• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    LEENVECKA: je to nutný, protože se zelí naruší struktura, takže pustí vodu, naopak snáz vstřebá chuti přísad. Navíc zmenší objem. Já nasoluju poměr 100 gr soli na litr vody, zelí v ní leží asi 6-10 hodin, pak ho proplachuju čistou vodou. Pokud se nechá příliš dlouho, je přesolené a utrpí struktura.

    Zrovna u kimčchi zkratky moc nefungujou.
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj všichni. Chci se zeptat, zda by se někdo nepodělil o 2,5kg pytel gochugaru na Kimchi. Našel jsem jej tu v Pze jako nejlepší, ale to množství je asi za 750,- https://www.nanuko.de/epages/79558993.mobile/en_GB/?ObjectPath=/Shops/79558993/Products/k3340&Locale=en_GB
    RODWY
    RODWY --- ---
    LADY_CANDAR: ten je za me super!potkal jse ho v Japonsku.)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LEENVECKA: někdy dělám tak a jindy onak, podle toho jak jsem línej a jak mám čas - a nevidim větší rozdíl
    že by se lámalo mi nepřijde, ale já už si ho rovnou krájim na "akorát" kousky
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    LEENVECKA: Léta dělám jak kimchi, tak klasický kysaný zelí. Klasiku nepředsoluju, kimchi jo. Přijde mi, že pekingský zelí potřebuje nasolit kvůli obsahu vody a křehkosti. Bez toho by bylo šťávy příliš a polámalo se při míchání/pěchování. Ale nikdo ti samozřejmě nebrání ten krok vypustit nebo ideálně ve jménu vědy udělat dvě dávky, jednu předsolenou a druhou ne 😊
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    TOOMIX: no a je to fakt nutny? jako to pousteni vody?
    MUTHA: diky, zkusim to asi udelat takhle.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LEENVECKA: protože se solí ze sebe pustí vodu ;)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Premyslim, ze bych chtela zkusit udelat kimchi a chci se zeptat proc a jestli je nutny to zeli nalozit nejdriv do soli a proc pripadne je spatny napad tenhle krok vypustit a rovnou nakrajeny zeli smichat s pastou a narvat do sklenice,
    diky za odpoved
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Ja mam starsi model tohohle: https://www.shoppinginjapan.net/tiger-jkw-a18w
    Ulovila jsem ho za 5 euro od cinanky z Norimberku a ma cinske napisy misto japonskych :D
    Super je timer. Casto si nastavuji ryzi hodne predem, plus ma programy na vice druhu ryze, ale ja pouzivam prevazne dva.
    Vubec se nepripaluje.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MC_KALAPU: v chuti spíš ne, ale ten nejlevnější sencor měl nějaký horší teflon či co, tak se to z něj nedalo jednoduše vyklopit, z toho "lepšího" multifunkčního sencoru ji vyklopím a v zásadě bych mohla otřít ubrouskem, ne drhnout houbičkou jako tu starou nádobu (a to bylo vždycky, už když byl fungl nový)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    VOY: koukala jsem, ze na ali je tam par prodejcu, ale netusim jak moc by to bylo kompatibilni...
    VOY
    VOY --- ---
    Mam taky nejaky obyc ryzovar, ale prijde mi, ze po tech letech se ma ta ryze tendenci daleko vic pripalovat. Daji se koupit nahradni ty vnitrni hrnce s non-stick vrstvou?
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    KURE: mam doma tenhle, uz asi dva roky, varim v nem tak parkrat do mesice a porad vse ok. U byvalyho jsem mela dtto samy a ten jel pomerne casteji a byl taky v pohode.
    Tristar rýžovar RK-6126 | MALL.CZ
    https://www.mall.cz/ryzovary/tristar-rk-6126
    KURE
    KURE --- ---
    MC_KALAPU: ja jsem před pár lety nejlacinější sencor 2x reklamoval a pak vyhodil. to cele za méně než 2mesice. Prostě to přestalo fungovat po několika dnech. vadná serie?

    Ted nedavno jsem koupil zase nějakej úplně obyč, zatim 2x uvařil, tak si držim palce :D
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MC_KALAPU: Ja mám Xiaomi Mi indukční ryzovar ovladanej přes Wi-Fi a ryze je úplně stejná, jako v ryzovaru z Lidlu za 5 stovek. Přidana hodnota je většinou akorát design a komfort. Porad je to o kombinaci vody a ryze a max tak prednastaveni teplot v programu, takže je to spis o tom, co chceš mít x let na kuchyňský lince a co denně používáš.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    my jsme meli taky nejakej obyc ryzovar za par stovek a pak jsme od kamosu cinanu dostali takovehle "Tefal 8in1 multicooker" (nevim presne, jestli tenhle typ, ale vypada takhle:) a od ty doby pouzivame ten.. pouzivame ho teda v podstate jenom na rejzi, na nic jinyho a nejaky extra zmeny v kvalite rejze nepozoruju:) ale je fakt, ze uz na nem jedem treba 3 roky a v nicem jinym rejzi nevarime
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MC_KALAPU: taky by mě to zajímalo, mám nejobyčejnější rýžovar z asijskýho krámu. úplně stejnej, co má doma můj spřátelenej asiat - to je asi jeden důvod, proč sem nikdy neuvažovala o jiným, ale jestli je v tý rýži rozdíl, to by mě i zajímalo.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MRMNK: to je zajimava otazka, ke ktery bych se rad tak trochu pripojil - ja jedu na tom nejlacinejsim sencoru uz hroznejch let, ale je tu nekdo, kdo ma nejaky "snobsky" ryzovar? zajimalo by me, jak velky rozdil je skutecne mezi ryzi z nejobycejnejsiho sencoru, a nejakyho zojirushi, nebo jinyho fancy stroje (vim, ze videa jsou, ale tak nejak temhle porovnavacim videim na YT moc neverivam)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MRMNK: rýžovou pěnu nemáš, když rýži řádně propereš a když ji přesto máš, tak se tam dá dát papírová utěrka mezi víko a nádobu, úspěšně jsem to tak roky provozovala
    mám sencor, který má polosundavací víko https://ryzovary.heureka.cz/sencor-srm-0650ss/ a už jsem v něm dělala i vývar, prostě jsem to omyla a hotovo
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    Kdyz vidim ty ryzovary - jakou mate zkusenost s podobnymi jako z odkazu od MOIRAIN: tzn s pevnymi viky? Slysel jsem, ze se to pak blbe cisti a je to plne ryzove peny (narozdil od klasicke poklicky).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam