• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    GIANT
    GIANT --- ---
    NYXALLAH:
    PENTAFEKTEK:
    tak jsem tu masalu doporucil svagrovi, kterej indickejch prosel dost a zivi se tim celkem pravidelne. o vikendu jsem se dozvedel, ze to byla druha nejhorsi zkusenost z "indickou" restuaraci. Ta prvni byla nekde, kde ho regulerne otravili jidlem. Zkusenost z touhle definoval tak jak jsem ted nasel i na google review viz tohle:
    "
    S klidnym svedomim mohu prohlasit, ze toto je urcite nejhorsi indicka restaurace v Praze...
    Sli jsme do toho s vedomim, ze tomu tak, navzdory tolika hvezdam asi bude. A bylo. Jidlo, presne jak bylo napsano v nekterem kometari pripominalo spis gulas s indickym korenim, schovany pod vrstvou oleje. Arogance obsluhujici pani, ktera si nam troufala tvrdit, ze je to takhle bezne je prekvapujici. Asi si mysli, ze jsou jedina indicka restaurace v Republice a nasinec jeste "indii" nejedl. Jako nejlepsi?! zert povazuji ze Nan, ktery nam prinesli byl z nedalekeho obchodu zamerujiciho se na Anglicke zbozi. Jen tam jsou za tu cenu alespon placky dve. Tusili jsme, ale chteli jsem jim dat sanci. Dostali ji a naplno vyuzili - nejhorsi restaurace tohoto druhu v Praze. I ten indicky fast food na Chodove je o dost lepsi a i levnejsi.

DODATEK: Na stranu druhou, kdyz vidim nadsene recenze a k tomu fotky stejneho blafu, co jsme dostali se pani nedivim, ze to na nas zkousela.
    "
    Popisoval podobne, ze naan misto nadejchanyho vonavyho chleba byl zatuchlej smradlavej jakoby vytazenej z mrazaku a ohratej v mikrovlnce, tuna oleje, zradlo uplne stejny bez chuti, akorat jinak dopaleny extraktem. Jediny co pochvalil byla snad chapati. Pochybuju, ze by mladej/starej kuchar byli schopny udelat takovej rozdil.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PENTAFEKTEK: Jen kdyby to nebylo v takovy zadeli na opacnym konci Prahy :-(.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    NYXALLAH: jéé Ahmed :) tam chodim už léta... jedna z nejlepších českejch indorestaurací co znám ... starší kuchař Ahmed umí moc :) mladší taky dobrej, ale starej to má hold v ruce víc
    taky doporučuju
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jen si odlozim

How to Make XO Sauce - A Hong Kong Favorite - The Woks of Life
    https://thewoksoflife.com/2016/10/xo-sauce-recipe/
    NYXALLAH
    NYXALLAH --- ---
    Tenhle malý podnik jsem objevil náhodou a po první návštěvě se okmažitě rozjela silná závislost. Lepší madrás a vindaloo jsem nikde neměl. Vřele doporučuji.
    Curry Masala
    http://www.currymasala.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Autorky viet food friend si otevřely podnik.

Pho Bar – Noodles & Rolls
    https://phobar.cz
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

AMA Tibetan restaurant is at Zmrzlinárna Braník.
    44 mins · Prague ·
    Tashi delek, lovers of Tibetan food! A new Tibetan pop-up is open from February 1 in Prague. Every Monday, Wednesday and Friday from 11:00 you can get Tibetan thukpa prepared by Sonam´s Café Tibet at Zmrzlinárna Braník. Come and taste it.

KASUMI
    KASUMI --- ---
    SALVATOR: My je mame uz asi 20 let:)))) komplet set... obcas nejakej kousek vybouchne, obvykle v mikrovlnce a rozsype se na cimrcampr :) je to trochu adrenalin:))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MUTHA: parada. No s tim bananem uz jsem to taky zjistil:))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MUTHA: dava se do paraku misto papiru, prej to chytne v chuti nejakej smrnc. Mám ho spoustu, udělám asi i nějakou sticky rice apod. Tak me zajimalo jestli je to k necemu nebo proste v asii je jednodussi tam dat list nez papir:) Jinak dik za ujisteni.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Koupil jsem si bambus pařák a protože mám o víkendu prd co na práci, chci si udělat nějaký dimsum knedle. Nějaký tipy jak to nedojebat? Dokonce jsem sehnal i banánovej list, ať je to řádně hipster. Náplně a těsto asi vim, spíš jestli je to tak easy jak to vypadá, nějaký triky atd. Případně uvítám tipy na další věci co s tím pařákem.

K tomu se váže další věc. Ochucuje to ten banán list nějak?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: taky mě pobavil. Jen nevím jestli je to vintage po RVHP a nebo normální čína ;-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: To je naprosto úžasný, že i v mongolský jurtě v nějaký bohem zapomenutý prdeli najdeš hnědý skleněný talíře:

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a je to celej kanál o mongolské kuchyni
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    What Mongolian Breakfast Is Like | VIEWS
    https://www.youtube.com/watch?v=DBTdA5wp7jQ

Jako doma si to fakt dělat nebudu, ale filmeček je krásnej.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    A Day In The Life Of A Sushi Master • Tasty
    https://www.youtube.com/watch?v=3wAQxJeyyXo
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    LA_PIOVRA: Díky, já to potřeboval právě hned ten minulý týden.) Nakonec jsem sehnal docela ok kousky v Tescu na národce snad za 59,- .)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ART_OF_CAN: Kokos nevím, ale koks stopro.
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    SPYYDY: A nevím jak moc je s poměrem cena - čerstvost, ale neprodavaji kokos i v holešovické tržnici?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SPYYDY: kdnevim, co je vetsi nakup, ale asi bych to resil tak, ze bych zangazoval "sveho Vietnamce z vecerky, kam nejvic chodim" a motivoval ho, aby mi delal prostrednika v Sape.

Jinak pokud centrum a kamenny kram, tak nejaka akce v supermarketu.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Kde v centru sehnat co nejlevněji čerstvý mladý kokos pls? Cenu řeším, protože zvažuju větší nákup.)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONOEGO: No to ja prijdu, to se neboj
    Ale pockam si na kamennej kram:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam