• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    MATEJICEKKK: Potvrzuju. Cinskej jidelnicek je must :) Ale i z ceskyho se da objednat (dopredu) dobrej hotpot u kulatyho stolu a palivy jidlo, ktery slabsiho jedince rozplace a opoti. Jediny minus bych snad dal za hnusny Krusovice. Leta jsem pracoval ve Spaleny a chodil tam. A nebo do vietnamsky do Ostrovni, kde btw delala ta pani, co ji srazil Janousek. Ta byla taky dobra, ale dlouho sem tam uz nebyl. Do ty secuansky porad chodim, kdyz mam cestu kolem.
    GIANT
    GIANT --- ---
    MATEJICEKKK: zni to slozite, takze az to pujdu zkusit, ta si pripravim ty obrazky :-D
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GIANT: Spravnej (cinskej) jidelnicek dostanes, ikdyz mluvis jen cesky, ale je v cinstine, tak je to celkem k nicemu :) Kdyz je vygooglis, maji tam dost obrazku od zakazniku, tak staci ukazat. Popripade se proste zeptat na nejaky jidlo co by sis rad dal co sis predem vygooglil a oni ti ho temer na 100% udelaj. Ja si i jednou vybral tak, ze jsem se zeptal co maji ti cinani vedle u stolu a ze to chci taky. Da se, ale je to boj. S vetsinou skvelym koncem :))
    GIANT
    GIANT --- ---
    LUSINTA: to je ta, kde musis mluvit cinsky, abys dostal spravnej jidelnicek? nebo to je stala nabidka?
    LUSINTA
    LUSINTA --- ---
    Report ze secuanske restaurace v pasazi Metro. V sobotu v poledne, jsme tu uplne sami a jidlo je stale famozni. Urcite se stavte.

LUSINTA
    LUSINTA --- ---
    SARTH
    SARTH --- ---
    MC_KALAPU: já byl v Sapě po dvou letech a poprvé v čínských podnicích, šel jsem na ty vietnamské speciality podle seriálu Malá Hanoj na Seznamu (Krabí polévka i oboje závitky super), ale tak co vím:
    Čínské bistro je tam uprostřed vedle ostatních bister vedle babky se zeleninou. Jmenuje se Čínské bistro. Menu v příloze. Otevřené jsem je stihl jen jednou, dal Beef noodle soup. Ta byla taková jednoduchá, ale rozhodně jiná, nehraje si na žádnou hipster komedii, opravdu to připomíná polívku z náhodného málo navštěvovaného podniku v Číně. S Taiwanskou Beef noodle soup to má společné jen domácí nudle.

MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    SARTH:
    ad 2) Mluvil jsem s Zhai Huou ted v pondeli, a snad od pondelka uz konecne otevre normalne, ted ma nejen, ze do 18h, ale predevsim je to jen jeden stolek venku (neofiko pusti i dovnitr znamejsi tvare). divil jsem se, ze jeste neotevrela, a rikala, ze nema kam dat stoly, aby mela rozestupy 2m, tak jsem ji rekl, ze muze odendat jen zidle, anebo ten stul oznacit, ze si k nemu nema nikdo sedat a ze to staci, tak uvidime, ona nema moc obchodniho ducha..

ad 6a) to je to, jak je u te pasaze, co je pani se zeleninou a hodne bister? Pripadne kde tam je a dokazes doporucit co tam maji dobre? jestli je to tohle, tak tam jsem chtel jednou bao zi, ktere maji na fotkach a poslali me do haje, tak nevim

ad 6b) rozhodne souhlas, a hlavne se tam dost to zbozi i meni. bohuzel ted maji na me malo fermentovanych zelenin (zato ale asi 5 druhu ryzovych octu!!!), ale urcite zas bude lip...

a takovy dodatek k cinskym podnikum v SAPA, bohuzel se zda, ze s koronou zavrelo to secuanske bistro (tusim Yaya, nebo tak nejak, jak bylo prave v te pasazi, co je pani se zeleninou), coz me celkem mrzi, sice meli maly sortiment, ale ty veci byly moc dobry
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SARTH: Diky za info. Jen bych doplnil, bistro u Sester z nedokoncene je presunuto do Mlade Boleslavy na adrese: Na Radouči 1236,293 01 Mladá Boleslav. Osobne jsem tam ale jeste nebyl. Kdyby nekdo chtel, mam kdyztak tel.spojeni na tu mladou holku co tam obsluhovala a muze se informovat o aktualni situaci. Po jejich yopo nudlich s hovezim se mi uz pekne styska.
    Restaurace v pasazi Metro funguje? Zrovna dnes se tam chci vydat.
    SARTH
    SARTH --- ---
    Praha - Čínská bistra a obchůdky - aktuálně

Zdravím,
    minulý týden jsem po delší době zavítal do Prahy a snažil se obejít místa, co nabízí autentickou kuchyň za přijatelnou cenu, o kterých vím i díky této diskusi. Bohužel ne všechny podniky stále fungují, tak bych rád pomohl ostatním nadšencům od zbytečných cest, případně pokud místní ví o dalších tipech, sem s nimi! :D

1) Čínské bistro U Sester / Yi Ma Nei Li (Nedokončená 1236) - ZRUŠENO
    - toto bistro dříve sídlící v Malešicích, bylo 25.5. nahrazeno Vietnamským bistrem - Babiččiny Závitky. Prý netuší, kam se podělo čínské bistro, což je škoda. Jinak mají fajn závitky a ostatní vietnamské klasiky za slušné ceny, k tomu i hromadu domácích Chilli oil skleniček. Tak kdo by potřeboval, může od nich odkoupit, mně přišly trochu moc pálivé.
    1) b) Zezadu objektu Nedokončená 1236: Čínský obchod, původně v Malešicích, stále funguje. Takže pro ingredience je výhodné zajet i takto daleko, mají spoustu věcí, které ve vietnamských/korejských obchodech nejsou. Např. Pixian Doubanjiang, dále řada sušených plodin (zelený sichuan peppercorn...). Mluví česky/čínsky

2) Restaurace u Dračí mámy - Hua Long Zhai
    - oproti internetu má omezenou otvíračku: 12-18h, po-pá, pouze s sebou. Takže tu jsme vynechali.

3) Tang's Bubble Tea - Náměstí Bratří Synků
    - na místní doporučení jsme zavítali k Taiwancům na Boba - obří výběr, dobré drinky, atmosféra trochu smutnější. Pookřáli, když jsem začal používat svou lámanou čínštinu a chtěl doporučení na čínský podnik:

4) Jiu Zhou, Otakarova 6
    - Vypadá to jako random čínská/japonská pražská restaurace, která spíše láká na sushi. Ale mají i čínské specialitky. Jejich domácí chilli oil mě již zaujal - zabalili mi krabičku s sebou, když jsme se trochu více rozpovídali poté, co jsem přešel do čínštiny.

5) Hoja pot, Šrobárova 9
    - Jako jediní mají aktuality na sociálních sítích, takže tam vždy překontrolovat otvírací dobu... Taiwanci taktéž mají zatím pouze take-away, tak jsme je tentokrát vynechali.

6) Sapa
    a) Čínské bistro v Sapě
    - stále funguje, jen zavírá asi kolem 18h?
    - momentálně asi jediné čínské bistro v ČR, rád přijmu tipy na cokoliv podobného.
    - domácí chilli oil prodávají v plastové pixle za 100 Kč, klidně si ale můžete přinést vlastní skleničku.

b) Čínské potraviny v Sapě
    - přijde mi jako nejlepší místo v ČR pro nákup surovin, mají skvělé ceny
    - Obří Pixian Doubanjiang 150Kč, Laoganma 65Kč, vše na hot pot, hromada sušených surovin a nudlí včetně alkalických, sweet bean paste, sesame paste, mrazáky plné specialit, knedlíčků... Mluví česky/čínsky.

HITOMI
    HITOMI --- ---
    ZUZKAOU: jo, byla jsem tam s kolegy z prace, vsichni spokojeni
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ZUZKAOU: Posledni nyxi seslost, filtruj vedle. Tldr moc dobry, doporucuju.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele Peršani v Praze - byl jste tam někdo?
    Úvod - Aubergine restaurant
    https://auberginerestaurant.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jen jim tam teda chybí korejské...

to je tady

Korean Soy Sauces: Everything you wanted to know and more | Crazy Korean Cooking
    http://crazykoreancooking.com/foodandculture/korean-soy-sauce-ganjang
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pour thing: what different soy sauces are used for, and which to buy | Food | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...13/pour-thing-what-different-soy-sauces-are-used-for-and-which-to-buy
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PIGMAN: Banh Mi makers v pasazi divadla v Dlouhe (vlez z Hradebni), za rohem v Rybne Banh Mi Ba.
    PIGMAN
    PIGMAN --- ---
    Poraďte prosím kam v Praze na Bánh mì. Od té doby co jsem se vrátil z Vietnamu mám na něj hroznou chuť, ale ještě jsem na něj nenarazil. Děkuji
    EZEE
    EZEE --- ---
    NArazil jsem na tohodle sikulu.
    Taste Show - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCkRBu0K655809AdvDajyJJA/videos
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: ten ytb channel je dobrej, dik za tip .)
    NILA
    NILA --- ---
    MC_KALAPU: napr. najlepšia kachna vedla Lotosu je otvorená na take away, Tamda je otvorená normálne
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Dik moc!:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tady je případně vysvětlené co se používalo před tím, než se číňani naučili používat kečup. Kečup, ale z čínského hlohu :-D

Old School Sweet and Sour Pork, without Ketchup (山楂咕噜肉)
    https://www.youtube.com/watch?v=_9TaR8racD8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam