• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    KURE: mam doma tenhle, uz asi dva roky, varim v nem tak parkrat do mesice a porad vse ok. U byvalyho jsem mela dtto samy a ten jel pomerne casteji a byl taky v pohode.
    Tristar rýžovar RK-6126 | MALL.CZ
    https://www.mall.cz/ryzovary/tristar-rk-6126
    KURE
    KURE --- ---
    MC_KALAPU: ja jsem před pár lety nejlacinější sencor 2x reklamoval a pak vyhodil. to cele za méně než 2mesice. Prostě to přestalo fungovat po několika dnech. vadná serie?

    Ted nedavno jsem koupil zase nějakej úplně obyč, zatim 2x uvařil, tak si držim palce :D
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MC_KALAPU: Ja mám Xiaomi Mi indukční ryzovar ovladanej přes Wi-Fi a ryze je úplně stejná, jako v ryzovaru z Lidlu za 5 stovek. Přidana hodnota je většinou akorát design a komfort. Porad je to o kombinaci vody a ryze a max tak prednastaveni teplot v programu, takže je to spis o tom, co chceš mít x let na kuchyňský lince a co denně používáš.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    my jsme meli taky nejakej obyc ryzovar za par stovek a pak jsme od kamosu cinanu dostali takovehle "Tefal 8in1 multicooker" (nevim presne, jestli tenhle typ, ale vypada takhle:) a od ty doby pouzivame ten.. pouzivame ho teda v podstate jenom na rejzi, na nic jinyho a nejaky extra zmeny v kvalite rejze nepozoruju:) ale je fakt, ze uz na nem jedem treba 3 roky a v nicem jinym rejzi nevarime
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MC_KALAPU: taky by mě to zajímalo, mám nejobyčejnější rýžovar z asijskýho krámu. úplně stejnej, co má doma můj spřátelenej asiat - to je asi jeden důvod, proč sem nikdy neuvažovala o jiným, ale jestli je v tý rýži rozdíl, to by mě i zajímalo.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MRMNK: to je zajimava otazka, ke ktery bych se rad tak trochu pripojil - ja jedu na tom nejlacinejsim sencoru uz hroznejch let, ale je tu nekdo, kdo ma nejaky "snobsky" ryzovar? zajimalo by me, jak velky rozdil je skutecne mezi ryzi z nejobycejnejsiho sencoru, a nejakyho zojirushi, nebo jinyho fancy stroje (vim, ze videa jsou, ale tak nejak temhle porovnavacim videim na YT moc neverivam)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MRMNK: rýžovou pěnu nemáš, když rýži řádně propereš a když ji přesto máš, tak se tam dá dát papírová utěrka mezi víko a nádobu, úspěšně jsem to tak roky provozovala
    mám sencor, který má polosundavací víko https://ryzovary.heureka.cz/sencor-srm-0650ss/ a už jsem v něm dělala i vývar, prostě jsem to omyla a hotovo
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    Kdyz vidim ty ryzovary - jakou mate zkusenost s podobnymi jako z odkazu od MOIRAIN: tzn s pevnymi viky? Slysel jsem, ze se to pak blbe cisti a je to plne ryzove peny (narozdil od klasicke poklicky).
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    tak vás "potrestám" i tady https://yum-asia.com/eu
    nadchla mne produkce této firmy
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: Už byla nalejvárna v japonským auditku :-) a kvalitní!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GIA_: rýži na suši, co nejkvalitnější. Důkladně proprat, nechat 30 minut namočené ve vodě a nechat proschnout na sítku. Vařit 1:1 s vodou cca 10-12 minut a pak vypnout a 10 minut nechat dojí.

    Řasu nori, ocet je celkem jedno, dokud je 4 % v základu a nemá žádnou výraznou chuť. Rýžový ideál, ale jablečný, nebo třeba vinný je taky v pohodě.
    ten rozvar s cukrem, vodou a solí udělaj tak, aby ti to chutnalo.

    Jinak tohle jsou autentické a funkční recepty

    Onigiri (Japanese Rice Balls) おにぎり • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/onigiri-rice-balls/
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    mohu poprosit o recept na onigirazu i doporučením na konkrétní suroviny? Jde mi hlavně o to, jakou vybrat rýži, řasu a ocet a jak tyto suroviny připravit :) Náplň může být ryba i maso....
    Děkuji
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    KAKIHARA: vida! tak to diky za update, nekdy zkusime!:)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    NOIZER: Dělá. Resp poslední dobou začala. A11.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    KAKIHARA: ja myslim, ze Draci mama baozi nedela.. baozi je z kynutyho testa a to jsem u ni teda nikdy nevidel, ona dela ty klasicky z tenkyho testa
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    TOOMIX: Baozi dělá určitě Dračí máma ve Vršovicích a myslim že i Dim Sum Spot sem tam
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    RODWY: tak se jmenoval kebab, který tam byl před tím, ale místo je to stejné.
    RODWY
    RODWY --- ---
    TIGRE: Kebab CASABLANCA?
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    Vyborna Indicko-nepalska restaurace je i v Jihlave: https://www.namastehimalaya.cz/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Podávám info, ze Le kou fu na Veletržní skončilo. Chtěli už konečně domu, do Činy. Nicméně místo te rodiny tam jdou jejich kamarádi, také Číňané a také rodina. Dělají rekonstrukci, budou mít open bar na sushi (nejspíš) a bude to podle mě zase dost dobrý. Ty původní se nám za ne zaručili a investují peníze. Takže snad do 14 dnů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam