• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: včera měl sice kámoš chuť na něco jineho, ale na cestu jsem vzal ten burger a byl moc dobrej.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: ok tak dame dnes repete. Dle pocasi by mohla probehnout i polevka.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: tí myslím přesně tyhle.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: jen pro jistotu to jsou tito [ ZUZKAOU @ Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy.. ] nebo je tam jeste dalsi takovy podnik? Dnes tam jdeme, tak jsem mel v planu dat repete :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: jj, měli jsme placky, na pálivé polívky/nudle bylo moc vedro.

    Rou jio mao má skvělé maso, ale kdyby k tomu přihodila trochu zeleniny, ideálně nakládané a pálivou omáčku tak by to byl úplně boží. Taková ta palačinka Baojiaobu je taky fajn. Slečna co to tam vede umí česky a je fakt milá.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: byla jsi uz?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA: Cà Phê Cổ v Brne vyzkouseno a rekl bych - Not Great, not terrible. Defakto se jedna o naprosto klasickej vietnam nevybocujici z normalu pouze s tim rozdilem, ze jste ve fancy prostredi a kolem vas lita spousta vietnamskych hipsteru coby obsluha. Pvni cast, kde jsou zaveseny houpaci kose je permanentne narvana a druha o neco decentnejsi je ok. Pork Bun gut. Dezerty za 85,- ok, ale autenticky vietnamske meli pouze dva. Kafe gut, ale tak jako tak bych radeji sedel v bistru, anebo na ulici na plastovy zidlicce za stolem z umakartu a petinovymi cenami. Za kazdy novy vietnamsky bistro, kde nedelaji burgery a kebab jsem samozrejme rad a klientelu si to urcite najde a udrzi.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    sečuánské bistro v Sape je tady


    https://mapy.cz/...0.003525&ma_t=Jsem+tady%2C+otev%C5%99i+odkaz&source=coor&id=14.473783%2C50.003525

    placky do 90 korun, polívky 120
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HITOMI: To sice neprodavaj, ale imho by se to tam dalo nachytat ve bolnem vybehu :-).
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Ja jsem ted s potesenim zjistila, ze se daji v SAPA koupit i mrazene larvy bource morusoveho :) uz se tesim, az si je zase dam :) jeste by to chtelo, aby prodavali i dalsi cerviky, potemniky a podobnou havet
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    Souhlasim, bral jsem parkrat kilo mrazenejch, v ruznejch kramech i v Tamda a nikdy me nenasrali.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KALTY: nz a v tom případě jsme je předtím brali klasicky v tamde. Mají tam velký výběr dle velikosti.
    KALTY
    KALTY --- ---
    POHODAVOLE: no jo. Když já dneska mám dělat kari a stavuju se v sapě. Stejně tam musím. Na to zajet někam jinam nemám čas. Ale díky
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KALTY: asi blbá odpověď, ale zkoušeli jsme v sape a už nebereme. Nejdřív začal vozit kámoš z velkoobchodu a teď bereme ty větší v makru a jsou super. V sape maj spíš jiný dobrý pochutiny :-)
    KALTY
    KALTY --- ---
    Nějaké doporučení na krevety v SAPA? Myslím třeba zmražené, ale dobré. Dá se někde? Dík
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: hele s galangalem jsem to nezkoušela a interenty do toho nedávají kurkumu, ale ke galangalu kafrové listy a citronovou trávu...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MUTHA: Kdyby sis to rozmyslel, a chtel stvorit trvalejsi hodnotu :-).

    Yellow Curry Pt. 1: The Paste - Hot Thai Kitchen!
    http://www.youtube.com/watch?v=mTL4VhinASo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: dokup žuté chilli papričky a udělej si žlutou kari pastu? Jinak z kurkumy a zázvoru můžeš udělat limonádu. Asi by to šlo i s galangalem..

    Nastrouhej 50 g oddenků, smíchej s 50 g cukru a zalij 200 ml vody dej do něčeho, kde bude co nejmenší přístup vzduchu a kde nebude vadit že to bude žluté od kurkumy. Zítra přistrouhej 10 g oddenků a přidej 10 g cukru a pozítří to same - dříve či později to začne pěnit. Pak to zceď, doplń oslazenou vodou a nebo čajem, nalij do lahve s pevným uzávěrem a nech tak 24 prokvasit a pak dej do lednice.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: ja musim mit v oleji jeste sichuansky pepr :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A tohle je moc pěkný seriál

    Dumpling School #1 | Basic Dumplings (Jiaozi) From Scratch | 饺子
    https://www.youtube.com/watch?v=tkGsB0omCoA


    Dumpling School #2 | Red Chilli Oil for Dumplings | 红油
    https://www.youtube.com/watch?v=nf6CX4YwIPM


    Jinak k chilli oleji taky Kamila

    http://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam