• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NAGASAWA: právě z té skříně mám obavu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BRUKEV: S ryzovarem ji budete dělat 3-4x tydne, začnete víc experimentovat a kupovat si různý druhy od lepivé až po různý japonsky odrůdy, vaření ryze se promění v automatickej proces, kdy akorát ryzi 3x proplachnes a zmacknes start button, ryze bude mít bohatejsi chut, odpadne drhnuti hrnce od pripalene ryze (Xiaomi stačí jen lehce otřít) a navíc muzes ryzovar používat univerzálně a udělat si v něm trema thajskou polivku a krom toho to bude první kuchyňskej “robot”, kterej neskončí po měsíci ve skříni.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ad rýžovar. Zatím jsem neměl potřebu ho koupit, ale jak to tu čtu, skoro bych to zkusil.

Jaké klady mi může poskytnout, pokud platí, že:
    1) rýži děláme tak třikrát, čtyřikrát za čtrnáct dnů
    2) kupujeme si jak "mokřejší" rýže (jasmínová), tak sušší (basmati)
    3) připravovat rýži nás baví (stát u rizota a míchat 20 minut, proplachovat rýži, uvařit basmati, slít vodu a dodělat v páře,...)
    4) obvykle nám moc rýže po uvaření a použití coby příloha nezbyde

Má to pro nás smysl?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MAKROUSEK: 7 dospelejch a jedno dite.. a zbylo teda neco:)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Muzes ty jidla pojmenovat? :))
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NOIZER: Pro kolik lidi, proboha?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NOIZER: tak to je hodne sexy
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ale abych nebyl offtopic, patecni vecere.. vsechna jidla objednana ze Sechuansky restaurace na Narodce a z Basu ve Slovanskym dome

HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    NOIZER: 口水鸡 mi taky prijde zajimavy, 口水 normalne znamena "voda z pusy = sliny", ale ma to bejt palivy. Divnej nazev :)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    HVJ3R: jo, ja to neprekladal do cestiny, o to se ani nesnazim:D
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    MOIRAIN: Presne to se deje tomu mymu. Teflonova vrstva jde do hajzlu, tak hledam spis bez teflonu a idealne s klepetama, do kterejch se da horka vnitrni nadoba vzit a prinyst ke stolu. Zatim jsem nenasel.

NOIZER: 鱼香茄子 - Yuxiang Eggplant - tohle bych teda prelozil spis jako "lilek (茄子) po rybe vonici (鱼香)" :) mel by to bejt lilek smazenej s rybi omackou (鱼露)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Ja mám Xiaomi a popravde to bylo jeden z nejlepsich kaufu, ktery jsem za par let udelal. Je spolehlivej, vyborne se udrzuje a vypada dustojne. Doporucuju.

Xiaomi Mi Induction Heating Rice Cooker EU - | CZC.cz
    https://www.czc.cz/...RA1EiwA2dpg0t1f67o7qxRKhoEvWyNSyJMK7x92AU1NV3y3O-CgCmAdqdla6bbQJxoCP0IQAvD_BwE
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MOIRAIN: my jsme puvodne meli ten jednoduchej presne za par stovek, ted uz nejakou dobu mame tenhle Tefal 8v1 a jsme s nim spokojeni.. da se tam nastavit bila ryze, "dlouha" ryze, hneda ryze a jiny veci.. my pouzivame jen ten zakladni mod na bilou ryzi (varic jsme dostali zadarmo od cinskejch znamejch, kdyz se vraceli do Ciny) a funguje super a nepripaluje:)
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    MOIRAIN: upřímně, my máme nějaký digitální od Sanyo, ale ani netuším, jak tam jsou topná tělesa rozmístěna.. sám bych si koupil nějaký jednoduchý, ale vybírala ho manželka, která tam používá i funkci na odložený start..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    8BB76E1: AUDIAC: já roky spokojeně používám rýžovar druhého typu, jen mi začíná odcházet teflon na povrchu nádoby, tak uvažuju co koupit jako nový
    takže je to asi o tomto? AUDIAC:
    další názory a teorie vítám (krom toho "vyprdni se na rýžovar")
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MOIRAIN: jinak rýžovar je (možná mi to dokonce říkal před lety někdo tady...) jako varná konvice - i ten nejobyčejnější splní svůj úkol dobře.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MOIRAIN: tenhle má topná tělesa ze všech stran, ty obyč jen zespoda. počítám, že výsledkem bude to, že nebude na dně vznikat tenká krusta připečené rýže jako u toho obyč, plus lepší režim udržování teploty
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    MOIRAIN: jako pokud chceš opravdu některý z těch jednoduchých, tak je skoro lepší ten se skleněným víkem, protože se to lépe čistí..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Má ten asijský typ rýžovaru - tj. tento styl http://handaum.cz/cs/cuckoo/332-ryzovar-1l-6-osob-cr-0632-ce-8809019401691.html (ne nutně tento konkrétní)
    nějaké výhody oproti tomuto jednodušeji vypadajícímu typu?
    SENCOR SRM 0600WH - Rýžovar | Alza.cz
    https://www.alza.cz/...IARIsAM-A6-0mltsY4CpwbuhnigAb48ZqYfHrS2h50eNApsd2Sdqa8aLWk7te79UaAnbhEALw_wcB
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    NOIZER: sorry za zdrzeni, tady mate konecne pojmenovana ta jidla:)

1] 菜花炒鱿鱼 - Fried Squid with Cauliflower
    2] 豆角炒豆 - Fried Beans with pork
    3] 回锅肉 - Twice cooked pork
    4] 凉皮 - Liang Pi (nudle a klicky)
    5] 口水鸡 - Saliva chicken
    6] 鱼香茄子 - Yuxiang Eggplant

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: normálně v Coutnrylife kup amasake, nařeď ho vodou a nech ho stát až trošku nakysne. Mám to tady doma, dělá tam kouzlo, jen teda základní je sladký, tak jsem to trošku kyselila citronem. Asi to půjde nahradit troškou hodně světlého misa.

Největší objev na tom je ten rybo-kachní vývar - mám kapro kachní a je to fakt hodně dobrý. jako vepřové doporučuju spíš plecko, zase taková bomba ten pošírovanej bůček není.

Respektive nechce se mi do Sapy zaolu omáčku a rýžové víno a následnou marinádu z toho nedělám ani já, v té by ten bůček byl asi fajn, ale jinak je to na evropana hodně mastný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam