• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Jako rejze se da delat i v hrnci, kdyz se to clovek nauci, tak je to taky jen dam tam rejzi, zaleju horkou vodou, nastavim plamen a za 20 minut hotovo. Akorat ty prvni cca 3 pokusy jsou vselijake, nez se clovek nauci ty pomery vody, casu a plamene k rejzi kterou kupuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HVJ3R: anglicky to je fish fraggant eggplant a s rybí omáčkou to nemá nic společného, ale je to děsně dobrý a dost jednoduchý na doma..

Fuchsia Dunlop & Sichuan Flavors: Fish Fragrant | Braised Eggplant | Serious Eats
    https://www.youtube.com/watch?v=4uU6DwAi2S8

Pork, Eggplant, Anything - Make Sichuan Fish Fragrant Yuxiang Stir Fry without a Recipe (鱼香肉丝/鱼香茄子)
    https://www.youtube.com/watch?v=OH5pP5Yd85A

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BRUKEV: Navic dřív jsem si delaval dost často sushi ryzi v hrnci a to jsem u toho musel stát s mobilem a hlídat časy a plamen. S ryzovarem nastavis, zapnes a muzes mezi tom dělat x užitečnějších věci, jako třeba koukat na Netflix.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BRUKEV: Ne hele je to fakt super. Udržování horké ryze po uvaření atd. je proste navykovy. Ja mám navíc ryzovar na wifi, tak se s tím da užit i dost sci-fi srandy :)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    BRUKEV: sama za sebe ja uz si ryzi jinak nedelam a kdybych ryzovar nemela tak ji proste nedelam. Je to fakt lepsi ta ryze z toho je vzdycky dobra a nikdy se mi nestalo ze by byla nedodelana ci rozvarena.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NAGASAWA: právě z té skříně mám obavu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BRUKEV: S ryzovarem ji budete dělat 3-4x tydne, začnete víc experimentovat a kupovat si různý druhy od lepivé až po různý japonsky odrůdy, vaření ryze se promění v automatickej proces, kdy akorát ryzi 3x proplachnes a zmacknes start button, ryze bude mít bohatejsi chut, odpadne drhnuti hrnce od pripalene ryze (Xiaomi stačí jen lehce otřít) a navíc muzes ryzovar používat univerzálně a udělat si v něm trema thajskou polivku a krom toho to bude první kuchyňskej “robot”, kterej neskončí po měsíci ve skříni.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ad rýžovar. Zatím jsem neměl potřebu ho koupit, ale jak to tu čtu, skoro bych to zkusil.

Jaké klady mi může poskytnout, pokud platí, že:
    1) rýži děláme tak třikrát, čtyřikrát za čtrnáct dnů
    2) kupujeme si jak "mokřejší" rýže (jasmínová), tak sušší (basmati)
    3) připravovat rýži nás baví (stát u rizota a míchat 20 minut, proplachovat rýži, uvařit basmati, slít vodu a dodělat v páře,...)
    4) obvykle nám moc rýže po uvaření a použití coby příloha nezbyde

Má to pro nás smysl?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MAKROUSEK: 7 dospelejch a jedno dite.. a zbylo teda neco:)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Muzes ty jidla pojmenovat? :))
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NOIZER: Pro kolik lidi, proboha?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NOIZER: tak to je hodne sexy
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ale abych nebyl offtopic, patecni vecere.. vsechna jidla objednana ze Sechuansky restaurace na Narodce a z Basu ve Slovanskym dome

HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    NOIZER: 口水鸡 mi taky prijde zajimavy, 口水 normalne znamena "voda z pusy = sliny", ale ma to bejt palivy. Divnej nazev :)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    HVJ3R: jo, ja to neprekladal do cestiny, o to se ani nesnazim:D
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    MOIRAIN: Presne to se deje tomu mymu. Teflonova vrstva jde do hajzlu, tak hledam spis bez teflonu a idealne s klepetama, do kterejch se da horka vnitrni nadoba vzit a prinyst ke stolu. Zatim jsem nenasel.

NOIZER: 鱼香茄子 - Yuxiang Eggplant - tohle bych teda prelozil spis jako "lilek (茄子) po rybe vonici (鱼香)" :) mel by to bejt lilek smazenej s rybi omackou (鱼露)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Ja mám Xiaomi a popravde to bylo jeden z nejlepsich kaufu, ktery jsem za par let udelal. Je spolehlivej, vyborne se udrzuje a vypada dustojne. Doporucuju.

Xiaomi Mi Induction Heating Rice Cooker EU - | CZC.cz
    https://www.czc.cz/...RA1EiwA2dpg0t1f67o7qxRKhoEvWyNSyJMK7x92AU1NV3y3O-CgCmAdqdla6bbQJxoCP0IQAvD_BwE
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MOIRAIN: my jsme puvodne meli ten jednoduchej presne za par stovek, ted uz nejakou dobu mame tenhle Tefal 8v1 a jsme s nim spokojeni.. da se tam nastavit bila ryze, "dlouha" ryze, hneda ryze a jiny veci.. my pouzivame jen ten zakladni mod na bilou ryzi (varic jsme dostali zadarmo od cinskejch znamejch, kdyz se vraceli do Ciny) a funguje super a nepripaluje:)
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    MOIRAIN: upřímně, my máme nějaký digitální od Sanyo, ale ani netuším, jak tam jsou topná tělesa rozmístěna.. sám bych si koupil nějaký jednoduchý, ale vybírala ho manželka, která tam používá i funkci na odložený start..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    8BB76E1: AUDIAC: já roky spokojeně používám rýžovar druhého typu, jen mi začíná odcházet teflon na povrchu nádoby, tak uvažuju co koupit jako nový
    takže je to asi o tomto? AUDIAC:
    další názory a teorie vítám (krom toho "vyprdni se na rýžovar")
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam