• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    N_I
    N_I --- ---
    prosím o radu, rád bych zkusil tempuru krevety a zeleninu..jen sem to včera zkoušel a dopadlo to katastrofou, brečka, vůbec to neudělalo tu kurku smazenkovou konzistenci...mam primo koupenou smes kde pisou ze se ma do smesi pridat docela dost vody..a udela se pak takova kasicka...ale v oleji se to cele jen rozblemcalo...malo horky olej nebo nejaky triky jak to zmaknout?
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    BRUKEV: Sahara Foods
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pro inspiraci poprosím o oblíbené značky jasmínové rýže.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    TESSS: maj a ještě s návodem, co přesně si koupit :) (nahrávám z mobilu, tak snad to nebude tragédie.)
    ještě jednou děkuju i za radu, kde zaparkovat, dost mi to usnadnilo život. ze šestky sice jsem taky, ale všechna zákoutí Evropský přece jen neumim :)

SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    TESSS: skvělý, děkuju moc!
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: *zastávka se jmenuje Na Piskach* omluva
    TESSS
    TESSS --- ---
    Hlaseni z korejskeho obchodu na Evropsky. Obchod neni z ulice moc videt, nachazi se na urovni konce tram zastavky Pisecka smer Sarka. Maji vsechny ingredience na korejske kimci. Vločky jsou v docela velkym balení, cena neco malo pres 200.
    Najdete tam vsechny mozne omáčky, polevky a spoustu dalsich veci, mrazaky a chladak taky stoji za hrich. Uzasny porkovy knedlicky, maji i masovy, ale to nemuzu posuzovat. Pani neumi cesky. Anglicky no, na slozitejsi rozhovor to neni, ale prekladac ma v pohotovosti. Je moc mila a prijemna.
    Oteviraci doba Po-So 9-20.
    A jen upozornuji Praha 6 ma zony. Nejbližší pro nerezidenty jsou hned za rohem, ale je potreba najet o ulici niz, protoze jednosmerky.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: a penize si radsi necham doma :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    SOFIJKA: ok, zitra tam zajdu
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    TESSS: díky moc, já se sice nebojím (stejně pojedu autem), ale určitě by to byla informace užitečná, pokud budeš mít cestu kolem.
    TESSS
    TESSS --- ---
    SOFIJKA: bydlim od nich kousek, muzu se podivat, jestli to maji a dat ti vedet, jestli se bojis jezdit. Pro mne je to v dochazkove vzdalenosti a stejne vencim psa, takze ven musim.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    SALVATOR: to jo no :D ale zas v dnešní době je člověk rád za každý dobrodružství jako "pojedu do korejskýho krámu"
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Ne, to si nerozumíme, mě to vyhovuje a chutná mi to! :D Ale holt je to velmi... invazivní chuť :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: no pokud ti to nevyhovuje, tak dělej slabší tu pastu :-D Imho optimální postup je udělat škrobový blemc, namixovat česnek, zázvor a cibuli, pokud ji tam chci dávat a postupně přidávat do blemcu za stálého ochutnávání. Pak do toho přidat slaný věci (sojovka/miso/rybí/whatever) a na závěr červený věci - tedy paprika/chilli
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SOFIJKA: Tak ti nevim, jestli bys to z toho e-shopu nakonec neměla přece jen dřív :D

ZUZKAOU:
    MRMNK: Tyjo tak možná něco dělám blbě, protože ať dám do kimči cokoliv za papričky, téměř cokoliv za zeleninu, stejně hlavně cejtim chuť tý zkvašený cibulovo-česnekovo-zázvorovo-misopasto-pasty.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Imho jsou korejský vločky skoro nenahraditelný, jestli něčím, tak leda hodně čerstvou sladkou paprikou, je tam potřeba dávat toho docela dost, aby to bylo červené a ideálně to chutnalo i po paprice. Kapsaicinu v kimčchi fakt nemusí být přehršel. Zároveń papirka patří rozputit do kaše.

Respektive samozřejmě že se dá udělat jen lák s kusama čerstvých papriček a taky to může být dobrý, ale pak to je taková korejská čalamáda :-D

Na levém břehu mívaly gochugaru (ty papričky) v tržnici v tom stánku před halou 22 s asijskými potravinami, ale co je tam teď to netuším.

Google hlásí korejský krám na Evropská 643
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ja mam ted ve skleniku spoustu prezralych jalapenos, tak asi risknu mezikontinentalni mismatch a rozmixuju je do zakladu misto korejskych vlocek...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SALVATOR: ty korejsky primo na kimchi maj vyhodu, ze zas tak moc nepali a jsou hodne aromaticky, i pekne barvi, proste s nima mi to chutna vic
    UMMAGUMMA
    UMMAGUMMA --- ---
    SOFIJKA: Na levém břehu vím jenom o korejském obchodě na Evropský. Já jinak obvykle kupuju v v Shinfood V Celnici.
    STANOTMA
    STANOTMA --- ---
    SOFIJKA: neni to lavy breh, ale ja to kupujem v Korea Mart na Palacaku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam