• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    De buyer mam taky, taky jsem koupil mame, i kdyz jinej tip. Pridavam se k doporuceni
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MRMNK: Otec byl nadšenej. Naprosto.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TATONKA: to vypada jako dobra volba
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TATONKA: Asi uz opozdena odpoved, ale s tema hlinikovejma panvema je to vzdycky trochu nahovno. Obecne mi prijde ze moc nevydrzej. Koupil jsem si nejakou super panev za nekolik tisic a za pul roku byla mrtva. Ted mam vpodstate levnou z nejake supermarket akce a docela se drzi, i kdyz uz ma nejake skrabance. Takze preferuju ocelove panve, ale je to zase uplne jine vareni a musi se udrzovat. Takze to stridam podle toho co zrovna varim.
    FLU
    FLU --- ---
    fajn clanek o kuchyni z Kalkaty jakozto dokonale fuzi cinskych a indickych vlivu...

    Inside the Birthplace of Indian-Chinese Cuisine - MUNCHIES
    https://munchies.vice.com/en_us/article/inside-the-birthplace-of-indian-chinese-cuisine
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Omlouvam se za OT a prosim o radu.
    Mate nekdo zkusenost s panvema od fiskars?
    Chtela bych tatovi k narozeninam dat tuto http://www.fiskars.cz/vyrobky/kuchyn/nadobi/panev-na-smazeni-hard-face-28-cm-1020872
    Blby je, ze to klasicky resim na posledni chvili a do patku uz ji na netu nestiham objednat. Navicje to asi nejaka nova rada, takze ji eshopy ani zatim nemaj. Proto bych jako alternativu volila asi neco jako: http://www.fiskars-online.cz/nadobi-fiskars/panev-s-poklickou-26-cm-pro-plynove-sporaky
    Otazka zni, jestli behat po Praze a shanet fiskars panev, nebo si tady nechat poradit nejaky zaruceny tip na kamennou prodejnu, kde bych koupila kvalitni hlubsi panev na ohen do 1500, nemusi byt nutne od fiskarsu. Otec ma plynovej sporak a rad vari i na venkovnim grilu. Diky moc za tipy
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    LA_PIOVRA: tyjo to ses teda podelil o velky inside info, diky!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MILHAUZ: v sobotu v podvecer v Capati rozbaluji bedynky s prave dovezenymi zralymi mangy (a spoustou dalsiho), ja tam chodim na drumsticky do sambaru. Spolu s panmama v sari se muzes jit prehrabovat, manga maji chutna. vetsinou vse prodaji okamzite stehny den.
    https://www.facebook.com/capatiCZ/

    ALDARION: tak zas plnovous ve tvaru ryce uz ma dlouhy leta a jak jsem videl ted v patek, tak jeho pochichtavani, vtipky, a civeni na zensky by wahhabitskym klerikum zrovna radost nedelalo.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    par fotek z Chengdu, nekonecne variace nudli, knedlicku, wontonu a polivek, kongpao, mapo tofu a cold pot... https://goo.gl/photos/h8G6dTYnGny4pn9Y9
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: hmm budu to tam muset najit, treba chilli bean paste ma cinanka lepsi nez lee kum kee
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: dobra cena, v seciuanu stoji 50g neco mezi 40-70kc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: někam do Sapy. nevím přesně. Od té doby jsem tam nebyla, ale docela dost čínských surovin mají nahoře na Korunní.

    Katalog firem a institucí • Firmy.cz
    https://www.firmy.cz/detail/12786810-potraviny-lee-kum-kee-praha-vinohrady.html
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    zelenej se pouziva treba na ryby

    ZUZKAOU: kam se cinanka presne prestehovala?, potrebuju k ni brzy na nakup
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: jo. von to teda dělá i ten zelenej - ten má krásně jehličnato borovicovou vůni. A je to ten, co ho používaj japonci a říkaj mu sanšo/sansho.

    V Čr se ten červenej prodává, ale vyčichlej a s daleko tmavší barvou a už málo kdy štípe. Zelenej jsem koupila mletej, v malý pixkličce za strašné prachy. A jak byl mletej, tak rychle vyčichl.

    Je to fakt rozdíl jako zimní holadnská rajčata a rajčata utržená rovnou na zahrádce.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: takovej ten, co legracne štípe na jazyku, je červenej? dovezl ho kamarád z cesty po Číně, nechtělo se mi ho shánět, ale Ali je dobrý řešení :-)) by me to fakt nenapadlo!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nechala jsem si poslat přes aliexpres sečuánskej pepř - červenej i zelenej. A fakt to chcete - ten rozdíl je naprosto ohromující. I paní číňanka, co se odstěhovala z Malešic do Sapy prostě nemá pepř jen vzdálně srovnatelný, co se síly a vůně týče.

    Kupovala jsem tady šlo to asi 3 týdny - https://www.aliexpress.com/...p/flavouring-spice/1965852_505832200.html?spm=2114.12010608.0.0.9KeZdf

    No a slavnostně jsem teda vyrobila chilli olej. je super, jen teda má vcelku jednoznačnou chuť toho chilli oleje z levných čínských polívek ;-) (je teda bohatší v chuti, ale základ je jasnej)

    Sichuan Chili Oil – Lady and Pups – an angry food blog
    http://ladyandpups.com/2012/10/25/sichuan-chili-oil-eng/
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MILHAUZ: hm, bohuzel, ackoliv jsem manga nechal jeste den zrat, tak 2 ze 3 kysela, ac mekka.

    takze se dale hledaji kvalitni indo-pako mango zdroje!
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    tak hlasim, ze mango v "chez amis" maji, bedna za 200 a voni to jako milion dolaru.

    toz smele nakupujte!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam