• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    NOIZER: vzdycky mi to hrozne trva, sorry, ale...

    1 - 凉拌豆腐丝 - tofu (Basu)
    2 - 炒空心菜 - restovana zelenina (morning glory) (Narodka)
    3 - 烤鸭 - smazena kachna (Basu)
    4 - 干煸牛肉丝 - obalovany smazeny hovezi (Basu)
    5 - 孜然羊肉 - jehneci na rimskym pepri (Basu)
    6 - 口水鸡/凉拌鸡 - kureny vareci kousky s palivou omackou (Basu)
    7 - 鱼香肉丝 - veprovy Yuxiang (Basu)
    8 - 夫妻肺片 - studeny hovezi s hovezim zaludkem (ale neni to poznat, je to moc dobry) (Narodka)
    9 - 番茄炒蛋 - vejce s rajcatama (Basu)
    10 - 宫爆鸡丁 - kureci "Kung pao" (Narodka)
    11 - 干煸扁豆 - smazeny fazolovy lusky s mletym veprovym (Narodka)

    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Muzes ty jidla pojmenovat? :))
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NOIZER: Pro kolik lidi, proboha?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NOIZER: tak to je hodne sexy
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ale abych nebyl offtopic, patecni vecere.. vsechna jidla objednana ze Sechuansky restaurace na Narodce a z Basu ve Slovanskym dome

    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    NOIZER: 口水鸡 mi taky prijde zajimavy, 口水 normalne znamena "voda z pusy = sliny", ale ma to bejt palivy. Divnej nazev :)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    HVJ3R: jo, ja to neprekladal do cestiny, o to se ani nesnazim:D
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    MOIRAIN: Presne to se deje tomu mymu. Teflonova vrstva jde do hajzlu, tak hledam spis bez teflonu a idealne s klepetama, do kterejch se da horka vnitrni nadoba vzit a prinyst ke stolu. Zatim jsem nenasel.

    NOIZER: 鱼香茄子 - Yuxiang Eggplant - tohle bych teda prelozil spis jako "lilek (茄子) po rybe vonici (鱼香)" :) mel by to bejt lilek smazenej s rybi omackou (鱼露)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Ja mám Xiaomi a popravde to bylo jeden z nejlepsich kaufu, ktery jsem za par let udelal. Je spolehlivej, vyborne se udrzuje a vypada dustojne. Doporucuju.

    Xiaomi Mi Induction Heating Rice Cooker EU - | CZC.cz
    https://www.czc.cz/...RA1EiwA2dpg0t1f67o7qxRKhoEvWyNSyJMK7x92AU1NV3y3O-CgCmAdqdla6bbQJxoCP0IQAvD_BwE
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MOIRAIN: my jsme puvodne meli ten jednoduchej presne za par stovek, ted uz nejakou dobu mame tenhle Tefal 8v1 a jsme s nim spokojeni.. da se tam nastavit bila ryze, "dlouha" ryze, hneda ryze a jiny veci.. my pouzivame jen ten zakladni mod na bilou ryzi (varic jsme dostali zadarmo od cinskejch znamejch, kdyz se vraceli do Ciny) a funguje super a nepripaluje:)
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    MOIRAIN: upřímně, my máme nějaký digitální od Sanyo, ale ani netuším, jak tam jsou topná tělesa rozmístěna.. sám bych si koupil nějaký jednoduchý, ale vybírala ho manželka, která tam používá i funkci na odložený start..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    8BB76E1: AUDIAC: já roky spokojeně používám rýžovar druhého typu, jen mi začíná odcházet teflon na povrchu nádoby, tak uvažuju co koupit jako nový
    takže je to asi o tomto? AUDIAC:
    další názory a teorie vítám (krom toho "vyprdni se na rýžovar")
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MOIRAIN: jinak rýžovar je (možná mi to dokonce říkal před lety někdo tady...) jako varná konvice - i ten nejobyčejnější splní svůj úkol dobře.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MOIRAIN: tenhle má topná tělesa ze všech stran, ty obyč jen zespoda. počítám, že výsledkem bude to, že nebude na dně vznikat tenká krusta připečené rýže jako u toho obyč, plus lepší režim udržování teploty
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    MOIRAIN: jako pokud chceš opravdu některý z těch jednoduchých, tak je skoro lepší ten se skleněným víkem, protože se to lépe čistí..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Má ten asijský typ rýžovaru - tj. tento styl http://handaum.cz/cs/cuckoo/332-ryzovar-1l-6-osob-cr-0632-ce-8809019401691.html (ne nutně tento konkrétní)
    nějaké výhody oproti tomuto jednodušeji vypadajícímu typu?
    SENCOR SRM 0600WH - Rýžovar | Alza.cz
    https://www.alza.cz/...IARIsAM-A6-0mltsY4CpwbuhnigAb48ZqYfHrS2h50eNApsd2Sdqa8aLWk7te79UaAnbhEALw_wcB
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    NOIZER: sorry za zdrzeni, tady mate konecne pojmenovana ta jidla:)

    1] 菜花炒鱿鱼 - Fried Squid with Cauliflower
    2] 豆角炒豆 - Fried Beans with pork
    3] 回锅肉 - Twice cooked pork
    4] 凉皮 - Liang Pi (nudle a klicky)
    5] 口水鸡 - Saliva chicken
    6] 鱼香茄子 - Yuxiang Eggplant

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: normálně v Coutnrylife kup amasake, nařeď ho vodou a nech ho stát až trošku nakysne. Mám to tady doma, dělá tam kouzlo, jen teda základní je sladký, tak jsem to trošku kyselila citronem. Asi to půjde nahradit troškou hodně světlého misa.

    Největší objev na tom je ten rybo-kachní vývar - mám kapro kachní a je to fakt hodně dobrý. jako vepřové doporučuju spíš plecko, zase taková bomba ten pošírovanej bůček není.

    Respektive nechce se mi do Sapy zaolu omáčku a rýžové víno a následnou marinádu z toho nedělám ani já, v té by ten bůček byl asi fajn, ale jinak je to na evropana hodně mastný.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: jako do fermentace ci co to je te ryze jsem si rikala, ze by to jeste slo.. pak jsem to vzdala jako no go projekt :D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ZUZKAOU: Chtel bych to na Vanoce, to abych pomalu zacal varit...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mysleli jste, že rámen má složitou technologii výroby?

    :-D

    Suzhou Big Meat Noodles (苏州枫镇大肉面)
    https://www.youtube.com/watch?v=W7AlKcF_H0o


    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Tak jsme to prubli a otevreno :) kolegove ten byli poprvy na jidlu vubec a spokojeny :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LEENVECKA: zkus tam zavolat. Mam ulozene 775 927 980 uz delsi dobu, tak snad bude aktivni.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Ahoj, jak je to ted v Sape? vari tam normalne? konkretne bych chtela do Phuong Lien jestli mate nekdo info.
    Diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam