• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    N_I: jeste muzes mit na prd tu smes. Ja bych normalne udelal domaci, nakonec je to preci jen mouka a nejaky lepidlo (vejce, skrob)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    N_I: Zkus tam přihodit i kostky ledu
    N_I
    N_I --- ---
    prave taky nemam fritezu...:( zkusim olej trochu vic nařvat :)

ale kdyz to mas tekuty aka kefir..prece se ti nic neudrzi na ty krevete kdyz to v tom vyvalis..a pak se tam..jakoze nema se tam co vysmazit...:)

kašičku sem z toho měl...kurde...to bude asi vyšší dívčí toto..:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    N_I: za me je treba aby byla ta obalovaci smes trochu hustsi pak samozrejme dost zahratej olej v dostatecny vrstve. Tohle je podle me idealni vec na nejakou chytrejsi fritezu, kterou samozrejme nemam:D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    N_I: urcite je moznost malo horky olej. Nicmene tempuru bych klidne delal doma sam, at mas kontrolu nad konzistenci. Tekute to byt ma, ale rozhodne ne jen jako "lepiva voda". Rekneme, ze konzistence krupicova kase je moc, spis bych to videl konzistence kefiru/smetany.

Ale to se da i z te koupene smesi docilit. jen rpidavat vodu pomaleji a postupne
    N_I
    N_I --- ---
    prosím o radu, rád bych zkusil tempuru krevety a zeleninu..jen sem to včera zkoušel a dopadlo to katastrofou, brečka, vůbec to neudělalo tu kurku smazenkovou konzistenci...mam primo koupenou smes kde pisou ze se ma do smesi pridat docela dost vody..a udela se pak takova kasicka...ale v oleji se to cele jen rozblemcalo...malo horky olej nebo nejaky triky jak to zmaknout?
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    BRUKEV: Sahara Foods
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pro inspiraci poprosím o oblíbené značky jasmínové rýže.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    TESSS: maj a ještě s návodem, co přesně si koupit :) (nahrávám z mobilu, tak snad to nebude tragédie.)
    ještě jednou děkuju i za radu, kde zaparkovat, dost mi to usnadnilo život. ze šestky sice jsem taky, ale všechna zákoutí Evropský přece jen neumim :)

SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    TESSS: skvělý, děkuju moc!
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: *zastávka se jmenuje Na Piskach* omluva
    TESSS
    TESSS --- ---
    Hlaseni z korejskeho obchodu na Evropsky. Obchod neni z ulice moc videt, nachazi se na urovni konce tram zastavky Pisecka smer Sarka. Maji vsechny ingredience na korejske kimci. Vločky jsou v docela velkym balení, cena neco malo pres 200.
    Najdete tam vsechny mozne omáčky, polevky a spoustu dalsich veci, mrazaky a chladak taky stoji za hrich. Uzasny porkovy knedlicky, maji i masovy, ale to nemuzu posuzovat. Pani neumi cesky. Anglicky no, na slozitejsi rozhovor to neni, ale prekladac ma v pohotovosti. Je moc mila a prijemna.
    Oteviraci doba Po-So 9-20.
    A jen upozornuji Praha 6 ma zony. Nejbližší pro nerezidenty jsou hned za rohem, ale je potreba najet o ulici niz, protoze jednosmerky.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: a penize si radsi necham doma :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    SOFIJKA: ok, zitra tam zajdu
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    TESSS: díky moc, já se sice nebojím (stejně pojedu autem), ale určitě by to byla informace užitečná, pokud budeš mít cestu kolem.
    TESSS
    TESSS --- ---
    SOFIJKA: bydlim od nich kousek, muzu se podivat, jestli to maji a dat ti vedet, jestli se bojis jezdit. Pro mne je to v dochazkove vzdalenosti a stejne vencim psa, takze ven musim.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    SALVATOR: to jo no :D ale zas v dnešní době je člověk rád za každý dobrodružství jako "pojedu do korejskýho krámu"
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Ne, to si nerozumíme, mě to vyhovuje a chutná mi to! :D Ale holt je to velmi... invazivní chuť :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: no pokud ti to nevyhovuje, tak dělej slabší tu pastu :-D Imho optimální postup je udělat škrobový blemc, namixovat česnek, zázvor a cibuli, pokud ji tam chci dávat a postupně přidávat do blemcu za stálého ochutnávání. Pak do toho přidat slaný věci (sojovka/miso/rybí/whatever) a na závěr červený věci - tedy paprika/chilli
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SOFIJKA: Tak ti nevim, jestli bys to z toho e-shopu nakonec neměla přece jen dřív :D

ZUZKAOU:
    MRMNK: Tyjo tak možná něco dělám blbě, protože ať dám do kimči cokoliv za papričky, téměř cokoliv za zeleninu, stejně hlavně cejtim chuť tý zkvašený cibulovo-česnekovo-zázvorovo-misopasto-pasty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam