• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GIANT: Spravnej (cinskej) jidelnicek dostanes, ikdyz mluvis jen cesky, ale je v cinstine, tak je to celkem k nicemu :) Kdyz je vygooglis, maji tam dost obrazku od zakazniku, tak staci ukazat. Popripade se proste zeptat na nejaky jidlo co by sis rad dal co sis predem vygooglil a oni ti ho temer na 100% udelaj. Ja si i jednou vybral tak, ze jsem se zeptal co maji ti cinani vedle u stolu a ze to chci taky. Da se, ale je to boj. S vetsinou skvelym koncem :))
    GIANT
    GIANT --- ---
    LUSINTA: to je ta, kde musis mluvit cinsky, abys dostal spravnej jidelnicek? nebo to je stala nabidka?
    LUSINTA
    LUSINTA --- ---
    Report ze secuanske restaurace v pasazi Metro. V sobotu v poledne, jsme tu uplne sami a jidlo je stale famozni. Urcite se stavte.

LUSINTA
    LUSINTA --- ---
    SARTH
    SARTH --- ---
    MC_KALAPU: já byl v Sapě po dvou letech a poprvé v čínských podnicích, šel jsem na ty vietnamské speciality podle seriálu Malá Hanoj na Seznamu (Krabí polévka i oboje závitky super), ale tak co vím:
    Čínské bistro je tam uprostřed vedle ostatních bister vedle babky se zeleninou. Jmenuje se Čínské bistro. Menu v příloze. Otevřené jsem je stihl jen jednou, dal Beef noodle soup. Ta byla taková jednoduchá, ale rozhodně jiná, nehraje si na žádnou hipster komedii, opravdu to připomíná polívku z náhodného málo navštěvovaného podniku v Číně. S Taiwanskou Beef noodle soup to má společné jen domácí nudle.

MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    SARTH:
    ad 2) Mluvil jsem s Zhai Huou ted v pondeli, a snad od pondelka uz konecne otevre normalne, ted ma nejen, ze do 18h, ale predevsim je to jen jeden stolek venku (neofiko pusti i dovnitr znamejsi tvare). divil jsem se, ze jeste neotevrela, a rikala, ze nema kam dat stoly, aby mela rozestupy 2m, tak jsem ji rekl, ze muze odendat jen zidle, anebo ten stul oznacit, ze si k nemu nema nikdo sedat a ze to staci, tak uvidime, ona nema moc obchodniho ducha..

ad 6a) to je to, jak je u te pasaze, co je pani se zeleninou a hodne bister? Pripadne kde tam je a dokazes doporucit co tam maji dobre? jestli je to tohle, tak tam jsem chtel jednou bao zi, ktere maji na fotkach a poslali me do haje, tak nevim

ad 6b) rozhodne souhlas, a hlavne se tam dost to zbozi i meni. bohuzel ted maji na me malo fermentovanych zelenin (zato ale asi 5 druhu ryzovych octu!!!), ale urcite zas bude lip...

a takovy dodatek k cinskym podnikum v SAPA, bohuzel se zda, ze s koronou zavrelo to secuanske bistro (tusim Yaya, nebo tak nejak, jak bylo prave v te pasazi, co je pani se zeleninou), coz me celkem mrzi, sice meli maly sortiment, ale ty veci byly moc dobry
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SARTH: Diky za info. Jen bych doplnil, bistro u Sester z nedokoncene je presunuto do Mlade Boleslavy na adrese: Na Radouči 1236,293 01 Mladá Boleslav. Osobne jsem tam ale jeste nebyl. Kdyby nekdo chtel, mam kdyztak tel.spojeni na tu mladou holku co tam obsluhovala a muze se informovat o aktualni situaci. Po jejich yopo nudlich s hovezim se mi uz pekne styska.
    Restaurace v pasazi Metro funguje? Zrovna dnes se tam chci vydat.
    SARTH
    SARTH --- ---
    Praha - Čínská bistra a obchůdky - aktuálně

Zdravím,
    minulý týden jsem po delší době zavítal do Prahy a snažil se obejít místa, co nabízí autentickou kuchyň za přijatelnou cenu, o kterých vím i díky této diskusi. Bohužel ne všechny podniky stále fungují, tak bych rád pomohl ostatním nadšencům od zbytečných cest, případně pokud místní ví o dalších tipech, sem s nimi! :D

1) Čínské bistro U Sester / Yi Ma Nei Li (Nedokončená 1236) - ZRUŠENO
    - toto bistro dříve sídlící v Malešicích, bylo 25.5. nahrazeno Vietnamským bistrem - Babiččiny Závitky. Prý netuší, kam se podělo čínské bistro, což je škoda. Jinak mají fajn závitky a ostatní vietnamské klasiky za slušné ceny, k tomu i hromadu domácích Chilli oil skleniček. Tak kdo by potřeboval, může od nich odkoupit, mně přišly trochu moc pálivé.
    1) b) Zezadu objektu Nedokončená 1236: Čínský obchod, původně v Malešicích, stále funguje. Takže pro ingredience je výhodné zajet i takto daleko, mají spoustu věcí, které ve vietnamských/korejských obchodech nejsou. Např. Pixian Doubanjiang, dále řada sušených plodin (zelený sichuan peppercorn...). Mluví česky/čínsky

2) Restaurace u Dračí mámy - Hua Long Zhai
    - oproti internetu má omezenou otvíračku: 12-18h, po-pá, pouze s sebou. Takže tu jsme vynechali.

3) Tang's Bubble Tea - Náměstí Bratří Synků
    - na místní doporučení jsme zavítali k Taiwancům na Boba - obří výběr, dobré drinky, atmosféra trochu smutnější. Pookřáli, když jsem začal používat svou lámanou čínštinu a chtěl doporučení na čínský podnik:

4) Jiu Zhou, Otakarova 6
    - Vypadá to jako random čínská/japonská pražská restaurace, která spíše láká na sushi. Ale mají i čínské specialitky. Jejich domácí chilli oil mě již zaujal - zabalili mi krabičku s sebou, když jsme se trochu více rozpovídali poté, co jsem přešel do čínštiny.

5) Hoja pot, Šrobárova 9
    - Jako jediní mají aktuality na sociálních sítích, takže tam vždy překontrolovat otvírací dobu... Taiwanci taktéž mají zatím pouze take-away, tak jsme je tentokrát vynechali.

6) Sapa
    a) Čínské bistro v Sapě
    - stále funguje, jen zavírá asi kolem 18h?
    - momentálně asi jediné čínské bistro v ČR, rád přijmu tipy na cokoliv podobného.
    - domácí chilli oil prodávají v plastové pixle za 100 Kč, klidně si ale můžete přinést vlastní skleničku.

b) Čínské potraviny v Sapě
    - přijde mi jako nejlepší místo v ČR pro nákup surovin, mají skvělé ceny
    - Obří Pixian Doubanjiang 150Kč, Laoganma 65Kč, vše na hot pot, hromada sušených surovin a nudlí včetně alkalických, sweet bean paste, sesame paste, mrazáky plné specialit, knedlíčků... Mluví česky/čínsky.

HITOMI
    HITOMI --- ---
    ZUZKAOU: jo, byla jsem tam s kolegy z prace, vsichni spokojeni
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ZUZKAOU: Posledni nyxi seslost, filtruj vedle. Tldr moc dobry, doporucuju.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele Peršani v Praze - byl jste tam někdo?
    Úvod - Aubergine restaurant
    https://auberginerestaurant.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jen jim tam teda chybí korejské...

to je tady

Korean Soy Sauces: Everything you wanted to know and more | Crazy Korean Cooking
    http://crazykoreancooking.com/foodandculture/korean-soy-sauce-ganjang
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pour thing: what different soy sauces are used for, and which to buy | Food | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...13/pour-thing-what-different-soy-sauces-are-used-for-and-which-to-buy
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PIGMAN: Banh Mi makers v pasazi divadla v Dlouhe (vlez z Hradebni), za rohem v Rybne Banh Mi Ba.
    PIGMAN
    PIGMAN --- ---
    Poraďte prosím kam v Praze na Bánh mì. Od té doby co jsem se vrátil z Vietnamu mám na něj hroznou chuť, ale ještě jsem na něj nenarazil. Děkuji
    EZEE
    EZEE --- ---
    NArazil jsem na tohodle sikulu.
    Taste Show - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCkRBu0K655809AdvDajyJJA/videos
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: ten ytb channel je dobrej, dik za tip .)
    NILA
    NILA --- ---
    MC_KALAPU: napr. najlepšia kachna vedla Lotosu je otvorená na take away, Tamda je otvorená normálne
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Dik moc!:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam