úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
MATEJICEKKK
---
---
14:40:07 31.12.2020
1 odpověď
SARTH
: ya cai maji zcela jiste u cinanu na Adrese Nedokoncena 1236 Kyje. Kupoval jeem ho tam. A mam pocit ze jsem to videl i v sape.
SARTH
---
---
12:22:17 31.12.2020
2 odpovědi
+3
87HIGHFLYER
: Dan Dan je pokrm, který vařím zcela nejčastěji :D Recept jedu spíš podle Demystified channelu, ale ono to vlastně funguje v jakékoliv variantě. Od pravé čínské sezam pasty z čínských obchůdků, po obyč burákové máslo. U vege varianty bych se spíš poohlížel po japonské variantě, Tantanmen, kde hraje velkou roli miso a dělají z toho polévku. Anebo do Peanut Sauce Noodles:
https://www.youtube.com/watch?v=yvIZ19IN2yY&t=216s&ab_channel=ChineseCookingDemystified
Pro masožravce bych pak doporučil tuhle marinádu, viděna v čínském obchodě v sapě, vzácně i u vietnamců
Sichuan Dan Dan Noodle Sauce | Buy Online | Sous Chef UK
https://www.souschef.co.uk/products/sichaun-dan-dan-noodle-sauce
Kdo si nedělá vlastní olej, tak skvěle tu sedí pár kapek La-Yu
https://www.susi.cz/...BNEiwALHlnD1SScUswhP1xx6YJPC_6Hiom_Bsc5cIHos4H8wDrmxgyrBUIl_AMZBoCbmkQAvD_BwE
. Nebo klasika Laoganma či ideálně něco domácího přímo u vietnamců/číňanů.
Bohužel Ja Cai jsem v Čechách už pár let neviděl (zkouším si teď vyrobit vlastní).
87HIGHFLYER
---
---
20:32:58 30.12.2020
1 odpověď
+3
Ted jsem delal tyhle nudle (ve vege verzi teda, nicmene predpokladam ze pro masozravce to min kvalitni nebude)
The BEST Dan Dan Mian Authentic Dan Dan Noodles Recipe
https://www.youtube.com/watch?v=KH7CJO9d6jg&ab_channel=SeonkyoungLongest
Zaprve je to fakt dobry, za druhy ten kanal je fakt vtipnej (triko nooders je paradni). Tak kdybyste nekdo hledal inspiraci.
ZUZKAOU
---
---
8:04:11 26.12.2020
MISANTROOP
: viethajci na francouzské.
87HIGHFLYER
---
---
1:12:29 26.12.2020
LADY_CANDAR
: Maj poměrně pravidelně
LADY_CANDAR
---
---
21:35:48 25.12.2020
1 odpověď
+4
MISANTROOP
: Nemaji ji v tom thajskem obchode na Francouzske? Kdyz jsme tam byli naposledy, meli lednicku narvanou bylinkami.
AUDIAC
---
---
20:09:45 25.12.2020
MISANTROOP
: Sapa, pokud ji nebereš jako samostatný město ve městě. V Tamdě ji nemaj vždy, ale co se týká bylinek, tak větší supermarket vedle chrámů má asi největší výběr
LADY_CANDAR
---
---
19:15:06 25.12.2020
MATEJICEKKK
: Ja ho zkousim poprve, nemam s nim zkusenosti. Ok. Pokud v unoru umru na otravu, odkazu ti statky, polnosti a tu druhou sklenici s podminkou, ze ji musis snist :D
MISANTROOP
---
---
18:06:27 25.12.2020
3 odpovědi
Máte někdo osvědčené místo v Praze, kde se dá obvykle koupit Perila ?
MATEJICEKKK
---
---
8:57:27 24.12.2020
1 odpověď
+3
LADY_CANDAR
: Ja bych se nebal, ze se to nekdy zkazi :))
LADY_CANDAR
---
---
0:15:29 24.12.2020
2 odpovědi
Neshanite nekdo doubanjiang? Z nemeckeho amazonu mi pres tchyni dorazily dve sklenice, ale kvuli covidovym zpozdenim maji kratsi trvanlivost, nez jsem cekala, jen cca nekdy do konce ledna :(
SAMOUT
---
---
15:58:39 5.12.2020
+1
NAGASAWA
: Tam je pomalu vic jidla nez v celym zbytku KLDR...
SOFIJKA
---
---
13:45:24 5.12.2020
+2
SALVATOR
: máte někdo ozkoušenej recept, kde se pracuje s gramama? mě ty cups hrozně vytáčej :D
NAGASAWA
---
---
10:32:21 5.12.2020
1 odpověď
NAGASAWA
---
---
10:31:11 5.12.2020
NAGASAWA
---
---
10:31:05 5.12.2020
+1
NAGASAWA
---
---
10:30:53 5.12.2020
+2
Btw
V Pchjongjangu se každoročně koná soutěž ve vaření sumců v oblasti veřejného stravování v Pchjongjangském domě nudlí. Zajímalo mě, jak probíhá přihlašování do soutěže a jak se získávají suroviny. Pro běžného Severokorejce je to totiž velmi drahá záležitost. Do soutěže se však přihlašují jen zástupci věhlasných restaurací a suroviny dodává stát.
Nina Spitalnikova
SALVATOR
---
---
9:47:10 5.12.2020
ZUZKAOU
: To mě nenapadlo, že Severní Korea má vlastní kuchyň. Myslel sem, že tam maj jen suchoj rejži a i tu jenom někdy.
ZUZKAOU
---
---
9:36:58 5.12.2020
1 odpověď
+1
Severokorejská restaurace v Soulu (šéfkuchařka je uprchlík, ne špion)
Peace Insight _ North Korean-style Kimchi - Eodimchae
https://www.youtube.com/watch?v=N26_a6Jxpco
AUDIAC
---
---
16:46:46 4.12.2020
±0
vrátím se k podzimní debatě o sečuánským pepři. zrovna mi došel balíček z Ali, tak jsem okoštoval a můžu doporučit:
https://www.aliexpress.com/item/4000551673174.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.30834c4dYMZmBi
brní z něj tlama pěkně :)
MRMNK
---
---
17:20:43 3.12.2020
+1
ZUZKAOU
: v pohodě, knedlíčky a nudle jsou všechny z Číny :)
AUDIAC
---
---
12:35:57 3.12.2020
+1
ZUZKAOU
: Z Gruzie, což je, aspoň podle některých map, stále Evropa. Ale jsou tak skvělý, že by tu mohly mít místo i kdyby byly z Etiopie :)
ZUZKAOU
---
---
22:15:00 2.12.2020
2 odpovědi
+1
Je to ze sibiře, takže je to asie a je to jídlo :-D
Siberian Ex-Police Chief Convicted for Khinkali Bribes - The Moscow Times
https://www.themoscowtimes.com/...2/02/siberian-ex-police-chief-convicted-for-khinkali-bribes-a72215
MOIRAIN
---
---
11:31:07 30.11.2020
87HIGHFLYER
: to je vcelku jedno, dávala jsem výslednou směs od oka a patrně méně, než doporučené množství, tj. na jeden kelímek suché rýže do rýžovaru pár polévkových lžic směsi
SALVATOR
---
---
11:28:34 30.11.2020
MOIRAIN
: Jo takhle, tak to sem tě asi jen špatně pochopil :). Z tý věty "Měla jsem lahev hotového, který byl tak akorát, došel, tak to míchám a vychází mi to strašně kyselý a sladký" mi přišlo, že se pozastavuješ nad tím, že sám ten ocet s cukrem je moc kyselej a sladkej, promiň :).
Ale jak sem psal, mě se osvědčily poměry v tom odkazu.
87HIGHFLYER
---
---
11:25:37 30.11.2020
1 odpověď
MOIRAIN
: a na kolik ryze ten recept teda byl?
MOIRAIN
---
---
11:08:37 30.11.2020
2 odpovědi
SALVATOR
: Heh. Protože jsem našla takový recept? Nejsem odborník na japonskou kuchyni a nabyla jsem dojmu, že "správných" receptů na toto ochucovadlo je asi tak tolik, jako je na jediný správný vánoční bramborový salát. Tak jsem se zeptala, co má kdo za ověřené poměry směrem k méně sladkému.
SALVATOR
---
---
10:58:17 30.11.2020
2 odpovědi
MOIRAIN
: Já asi nerozumím otázce. Když máš v ingrediencích kromě octa a cukru už jen trošku soli a mirin, tak mi přijde dost jasný, že to je strašně kyselý a sladký. Je to jenom ocet s cukrem, přece :D. Takže je potřeba do těch poměrů zahrnout i rýži, ne? Protože je důležitý, na kolik rýže použiješ kolik směsi. Nemá podle mě smysl řešit sladkost/kysleost něčeho, co je jen ocet a cukr, když smysluplnější je řešit chuťovou vyváženost celýho jídla.
Mě se osvědčily tyhle poměry:
Perfect Sushi Rice Recipe | Allrecipes
https://www.allrecipes.com/recipe/99211/perfect-sushi-rice/
LADY_CANDAR
---
---
22:11:36 29.11.2020
+1
MOIRAIN
: ja delam 6:6:1 pomer. 60g octa, 60g cukru, 10g soli. A dle tipu od znameho, jehoz tatinek je sushi sefkuchar, pridavam jeste jeden kousek konbu.
MOIRAIN
---
---
18:47:39 29.11.2020
2 odpovědi
máte nějaký osvědčený recept na sushi ocet? Měla jsem lahev hotového, který byl tak akorát, došel, tak to míchám a vychází mi to strašně kyselý a sladký
teď otestováno 4 lžíce rýžového octa, 3 lžíce cukru, 1 lžička soli a 1 lžička mirin (docela dost jsem naředila vodou, abych neměla pocit, že mám z rýže rýžový nákyp sladkostí)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam