• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    87HIGHFLYER: mohli by mít v shinfood v mrazáku
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Dá se někde koupit hotový, rozválený a nakrájený wonton těsto? Bez vajec, net nebo Praha.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Tak dnes jsem byla v Lee Kum Kee na korunni a maji ceduli, ze zitra zaviraji obchod, nicmene uz dnes tam nikdo neni :(
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: byl jsem vcera a bylo to dobry jako vzdy :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    JENDULUS: no minimálně to vypadá zajímavě a až/jestli se do Thajska dostanu, musím to zkusit :)
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    KID_MCHUTT: Samotná vajíčka asi nijak moc chuťově výrazná nejsou. Jde spíš o tu kluzkou texturu a křupavost, jak vajíčka při zkousnutí praskají. Polévka byla dobrá, ale bohužel jsem při každém strčení lžíce do pusy pocítil dost nechutnou pachuť, což prý ale není z vajíček, ale z pla ra, kterou tam přidaly. Pla ra je jedna z těch rybích věcí o kterých člověk nechce vědět, jak se vyrábí, když ji má jíst, ale thajci to milujou. +Některá vajíčka jsou taková průhledná a jsou tedy vidět zakuklenci, nebo z některých jsou ti ferdové již napůl vylíhlí, což na chuti úplně nepřidá. Takže jsem té polívce zas tak moc nedal, i když jsem se na ni snažil moc nekoukat. Ale pro thajce je to delikatesa a mohli se po tom umlátit.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ta ryba vlevo vypadá vysloveně nasraně :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    JENDULUS: vypadá to zajímavě, jak to chutná? :)
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    Snídaně od tchýně - polévka z mravenčích vajíček.

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Uz byl nekdo po rekonstrukci v Dung Lien?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PEDRO: dík :)
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    KID_MCHUTT: Krenova, cislo z hlavy nevim. Driv tam byvala pizzerie. Pracuju vedle tak dam vedet az se to tam hne. Zatim shani personal, pokud nekdo ma zajem
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PEDRO: adresu máš? :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    nevite kde sehnat seminka secuanskeho chilli?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: jo jenze tohle jsou cerny fazole, to je trochu neco jinyho i chutove, (je to treba super s chrestem). Prodavaji je i treba nasoleny v pytlikach, jak pises, vydrzi to fakt dlouho.
    Ale v dou ban jiang se fermentuji chilli a fazole dohromady par let ... kdyby se to dodelavalo z cernych fazoli i kdyz fermentovanych, vysledek z tohoto bude chutove opet nekde jinde
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK:

Kupovala jsem to před pár lety v malešicích, furt to vypadá a chutná stejně a je to prakticky nezničitelný.

BEST Homemade Black Bean Sauce (aka Black Bean Garlic Sauce or Black Bean Paste) - The Daring Gourmet
    https://www.daringgourmet.com/how-to-make-homemade-black-bean-sauce-or-black-bean-paste/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: jak to vypada?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: vyrobíš z fermentovaných bobů, co maj v Malešicích hned vedle ;-)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NOIZER: ha, v tom případě díky za tip! marně jsem jí tady sháněl.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SALVATOR: pixian je nekvalitnejsi chilli bean paste, bacha na verzi od lee kum kee, ta neni moc dobra
    Urcite je maji ni jak v malesicich tak v sape, maji nekdy ruzne verze, nekdy prosle, ale u tohodle to urcite nevadi
    Nahrazku nevyrobis, chut je typicka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam