• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    TIGRE: fyi v malesicky trznici sezenes nekolik prichuti za 60kc za sklenici
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TIGRE: tohle mivali v tom čínském krámu u Orionky. cenu si nepamatuju.
    PERRYN
    PERRYN --- ---
    TIGRE: ahoj, jednu sklenicku lao gan ma bych si take vzal. Diky, pak napis, jak bys to chtel predat a zaplatit. Diky moc
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Budu objednávat z internetů nějaký ingredience. Jmenovitě Lao Gan Ma, chtěl by někdo případně sklenici či dvě? Vycházelo by to cca na 90 Kč/ks. Pokud ano ozvěte se rychle.

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Měli by na Francouský Pixian, neboli sichuan chilli bean paste? A jmenuje se to vůbec nějak česky? A pokud ne, bylo by možný pro podobnej chuťovej efekt smíchat miso pastu a nějakou fermentovanou chili omáčku typu Sriracha?
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    Behem brezna/dubna oteviraji japonci na Petrinach “true japanese ramen bistro”. Blizsi info zatim nemam
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    VOY: No, vařím od oka, takže přesným množstvím neposloužím, ale je to jednoduchý. Samotná omáčka je jen rýžovej ocet - asi lžíce, cca tolik světlý sojový omáčky, jedna až dvě čajový lžičky hoisin (spíš dvě, pro hoisin mám slabost), lžička cukru, necelá lžíce škrobu a trocha vody (dvě - tři lžíce?). On i ten recept je primitivní, stačí osmahnout kuře obalený ve škrobu, vyndat, do oleje po kuřeti přijdou chili vločky a česnek se zázvorem - buď hodně nadrobno, nebo pasta, po pár vteřinách kuře zpátky, zalejt omáčkou, povařit do zhoustnutí a je hotovo.
    VOY
    VOY --- ---
    SALVATOR: Good job, vypada to dobre! Pokud bys mel nekde po ruce recept na omacku, nebudu se zlobit :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Jen taková blbost, ale musim se pochlubit, protože se mi to povedlo. Kuře generála Tso :)

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SAMOUT: Cywe to ses prd gastroturista :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PENTAFEKTEK: Jen kdyby to nebylo v takovy zadeli na opacnym konci Prahy :-(.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    NYXALLAH: jéé Ahmed :) tam chodim už léta... jedna z nejlepších českejch indorestaurací co znám ... starší kuchař Ahmed umí moc :) mladší taky dobrej, ale starej to má hold v ruce víc
    taky doporučuju
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jen si odlozim

How to Make XO Sauce - A Hong Kong Favorite - The Woks of Life
    https://thewoksoflife.com/2016/10/xo-sauce-recipe/
    NYXALLAH
    NYXALLAH --- ---
    Tenhle malý podnik jsem objevil náhodou a po první návštěvě se okmažitě rozjela silná závislost. Lepší madrás a vindaloo jsem nikde neměl. Vřele doporučuji.
    Curry Masala
    http://www.currymasala.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Autorky viet food friend si otevřely podnik.

Pho Bar – Noodles & Rolls
    https://phobar.cz
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

AMA Tibetan restaurant is at Zmrzlinárna Braník.
    44 mins · Prague ·
    Tashi delek, lovers of Tibetan food! A new Tibetan pop-up is open from February 1 in Prague. Every Monday, Wednesday and Friday from 11:00 you can get Tibetan thukpa prepared by Sonam´s Café Tibet at Zmrzlinárna Braník. Come and taste it.

KASUMI
    KASUMI --- ---
    SALVATOR: My je mame uz asi 20 let:)))) komplet set... obcas nejakej kousek vybouchne, obvykle v mikrovlnce a rozsype se na cimrcampr :) je to trochu adrenalin:))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MUTHA: parada. No s tim bananem uz jsem to taky zjistil:))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MUTHA: dava se do paraku misto papiru, prej to chytne v chuti nejakej smrnc. Mám ho spoustu, udělám asi i nějakou sticky rice apod. Tak me zajimalo jestli je to k necemu nebo proste v asii je jednodussi tam dat list nez papir:) Jinak dik za ujisteni.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Koupil jsem si bambus pařák a protože mám o víkendu prd co na práci, chci si udělat nějaký dimsum knedle. Nějaký tipy jak to nedojebat? Dokonce jsem sehnal i banánovej list, ať je to řádně hipster. Náplně a těsto asi vim, spíš jestli je to tak easy jak to vypadá, nějaký triky atd. Případně uvítám tipy na další věci co s tím pařákem.

K tomu se váže další věc. Ochucuje to ten banán list nějak?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: taky mě pobavil. Jen nevím jestli je to vintage po RVHP a nebo normální čína ;-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: To je naprosto úžasný, že i v mongolský jurtě v nějaký bohem zapomenutý prdeli najdeš hnědý skleněný talíře:

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam