, ze jde o Shabtaye, t.c. sefkuchare Sasazu. Je to pomerne zajimavy pribeh, dulezite je, ze kdyz ho do hospy prijimali, probehl nejspis takovyhle rozhovor: "Shalom, Shahafe, ty pry uz par mesicu zijes v Asii." "Shalom, Sasazu, jasne, je to tu bozi, hodne tady hulime." "To je super, nechces jit delat k nam, do Prahy? Potrebujeme nekoho, kdo zna asijskou kuchyni." "Ale ja to nikdy nedelal." "Nevadi, to das." No a od te doby je ocenovan, jako mistr asijske kuchyne v Praze a vymysli si jidla, jako je treba tohle, jejichz hlavni chut je sladka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam