• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    LA_PIOVRA: asi jsem ziskal taovy dojem z fotek na jejich webu. meli tam i special "breakfast items" menu jeden den. to hlavni, co me presvedcilo byla obsluha z http://www.bhojan.cz/home/, ktera mi rovnou rekla, ze nejlepsi dosa a idli je tam, protoze ten sefkuchar u nich delal a znaj ho. ale porad jsem tam nebyl, takze nemuzu referovat.

jinak dosa v Bhojan neni uplne zla, testo me moc neomamilo, bramborova napln dobra, byl v ni hrasek, coz prijemne osvezi. prekvapive relativne dost slabe chutney, vlastne vsechny. ale jsou to vetsinou panjabci, takze chtit po nich dosu...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MILHAUZ: co tam vidis jihoindickeho? (nepicuju, ptam se:)

jedine co jsem tam nasel je jihoindicka snidane hned na prvni fotce:)
    https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/...?_nc_cat=0&oh=49a377322603a7f43256fc29b106de16&oe=5C0719CB
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    ZUZKAOU: to tedy není moc výhra, myslím to příbuzenstvo :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XARGH: a má čínskou manželku a tedy i příbuzné.
    XARGH
    XARGH --- ---
    ZUZKAOU: blog toho chlapika je solidni zdroj informaci o Cine (v Aj) - vcera jsem ho nahodou objevil. Pobyval tam na mnoha mistech jako ucitel, ma Cinu projetou na motorce atd atd :)
    ANA
    ANA --- ---
    MAKROUSEK: Dong Hai v Kobylisích, Čínské zátiší v Čelákovicích (jasně, není to Praha, ale je to kousíček)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mám ji v baráku. Le Kou Fu. Janovského/veletržní
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a v takové té nahoře na Palmovce jsme onehdá dostali obstojené mapo-tofu. S tím že bylo přímo v hlavním jídeláku a servírka se ujišŤovala že chci fakt tohle a že to pálí (nijak zvlášť)

klasicky jím tam běhal synek mladšího školního věku - obtloustlejší a rozmazlenější, než bývají vietnamské děti v hospodách.

https://mapy.cz/s/2TkbZ
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAKROUSEK: nad bazénem na Slávii je čínská hospoda, která žije z toho, že tam čínské zájezdy jezdí na jídlo. Čeští hosté jim tam docela překážej a nemyslím si, že by kvalita toho jídla, co turisti dostanou byla nějaká závratná.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZUZKAOU: A ja bych mel dotaz - ktere hospody v Praze maji Cinani? Ja vim o Kung Fu knedlickach, Peking na Pankraci a takova ta v Anglicky mezi Belehradskou a dalnici. Nejaky jiny?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    There's a SECRET MENU at EVERY American Chinese Restaurant - How To Get REAL Chinese Food
    https://www.youtube.com/watch?v=rA0REivb-Lg

jako koncept -přišli jsme do náhodné čínské restaurace v USA a hele- má dost rezervy.

Ale jako kdyby tohle fungovalo v ČR, tak bych se vážně nezlobila
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NAGASAWA: Diky, ale meli pravdu, v obou modrych slonech (na Letny i na Miraku) maji. Jiz jsem poridil za jasotu potomstva.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MAKROUSEK: Prave je v Lidlui asijsky tyden

KOLÁČKY ŠTĚSTÍ - v Lidlu ČR
    https://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?articleId=15928
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAKROUSEK: Dam. Teď to tu vybírám. Co doporucujes? Ale my dáme asi stejně všechno
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RUTHLESS: Tak pak dej vedet, jak chutnalo.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAKROUSEK: Já to ani neplanoval. Jen jsem mu řekl, ze bychom se domluvili na ceně za hlavu a oni by připravili nějaký společný žraní :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RUTHLESS: Tak jasne, prece nechces slevu zadarmo.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAKROUSEK: Ne vůbec. Jdeme s kamosema na veceri a chceme někam, kde jsme ještě nebyli. A tentokrat jsme se shodli, ze půjdeme někam, kde mají nějaký "zvláštní" kuchyni. Jen jsem mu napsal, jestli můžeme mít něco jako ochutnávku a napsal todle. Tak to vezmu vid. Když da slevu :-)
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: Ja si nejak neumim predstavit, ze by v tech mistech mohlo cokoli fungovat.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RUTHLESS: Jojo. A номер je bud cislo nebo pokoj v hotelu. A Google si samozrejme vybral to spatny. A to tam budes delat nejakou svatbu nebo co?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAKROUSEK: V pohodě :-) já tam dneska radši zajedu sám. To bude jistější :-) jen mě to pobavilo, jak to zkusil hodit do překladače :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam