• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MC_KALAPU: tak prosim pekne rozebrano
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    vratil jsem se z chengdu a mam tu prebytek asi 100g secuanskyho pepre, co jsem kupoval primo na takovym velkotrhu, kde si lidi spis kupovali 50kg pytle a je teda fortelne umrtvovaci. dal jsem si blbec dneska davku, jako jsem byl zvyklej, do woku a v podstate to nejsem schopnej jist. ja mam svy vetsi mnozstvi pripraveny na vyrobu chilli oleje, ale tohle uz nemam kam nacpat a nekoho to tu treba potesi, tak kdyztak napiste, dam bud nekomu tech 100g, nebo to rozdelam do dvou kopicek, kdyz bude zajem vice lidi (vic to delit uz asi nebude mit smysl). nechci za to nic, resp. kdyz mi za to date treba nejakou zajimavou dochucovaci vec do kuchyne, ktera vam prebyva, tak to potesi, ale neni to podminkou. kdyztak prosim do posty (predani kdyztak vinohrady okolo miraku a tylaku, malostranske namesti, nebo zlicin, nejsem ted moc flexiblini, bohuzel)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ANA: Mam dojem, ze kazdy den od deviti do sesti, v sobotu jen dopoledne a v nedeli zavreno. Ale nejsem si jista a podivat se ti uz nestihnu :(

DEIKSAC: Priznam se, ze jsem to tak moc nestudovala. Ja si vetsinu veci vyrabim/micham sama a u tech par, kde ne, to tak moc neresim. Vetsinou v LKK beru cerne octy, rybi omacku, velka baleni nudli a krupave secuanske chilli (https://www.amazon.com/Lao-Gan-Chili-Crisp-Sauce/dp/B0051D84JU )
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    MRMNK: v niektorych vecerkach. my kupujeme u vietnamcov v kamenicke, pha7. myslim, ze to mali aj na holesovickej trznici v stanku pri poste.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    LOPIN: Přejdeš šraňky a jedni jsou po levé straně v Dejvické ulici vedle Burrito Loco a druzí rovně v Bubenečské ulici.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    SALAMAN: kde hsou vietnamci na hradcanske? dekuju :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MRMNK: Taky Vietnamci na Hradčanské. Hádal bych, že ho budou mít všude, kde dřív brali to ze Sapy, které se muselo přestat vyrábět.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    EXTREME: kde?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    LADY_CANDAR: akorat lkk kdyz jsme tak studovali slozeni (tak tri roky nazad) se u vetsiny produktu nejak neumeli obejit bez pridanejch konzervantu
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    SALVATOR: Tu druhou mají Vietnamci na Hradčanské.
    ANA
    ANA --- ---
    LADY_CANDAR: Nevíš náhodou, jakou mají otevírací dobu? Nemůžu to nikde najít, ale možná jsem jen slepá :) Díky
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Tu Lee Kum Kee a par dalsich sezenes tady primo u zdroje :) https://m.yelp.cz/biz/lee-kum-kee-prodejna-praha
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ALDARION: z tuhejch tohle:

ze silken tohle
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Kam chodíte pro tofu? Máte nějaké oblíbené běžně dostupné?
    Teď jsem ochutnal Tofu Natural od Sunfoodu... První tofu od doby, co jsem se vrátil z Japonska. A je to takový nic moc - neříkám, že prodávají zkažené nebo špatné, ale prostě není nijak super. Po tofu ze Sapy, jak ho tam prodávali z plastových přepravek, se mi předloni párkrát udělalo dost šoufl a pak jsem se doslechl, že výrobce snad měl velké problémy s hygienou, tak už se mi to nechtělo znovu zkoušet...
    Jde mi o obyč neochucené, tuhé i měkké (hedvábné).
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Měl sem tuhle z Makra:

A tuhle z vietnamský večerky v Malešicích:

Doporučit můžu obě, ale kam pro ně jít na jistotu kromě Francouzský si moc jistej nejsem.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Doporučíte mi prosím nějakou kupovanou hoisin omáčku, kterou seženu i jinde než v Sapě?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    dneska jsem tam byla pro krevety (rovnou dvojita porce, mela jsem hlad :D)
    a nejak to tam predelali.. ty cervene latky na zidlickach.. :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    KASUMI: no v patek tam treba mezi hostama vladli cinani na cechama tak 2:1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam