• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    LADY_CANDAR: akorat lkk kdyz jsme tak studovali slozeni (tak tri roky nazad) se u vetsiny produktu nejak neumeli obejit bez pridanejch konzervantu
    ANA
    ANA --- ---
    LADY_CANDAR: Nevíš náhodou, jakou mají otevírací dobu? Nemůžu to nikde najít, ale možná jsem jen slepá :) Díky
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Tu Lee Kum Kee a par dalsich sezenes tady primo u zdroje :) https://m.yelp.cz/biz/lee-kum-kee-prodejna-praha
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ALDARION: z tuhejch tohle:


    ze silken tohle
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Kam chodíte pro tofu? Máte nějaké oblíbené běžně dostupné?
    Teď jsem ochutnal Tofu Natural od Sunfoodu... První tofu od doby, co jsem se vrátil z Japonska. A je to takový nic moc - neříkám, že prodávají zkažené nebo špatné, ale prostě není nijak super. Po tofu ze Sapy, jak ho tam prodávali z plastových přepravek, se mi předloni párkrát udělalo dost šoufl a pak jsem se doslechl, že výrobce snad měl velké problémy s hygienou, tak už se mi to nechtělo znovu zkoušet...
    Jde mi o obyč neochucené, tuhé i měkké (hedvábné).
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Měl sem tuhle z Makra:



    A tuhle z vietnamský večerky v Malešicích:



    Doporučit můžu obě, ale kam pro ně jít na jistotu kromě Francouzský si moc jistej nejsem.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Doporučíte mi prosím nějakou kupovanou hoisin omáčku, kterou seženu i jinde než v Sapě?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    dneska jsem tam byla pro krevety (rovnou dvojita porce, mela jsem hlad :D)
    a nejak to tam predelali.. ty cervene latky na zidlickach.. :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    KASUMI: no v patek tam treba mezi hostama vladli cinani na cechama tak 2:1
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DEIKSAC: Oproti me tri roky stare recenzi, jak se filtruju, je dnes mam velmi rada, ale! Za tu dobu, co tam chodim, mi prijde, ze se trosku zhorsili. Ale rada si tam na ty krevety, ktere mi nize moc nechutnaly, zajdu:)) navic jsou tam desne prijemny :))
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    dneska jsme ciste nahodou zabloudili na obed do Huang He na vysocansky a byli jsme prijemne prekvapeny, koukam ale, ze v minulosti tu byly spis sporny zazitky :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRADITIONAL Mongolian Food Guide in Ulaanbaatar Mongolia
    https://www.youtube.com/watch?v=cJBK2J902ao
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    ahoj, nevíte někdo kde by se v Praze, případně v kterym obchodě v Sapě, dala sehnat instatní Pho Chay?
    ABGD
    ABGD --- ---
    neznam recept, ale vide jsem jak to skladuji v plechovce od bambusu pres noc v kuchyni pod stolem
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MOIRAIN: ono je pravda co pise MAKROUSEK:
    varil jsem podle kucharky, ale treba tenhle recept vypada dobre http://thewoksoflife.com/2013/10/hot-sour-soup/ nebo tady http://www.chinasichuanfood.com/hot-and-sour-soup/
    co se tyce zeleniny, hub apod tak je to v podstate jedno, podivej se co se v tech receptech opakuje za ingredience, to by tam nemelo chybet..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAKROUSEK: díky za snahu, ale tohle moc nepomůže jako recept
    prostě budu mít návštěvu a chci oslnit
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MOIRAIN: Tam se vetsinou smete vsechno, co se nesnedlo den predtim. A okyseli a priostri, aby to nebylo poznat.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    má někdo ultimátní recept na takovou tu ostrou kyselou polévku co mají v čínském bistru, prosím?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsme zkusili Banh Mi Ba v Jindrisky. Kamarad mel bun bo nam bo, ktery mu chutnalo vic nez v Sape a ja si dal mien ga tom a taky moc dobry.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    Byl jsem v malesicich a cinskej kramek je tam stale, provozuje ho nekdo jinej a je az vzadu po leve strane, v podstate naproti cinskemu bufetu, sortiment ne uplne stejnej, ale obdobnej.
    EDERA
    EDERA --- ---
    DOTCOM: Vypadá to trochu jako svatojánský chléb, ale ten je placatější.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DOTCOM: jo, to by podle me mohlo bejt ono, staci ze to ma tvar toho srdce:D Jinak je to casta vec, co se da najit na plazich, kdyz to vyplavi more. Zkus to nejak jeste prohnat googlem, ale podle me to sedi celkem presne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam