• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MUTHA: Kdyby sis to rozmyslel, a chtel stvorit trvalejsi hodnotu :-).

    Yellow Curry Pt. 1: The Paste - Hot Thai Kitchen!
    http://www.youtube.com/watch?v=mTL4VhinASo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: dokup žuté chilli papričky a udělej si žlutou kari pastu? Jinak z kurkumy a zázvoru můžeš udělat limonádu. Asi by to šlo i s galangalem..

    Nastrouhej 50 g oddenků, smíchej s 50 g cukru a zalij 200 ml vody dej do něčeho, kde bude co nejmenší přístup vzduchu a kde nebude vadit že to bude žluté od kurkumy. Zítra přistrouhej 10 g oddenků a přidej 10 g cukru a pozítří to same - dříve či později to začne pěnit. Pak to zceď, doplń oslazenou vodou a nebo čajem, nalij do lahve s pevným uzávěrem a nech tak 24 prokvasit a pak dej do lednice.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: ja musim mit v oleji jeste sichuansky pepr :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A tohle je moc pěkný seriál

    Dumpling School #1 | Basic Dumplings (Jiaozi) From Scratch | 饺子
    https://www.youtube.com/watch?v=tkGsB0omCoA


    Dumpling School #2 | Red Chilli Oil for Dumplings | 红油
    https://www.youtube.com/watch?v=nf6CX4YwIPM


    Jinak k chilli oleji taky Kamila

    http://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: Koukam, vubec neni spatna. Ty veci co jsem si predstavoval se tam celkem resi, byt typografie zrovna na vystavu neni. Ze tam neni maso me zvlast neobtezuje, byt vegetarian nejsem :-). Spis naopak, vareni bez masa je levnejsi a setrnejsi k prostredi, takze kdyz to je zaroven dobry, je to vyhoda.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VOY: jako zákaldní, ale smysluplné ifnormace právě o koření mají krišňáci v té své kuchařce, jen tam teda není maso.
    http://www.burfi.net/burfi/krsnova_vegetarianska_kucharka.pdf

    (To že v Góvindách nedodržují vlastní kuchařku a vaří mdlé šlichty pro evropany je věc jiná :-D )
    VOY
    VOY --- ---
    Když jsme u kuchařek. Máte někdo nějakou osvědčenou indickou, která se víc věnuje technikám jako temperování, jaký koření kdy anv jakým množství atd.? Prostě taková, která mě naučí si s tím víc svobodně hrát, recept na kuře tikka masala nepotřebuju :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MRMNK: Husty, mne panve IKEA za 29Kc vydrzi i dva tri roky :D.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MOODYCAT: zalezi na kvalite a mire pouzivani .. mel jsem panev za 2500 co po dennim pouzivani odesla po pul pul roce, jinak bych to videl tak na rok a pul .. kdezto uhlikovej wok, kterej mam skoro 15 let je stale ve sluzbe
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MRMNK: Casove je mysleno tou omezenou zivotnosti cca co?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ALDARION: panve jsem dost resil. teflonova panev nebo jakakoliv podobna at uz eko nebo ne ma omezenou zivotnost uz jen ze sve podstaty, hlinik a na tom neprilnavy povrch. muzes jen ovlivnit jestli vydrzi dele nebo kratce - pomalym zahrivanim, nevyhanenim do vysokych teplot a vyhnout se teplotnim sokum (omyti hned po pouziti), pokud clovek chce co neco vydrzi tak pak zbyvaji jen panve z jednoho material - ocel, litina apod.
    tak az odejde dej vedet jak dlouho vydrzela :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Německý Amazon: Žádná daň, přijatelné poštovné, pánvička za pětikilo? ;) https://www.amazon.de/s?k=tamagoyaki&__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&ref=nb_sb_noss_2
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    my děláme tamagoyaki v takové plastové formě do mikrovlnky.. ^_^ (ale co jsem tak narychlo kouknul na ebay, tak tam asi není)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SAT_ANN: Hranatá teflonová pánev je to samé, jako jakákoli jiná teflonová pánev. ;) První jsem si koupil kdysi v Hana tradingu, jednoduchá plechová věc, vydržela docela dlouho - přes pět, spíš k sedmi letům, než začala odcházet, jako každá pánev s tímhle typem nepřilnavé vrstvy. Obecně mám pocit, že japonská nižší třída kuchyňských produktů často příjemně překvapí svou trvanlivostí. ;)
    Předloni jsem si coby suvenýr z Japonska přivezl novou, tváří se, že ten povrch je víc high-tech a eko a nebude se loupat. Vůbec si rád vozím tyhle obyčejné blbosti, mám pocit, že cenovka zůstává +/- stejná, ale u českého prodejce je jiná jednotka. ;)
    Letmo jsem se podíval, a je to tak. 2500 yenů bych za to kldině dal, ale 2500 korun??? https://www.sushimarket.cz/...ni-tamagoyaki-indukcni-panev-18x18-cm?gclid=CL6p3O7E3OICFdDidwod5tYN5g (Nechci je obvinit, že to 5x napálili, značkové a designové věci jsou v Japanu asi neomezeně drahé a dovozem levnýc domácích potřeb s nízkou marží si člověk asi moc nevydělá. :D) To bych zkusil ebay...
    Viděl jsem i mosazné a litinové hranaté pánve, a myslím, že se to až tak nevyužije - pokud jsi machr, co udělá dobrá vajíčka na litině, tak to samozřejmě můžeš zvážit. ;) Ale v japonských domácnostech jsem viděl teflonky. :) A správný profík to stejně udělá za pomoci dvou špachtlí na železné desce hozené přes velkej PB hořák. ;D
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Zkusenosti s nakupem tamagoyaki panvicky? Da se segnat v Praze nebo se vyplati objednat treba z ebaye? A je neco na co si dat pozor?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    KALTY: Jo, to ja taky klidne hned spim, ucinky kofeinu na me moc nejdou, ale srdclicku to nedela dobre.
    KALTY
    KALTY --- ---
    MATEJICEKKK: já stihnu za den někdy i sedm kafí. Klidně dám o půlnoci a za pět minut spím :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KALTY: jj ledova taky probehla :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    KALTY: to ti musi pekme jet pumpa. Ja vic jak dve jako kardiak nedavam :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam