• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ALDARION: Joo, casto to chce spis ukazat. Jeste ke vsemu, kdyz spoustu tech nazvu zna clovek jen v anglictine
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MATEJICEKKK: Ptaní se mi tam většinou moc nefunguje, pokud si předem neudělám vyznakovaný seznam. "Neumím to přečíst, ale v receptu je tohle." :D
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ZUZKAOU: Tak treba nemeli. Ptala ses?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATEJICEKKK: tak jsem je prostě nenašla :-/
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ZUZKAOU: Pokud mas na mysli douchi, tak ty jsem tam kupoval. Jinak je maji v kyjich.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATEJICEKKK: je tam! ale teda nemají fermentovaný boby jen tak sušený (fermeted black beans). nevíte jestli je má někdo v Praze v krámě?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ZUZKAOU: Kdyz si stoupnes celem pred mycku aut, tak se otoc o 90° vpravo a jdi rovne.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZUZKAOU: Chodíval jsem dlouho do rohu za parkovištěm, cca jak je na Sapamapě Luky Stars. Vchod je přibližně tam, kam mi google umisťuje modrou kapku "SAPA Shopping mall". Ale letos jsem tam ještě nebyl...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    pěkně prosím, kde je v sapě krámek s čínskejma surovinama?

sapamapa.cz
    https://www.sapamapa.cz/
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    souhlas, ty krusovice jsou zlo, prestal jsem tam pit pivo uplne, radsi si dam caj

jinak je nova (uz nejakou chvili) sechuanska restaurace kousek od Vaclavaku (https://g.page/tsjsichuan ), je to vic "fancy" podnik nez ta narodka, maj tam taky jina jidla.. neco je dobry, kung pao urcite nedoporucuju (pokud jste rozmazleni z narodky:)

a dalsi sechuanska restaurace Basu je ve Slovanskym dome Na Prikope (https://g.page/BASU_SICHUAN_CUISINE_HOTPOT ).. nebyl jsem tam, ale zena rikala, ze neco dobry, neco min

jo a taky je docela fajn cinsky bbq v Hotelu Branik (https://www.hotelbranik.com/ ). Vubec to tam neni poznat z webu nebo kdyz jde clovek okolo, ale vlastni to cinani a kdyz vlezete dovnitr, tak vam normalne daj vybrat z menu a pak to nosej na spejlich:)
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    MATEJICEKKK: Potvrzuju. Cinskej jidelnicek je must :) Ale i z ceskyho se da objednat (dopredu) dobrej hotpot u kulatyho stolu a palivy jidlo, ktery slabsiho jedince rozplace a opoti. Jediny minus bych snad dal za hnusny Krusovice. Leta jsem pracoval ve Spaleny a chodil tam. A nebo do vietnamsky do Ostrovni, kde btw delala ta pani, co ji srazil Janousek. Ta byla taky dobra, ale dlouho sem tam uz nebyl. Do ty secuansky porad chodim, kdyz mam cestu kolem.
    LISHKA
    LISHKA --- ---
    MC_KALAPU: Yaya bistro bylo moje oblíbený, takže jsem zamáčkla slzičku, když jme s v neděli šli kolem a bylo zavřeno. Každopádně jsem s paní mluvila a říkala, že hledají nový místo a adresu prý pošle..tak uvidíme
    GIANT
    GIANT --- ---
    MATEJICEKKK: zni to slozite, takze az to pujdu zkusit, ta si pripravim ty obrazky :-D
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    KASUMI: Ano
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GIANT: Spravnej (cinskej) jidelnicek dostanes, ikdyz mluvis jen cesky, ale je v cinstine, tak je to celkem k nicemu :) Kdyz je vygooglis, maji tam dost obrazku od zakazniku, tak staci ukazat. Popripade se proste zeptat na nejaky jidlo co by sis rad dal co sis predem vygooglil a oni ti ho temer na 100% udelaj. Ja si i jednou vybral tak, ze jsem se zeptal co maji ti cinani vedle u stolu a ze to chci taky. Da se, ale je to boj. S vetsinou skvelym koncem :))
    GIANT
    GIANT --- ---
    LUSINTA: to je ta, kde musis mluvit cinsky, abys dostal spravnej jidelnicek? nebo to je stala nabidka?
    LUSINTA
    LUSINTA --- ---
    Report ze secuanske restaurace v pasazi Metro. V sobotu v poledne, jsme tu uplne sami a jidlo je stale famozni. Urcite se stavte.

LUSINTA
    LUSINTA --- ---
    SARTH
    SARTH --- ---
    MC_KALAPU: já byl v Sapě po dvou letech a poprvé v čínských podnicích, šel jsem na ty vietnamské speciality podle seriálu Malá Hanoj na Seznamu (Krabí polévka i oboje závitky super), ale tak co vím:
    Čínské bistro je tam uprostřed vedle ostatních bister vedle babky se zeleninou. Jmenuje se Čínské bistro. Menu v příloze. Otevřené jsem je stihl jen jednou, dal Beef noodle soup. Ta byla taková jednoduchá, ale rozhodně jiná, nehraje si na žádnou hipster komedii, opravdu to připomíná polívku z náhodného málo navštěvovaného podniku v Číně. S Taiwanskou Beef noodle soup to má společné jen domácí nudle.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam