• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Osobně jsem dost ocenila multifunkční hrnec- tedy rýžovar na kterém je časovač a hlavně nastavení termostatu od 30°c do 250°C - udělá se v tom cokoliv, od rýže, jogurtu, pečení chleba, pomalého hrnce či smažení řízků.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JULIAN: nwm, jestli zázrak, ale podstatně mi ulehčuje život
    a co se týče toho, co jsem schopna zapomenou ráno, už jsem takhle doma našla zapnutou žehličku, oběd v krabičce na lince...takže to ,že bych zapomněla rýži na sporáku není tak nepravděpodobný a nemyslím se, že bych byla smutná výjimka
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MOIRAIN: tak má to své nesporné výhody, ale z posledních pár postů mi to tu přišlo jako kdyby ten rýžovar byl nějaký zázrak, bez kterého to nejde. Já s hrncem taky nasypu rejži, naleju vodu (tady dávám horkou z konvice, ale hlavně kvůli tomu aby to bylo rychleji), zapnu - akorát si musím pohlídat těch 20 minut pak.
    Pokud dáš něco vařit a usneš u toho, tak máš myslím větší problém, než to, jestli máš či nemáš rýžovar :-D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JULIAN: tohle je věčný boj mezi antiverkáři, že to jde přece udělat i bez verku
    jo jde, ale konkrétně s rýžovarem nasypu rejži, naleju vodu, zapnu a nemusím se o to starat, zvládnu tak uvařit rýži i polomrákotném stavu po probuzení, když jsem zapomněla si uvařit rýži jako přílohu do práce, než se dokonale proberu, vysprchuju ,vyčistím zuby a obleču je hotovo
    a kdybych se neprobrala a nechala to doma zapnuté, tak se nic nestane, což se u kastrolu na sporáku tak nějak nestane
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    JULIAN: a časy a plameny s rejžovarem odpadnou. a zbytek se stane automatickej. rejže a vody na prst nad. basmati vody na prst nad a šplejchnout. mám nejlevnější kastrol a nedala bych ho.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Jako rejze se da delat i v hrnci, kdyz se to clovek nauci, tak je to taky jen dam tam rejzi, zaleju horkou vodou, nastavim plamen a za 20 minut hotovo. Akorat ty prvni cca 3 pokusy jsou vselijake, nez se clovek nauci ty pomery vody, casu a plamene k rejzi kterou kupuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HVJ3R: anglicky to je fish fraggant eggplant a s rybí omáčkou to nemá nic společného, ale je to děsně dobrý a dost jednoduchý na doma..

    Fuchsia Dunlop & Sichuan Flavors: Fish Fragrant | Braised Eggplant | Serious Eats
    https://www.youtube.com/watch?v=4uU6DwAi2S8


    Pork, Eggplant, Anything - Make Sichuan Fish Fragrant Yuxiang Stir Fry without a Recipe (鱼香肉丝/鱼香茄子)
    https://www.youtube.com/watch?v=OH5pP5Yd85A


    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BRUKEV: Navic dřív jsem si delaval dost často sushi ryzi v hrnci a to jsem u toho musel stát s mobilem a hlídat časy a plamen. S ryzovarem nastavis, zapnes a muzes mezi tom dělat x užitečnějších věci, jako třeba koukat na Netflix.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BRUKEV: Ne hele je to fakt super. Udržování horké ryze po uvaření atd. je proste navykovy. Ja mám navíc ryzovar na wifi, tak se s tím da užit i dost sci-fi srandy :)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    BRUKEV: sama za sebe ja uz si ryzi jinak nedelam a kdybych ryzovar nemela tak ji proste nedelam. Je to fakt lepsi ta ryze z toho je vzdycky dobra a nikdy se mi nestalo ze by byla nedodelana ci rozvarena.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NAGASAWA: právě z té skříně mám obavu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BRUKEV: S ryzovarem ji budete dělat 3-4x tydne, začnete víc experimentovat a kupovat si různý druhy od lepivé až po různý japonsky odrůdy, vaření ryze se promění v automatickej proces, kdy akorát ryzi 3x proplachnes a zmacknes start button, ryze bude mít bohatejsi chut, odpadne drhnuti hrnce od pripalene ryze (Xiaomi stačí jen lehce otřít) a navíc muzes ryzovar používat univerzálně a udělat si v něm trema thajskou polivku a krom toho to bude první kuchyňskej “robot”, kterej neskončí po měsíci ve skříni.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ad rýžovar. Zatím jsem neměl potřebu ho koupit, ale jak to tu čtu, skoro bych to zkusil.

    Jaké klady mi může poskytnout, pokud platí, že:
    1) rýži děláme tak třikrát, čtyřikrát za čtrnáct dnů
    2) kupujeme si jak "mokřejší" rýže (jasmínová), tak sušší (basmati)
    3) připravovat rýži nás baví (stát u rizota a míchat 20 minut, proplachovat rýži, uvařit basmati, slít vodu a dodělat v páře,...)
    4) obvykle nám moc rýže po uvaření a použití coby příloha nezbyde

    Má to pro nás smysl?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MAKROUSEK: 7 dospelejch a jedno dite.. a zbylo teda neco:)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Muzes ty jidla pojmenovat? :))
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NOIZER: Pro kolik lidi, proboha?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NOIZER: tak to je hodne sexy
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ale abych nebyl offtopic, patecni vecere.. vsechna jidla objednana ze Sechuansky restaurace na Narodce a z Basu ve Slovanskym dome

    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    NOIZER: 口水鸡 mi taky prijde zajimavy, 口水 normalne znamena "voda z pusy = sliny", ale ma to bejt palivy. Divnej nazev :)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    HVJ3R: jo, ja to neprekladal do cestiny, o to se ani nesnazim:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam