• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    REEN: Lemon Leaf už není, co býval. Předminulý týden: poloprázdný podnik, obsluha (dvě dosti znuděné slečny) přesto nezvládá vyřizovat objednávky. Objednanou vodu jsem urgoval dvakrát, než jsem ji dostal.

    Laksa oproti jídelnímu lístku neobsahovala zelené fazolky, tofu nebylo osmažené, mungo klíčky byly dost za horizontem, koriandru tam byly přesně dva lístečky a ikona "pálivé" při sazbě jídelního lístku nejspíš k lakse zabloudila odjinud. Měl jsem to reklamovat, ale neměl jsem chuť to řešit.

    Jako dezert nekonečné čekání na zaplacení - došel jsem raději ke kase a nedal ani korunu spropitného.
    REEN
    REEN --- ---
    MATEJICEKKK: Jo Lemon Leaf neni žádná bomba ale občas to tam mám rad. Hlavně hovezi udon. Případně mají dobrý obedovy nabídky. Ještě by se asi hodilo zkusit Sia.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REEN: Ten HK karlin otevirala pred lety spoluzacka ze stredni, o tom vim. Ale nikdy jsem se tam nedostal, tak se tam budu muset asi dokopat. Lemon leaf mi prijde takovej nacancanej a nezajimavej.
    REEN
    REEN --- ---
    MATEJICEKKK: Jinak bych ještě doporučil podivat se na Lemon Leaf a Hong Kong Karlin. Neni to tak klasicky, Honk Kong je spis fúze postavena na bucku a kachne ale pokud Te zajima Asie stoji za to zkusit.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REEN: Toho se neobavam. Jestli je moznost volby, pujdu spis do trech. :))
    REEN
    REEN --- ---
    MATEJICEKKK: 2/3 papricek jsou na mě docela ostrý a to bych se dovolil řadit k lidem zvyklým na chilli.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REEN: Super. Neco tam naobjednam na stul a uvidime, tesim se. Urcite zkusim nejakej Laap nebo Nam tok.
    REEN
    REEN --- ---
    MATEJICEKKK: 50. Phad Khi Mao Neua

    Pad thai pokud něco lehčího, tom YAM taky umí ale občas se až tak nepovede.
    Pozdravuj šéfa :) on je teda Laosan :))
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REEN: Tohle jediny mi pri vcerejsim hledani prislo legit. Mas neco konkretniho k doporuceni?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Vite v Praze o nejake autenticke Thajske restauraci, kde nabidnou vic nez zelene curry ze supermarketove curry pasty?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    K vánocům jsem si pořídila dva rýžovary, jeden do práce a je megaňunu https://yum-asia.com/eu/product/bonsai-bento-rice-cooker/, tak jsem hledala recepty, jak ho využít na víc, než vaření rýže
    našla jsem zatím tohle
    Recipe | Rice Cooker JBX tacook | TIGER CORPORATION
    https://tiger-id.com/eng/jbx/recipe/
    během pár dnů otestuju
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    S2FI: Stalo se mi to u posledních dvou balíků (každý byl jiná značka). Jak píše POHODAVOLE, dávám celkem dost plňky a pak to dost utahuju.
    S2FI
    S2FI --- ---
    ALENNAI: nezměnila jsi značku papíru? dle toho, co mi prošlo rukama je každý jinak tlustý, má jiný povrch/strukturu a jinak reaguje na vlhkost, tak čistě teoreticky by to mohlo být třeba i tím..
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    POHODAVOLE: je pravda, že čím déle je dělám, tím víc je utahuju, aby byly "pěkný".
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ALENNAI: vlhkost ma dle me urcite vliv a taky to muze byt tim, ze moc utahujes pres kusy, ktery nejsou dostatecne zarovnany s ostanima surovinama. Nejsem ale profik a vetsinou mi taky nejaky praskne.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    Jdu si pro radu (lupa mi nepomohla):
    Vietnamské summer rolls (Nem Sai gon)
    Poměrně často dělám letní závitky. Z nějakého důvodu se mi začal trhat rýžový papír: ubalím, odložim a za pár minut koukám, že z toho leze mrkev bo něco jiného.
    Dříve jsem dělala vegetariánské nebo s krevetami. Souvislost s trháním může být, že jsme začala dělat více masové (že by vadilo, že maso není suché?)
    Má prosím někdo zkušenost, jak zamezit trhání?
    Díky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EZEE: Tam jsme volali. Pry ted momentalne chybi teppanyaki kuchar.
    EZEE
    EZEE --- ---
    MAKROUSEK: Myslim ze Asiantemple.cz, ale nemam zkusenost
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SARTH: Videl jsem. To jsi me moc nepotesil
    SARTH
    SARTH --- ---
    MATEJICEKKK: v Evropě bez šance. Video k oleji: https://www.youtube.com/watch?v=xDP9t65PVsY
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam