• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Kupuju tuhle a myslim ze je ok.
    Mae Krua Ústřicová omáčka - Vital Country
    https://www.vitalcountry.cz/mae-krua-ustricova-omacka/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nějaké tipy na oblíbenou ústřicovou omáčku? Začíná to být pro mě nepostradatelná surovina, tak bych rád zkusil provařené značky.
    Budu to brát asi z nějakého eshopu, klidně i tip na shop.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Z kategorie polotovar. Musím říct, že jsem si v posledn roce oblíbil kořenící pasty od značky https://ptbamboe.com/ pravidelně z nich dělám třeba nasi goreng (mají 2 varianty - pálivou a kinder friendly), mie, soto ayam apod. V létě jsem s nimi úspěšně improvizoval na marinády ke grilu. Chodím pro ně do večerky na Hradčanské, k dostání budou asi i jinde.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: nejsem odbornik, ale chutnalo mi. Libilo se mi, ze maj druhy, ktery jsem nikdy nemel. Nejvic mi ale chutnalo kari. Pani byla pekelne sympaticka, ale mela chudera smulu na kokota, kterej ji zacal jebat, ze mel malo masa v jidle. Pak se sebral a odjel Lambem tusim :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: zkoušeli jste suši? Měli lepší rejži? protože když jsme tam byli my, tak to prostě byla rozvařená dlouhozrnná.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: byli jsme včera a bylo to super. Díky za tip.
    RODWY
    RODWY --- ---
    ZUZKAOU: adresy maji taky radsi dve:)
    UCKO
    UCKO --- ---
    ZUZKAOU: čumím jim do lístku :)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Falun gong má v praze hospodu

    Menu | RYU
    https://ryusushi.cz/menu/

    byli jsme tam na obědovém bufetu, moc lidí jim tam nechodí, takže není moc rozsáhlý. Dvě verze stir fry se zeleninou - s kuřetem a tofu - dobře udělané, fajn dochucené omáčka, k tomu rejže, smažená rejže, nudle, nabídka smažených věcí - křídla, řízek, tofu, závitky, smažené "suši" - spíš arancini na asijský způsob a trocha suši rolek. Nevím jestli třeba na večer nepřijde někdo, kdo umí suši dělat, ale bohužel měli fakt hnusnou a rozvařenou rejži. V recenzích na netu mají na běžné suši pochvaly.

    Pokud jste poblíž a máte okolo oběda hlad tak na čerstvé asijské jídlo, tak super. Ale teda ideální by bylo, kdyby se vykašlali na univerzální suši-asijskou hospodu a dělali něco domácího a to že jsou falung gung vlastně říkali předem - jim to nažene spoustu sluníčkářské klientely :-D.

    Obsluha je moc milá.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    LEENVECKA: je to nutný, protože se zelí naruší struktura, takže pustí vodu, naopak snáz vstřebá chuti přísad. Navíc zmenší objem. Já nasoluju poměr 100 gr soli na litr vody, zelí v ní leží asi 6-10 hodin, pak ho proplachuju čistou vodou. Pokud se nechá příliš dlouho, je přesolené a utrpí struktura.

    Zrovna u kimčchi zkratky moc nefungujou.
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj všichni. Chci se zeptat, zda by se někdo nepodělil o 2,5kg pytel gochugaru na Kimchi. Našel jsem jej tu v Pze jako nejlepší, ale to množství je asi za 750,- https://www.nanuko.de/epages/79558993.mobile/en_GB/?ObjectPath=/Shops/79558993/Products/k3340&Locale=en_GB
    RODWY
    RODWY --- ---
    LADY_CANDAR: ten je za me super!potkal jse ho v Japonsku.)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LEENVECKA: někdy dělám tak a jindy onak, podle toho jak jsem línej a jak mám čas - a nevidim větší rozdíl
    že by se lámalo mi nepřijde, ale já už si ho rovnou krájim na "akorát" kousky
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    LEENVECKA: Léta dělám jak kimchi, tak klasický kysaný zelí. Klasiku nepředsoluju, kimchi jo. Přijde mi, že pekingský zelí potřebuje nasolit kvůli obsahu vody a křehkosti. Bez toho by bylo šťávy příliš a polámalo se při míchání/pěchování. Ale nikdo ti samozřejmě nebrání ten krok vypustit nebo ideálně ve jménu vědy udělat dvě dávky, jednu předsolenou a druhou ne 😊
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    TOOMIX: no a je to fakt nutny? jako to pousteni vody?
    MUTHA: diky, zkusim to asi udelat takhle.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LEENVECKA: protože se solí ze sebe pustí vodu ;)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Premyslim, ze bych chtela zkusit udelat kimchi a chci se zeptat proc a jestli je nutny to zeli nalozit nejdriv do soli a proc pripadne je spatny napad tenhle krok vypustit a rovnou nakrajeny zeli smichat s pastou a narvat do sklenice,
    diky za odpoved
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Ja mam starsi model tohohle: https://www.shoppinginjapan.net/tiger-jkw-a18w
    Ulovila jsem ho za 5 euro od cinanky z Norimberku a ma cinske napisy misto japonskych :D
    Super je timer. Casto si nastavuji ryzi hodne predem, plus ma programy na vice druhu ryze, ale ja pouzivam prevazne dva.
    Vubec se nepripaluje.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MC_KALAPU: v chuti spíš ne, ale ten nejlevnější sencor měl nějaký horší teflon či co, tak se to z něj nedalo jednoduše vyklopit, z toho "lepšího" multifunkčního sencoru ji vyklopím a v zásadě bych mohla otřít ubrouskem, ne drhnout houbičkou jako tu starou nádobu (a to bylo vždycky, už když byl fungl nový)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    VOY: koukala jsem, ze na ali je tam par prodejcu, ale netusim jak moc by to bylo kompatibilni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam