• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Potraviny na pranýři | nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny | Sriracha HOT chilli sauce, TUONG OT SRIRACHA
    https://www.potravinynapranyri.cz/...d=IwAR3RFQgBeV3sVdADIi8c4dZZVZkGTpcjSQRDclC4peWic5BVAH146u-Nkh0

MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    AUDIAC: To je hodne zajimavy.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    CABANNOS: indukce a wok se většinou řeší takhle, ale je to trošku dražší sranda... https://www.datart.cz/indukcni-varna-deska-aeg-mastery-iwe41600kb-cerna.html
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    CABANNOS: Zápasil jsem s tím asi dva roky - nakonec se mi nejvíc osvědčila co nejtlustší a nejmasivnější (jako že jí hodně rozehřeju a bude mít nějakou setrvačnost), smířil jsem se s teflonovým povrchem a utěšoval se, že tahle simulace brzy skončí a přejdu na plyn. V kategorii těchto šidítek bývala IKEA docela slušný poměr cena/výkon, ale v posledních pár letech se ty high-tech povrchy zas docela vyvinuly... Teď bych zkusil šáhnout po nějakém takovém tom mramorovaně flekatém divnopovrchu, měl jsem ho v Japonsku a za těch pár šupů byl supr...
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Existuje použitelná Wok pánev na indukční vařič? Máte s nějakou dobrou zkušenost?
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    na první pokus se myslim povedlo :)
    nesehnala jsem ředkev, to musim příště vylepšit a hlavně toho udělat víc, protože nějak nezbejvá na rozdávání. ale korejský chili se osvědčilo, to můžu rozhodně doporučit

N_I
    N_I --- ---
    ZUZKAOU: diky, uz taky chapu proc je to drazsi / v pripade krevet trebas/ kdyz se tahle uprava dela..:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    N_I: 1 do směsi nelij vodu, ale opravru hodně studenou sodovku a před tím ještě tu suchou směs vraž na nějakou dobu do mrazáku Kaši chceš spíš hustějí, než řidší. Jo a tu směs míchej jen tak jemně hůlkama - nechceš aby se ti moc začal formovat lepek. A potřebuješ hodně oleje a hodně horkého oleje. a postupovat dost rychle - jedna rozdíl teplot, druhak formování lepku. Takže spíš více malých dávek. Případně si to usnadnit trochou vodky či jiného alkoholu přidaného spolu se sodovkou.

A ano - tempura je japonská technika, takže je to maniakálně náročné na dovednost...

Japanese-Style Tempura | The Food Lab | Serious Eats
    https://www.seriouseats.com/2017/09/the-food-lab-japanese-style-tempura-batter-how-to.html
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA: Prepare ice cold water by combining water and ice cubes in a cup. Using a strainer, measure 1 cup of ice cold water and add it to the bowl with the beaten egg. Make sure you do not actually add ice cubes to the tempura batter mixture.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    N_I: Japonci tam led bezne dávají.
    N_I
    N_I --- ---
    87HIGHFLYER: díky...směs mám asi dobrou teda..problem bude asi mensi mnozstvi oleje a jeho teplota....

diky!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    N_I:
    Easy Authentic Japanese Tempura Batter Recipe
    https://www.thespruceeats.com/tempura-batter-recipe-2031529
    jeste koukni na nejaky video, kde uvidis tu konzistenci
    N_I
    N_I --- ---
    ja uz smes koupil tak ji zkusim nejak dojet..treba z toho neco bude...

kostky ledu primo do smesi? to zni jako dobra babska rada pro kerou sem asi prisel..:)

ale furt mi nejde na rozum kdyz to tece jak kefir, jak se to dostane na tu krevetu..:) to vsechno stece..:/
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    N_I: jeste muzes mit na prd tu smes. Ja bych normalne udelal domaci, nakonec je to preci jen mouka a nejaky lepidlo (vejce, skrob)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    N_I: Zkus tam přihodit i kostky ledu
    N_I
    N_I --- ---
    prave taky nemam fritezu...:( zkusim olej trochu vic nařvat :)

ale kdyz to mas tekuty aka kefir..prece se ti nic neudrzi na ty krevete kdyz to v tom vyvalis..a pak se tam..jakoze nema se tam co vysmazit...:)

kašičku sem z toho měl...kurde...to bude asi vyšší dívčí toto..:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    N_I: za me je treba aby byla ta obalovaci smes trochu hustsi pak samozrejme dost zahratej olej v dostatecny vrstve. Tohle je podle me idealni vec na nejakou chytrejsi fritezu, kterou samozrejme nemam:D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    N_I: urcite je moznost malo horky olej. Nicmene tempuru bych klidne delal doma sam, at mas kontrolu nad konzistenci. Tekute to byt ma, ale rozhodne ne jen jako "lepiva voda". Rekneme, ze konzistence krupicova kase je moc, spis bych to videl konzistence kefiru/smetany.

Ale to se da i z te koupene smesi docilit. jen rpidavat vodu pomaleji a postupne
    N_I
    N_I --- ---
    prosím o radu, rád bych zkusil tempuru krevety a zeleninu..jen sem to včera zkoušel a dopadlo to katastrofou, brečka, vůbec to neudělalo tu kurku smazenkovou konzistenci...mam primo koupenou smes kde pisou ze se ma do smesi pridat docela dost vody..a udela se pak takova kasicka...ale v oleji se to cele jen rozblemcalo...malo horky olej nebo nejaky triky jak to zmaknout?
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    BRUKEV: Sahara Foods
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam