• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    REEN: Lemon Leaf už není, co býval. Předminulý týden: poloprázdný podnik, obsluha (dvě dosti znuděné slečny) přesto nezvládá vyřizovat objednávky. Objednanou vodu jsem urgoval dvakrát, než jsem ji dostal.

    Laksa oproti jídelnímu lístku neobsahovala zelené fazolky, tofu nebylo osmažené, mungo klíčky byly dost za horizontem, koriandru tam byly přesně dva lístečky a ikona "pálivé" při sazbě jídelního lístku nejspíš k lakse zabloudila odjinud. Měl jsem to reklamovat, ale neměl jsem chuť to řešit.

    Jako dezert nekonečné čekání na zaplacení - došel jsem raději ke kase a nedal ani korunu spropitného.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo má možnost srovnat na základě osobní zkušenosti dvě značky kokosového mléka z Thajska. Zkoušel jsem najít nějaké srovnání, ale nenašel jsem.

    Jde o značky Aroy-D a PraoHom Premium.

    S Aroy-D mám zkušenosti, s tím druhým ne.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Otevřeli noční Tokio uprostřed Brna. Jejich bistro milují i Japonci
    https://forbes.cz/otevreli-nocni-tokio-uprostred-brna-jejich-bistro-miluji-i-japonci/

    Mám radost i za ne.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Syřani ve Vršovicích s poledním menu.

    YUSUF Kitchen prague - Hlavní stránka
    https://www.facebook.com/YUSUF-Kitchen-prague-112093004478069/
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Jak je na tom vlastne prenos jidla pres Bluetooth? Nebyl jsem tam ani nepamatuju.
    REEN
    REEN --- ---
    MATEJICEKKK: Jo Lemon Leaf neni žádná bomba ale občas to tam mám rad. Hlavně hovezi udon. Případně mají dobrý obedovy nabídky. Ještě by se asi hodilo zkusit Sia.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REEN: Ten HK karlin otevirala pred lety spoluzacka ze stredni, o tom vim. Ale nikdy jsem se tam nedostal, tak se tam budu muset asi dokopat. Lemon leaf mi prijde takovej nacancanej a nezajimavej.
    REEN
    REEN --- ---
    MATEJICEKKK: Jinak bych ještě doporučil podivat se na Lemon Leaf a Hong Kong Karlin. Neni to tak klasicky, Honk Kong je spis fúze postavena na bucku a kachne ale pokud Te zajima Asie stoji za to zkusit.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REEN: Toho se neobavam. Jestli je moznost volby, pujdu spis do trech. :))
    REEN
    REEN --- ---
    MATEJICEKKK: 2/3 papricek jsou na mě docela ostrý a to bych se dovolil řadit k lidem zvyklým na chilli.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REEN: Super. Neco tam naobjednam na stul a uvidime, tesim se. Urcite zkusim nejakej Laap nebo Nam tok.
    REEN
    REEN --- ---
    MATEJICEKKK: 50. Phad Khi Mao Neua

    Pad thai pokud něco lehčího, tom YAM taky umí ale občas se až tak nepovede.
    Pozdravuj šéfa :) on je teda Laosan :))
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REEN: Tohle jediny mi pri vcerejsim hledani prislo legit. Mas neco konkretniho k doporuceni?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Vite v Praze o nejake autenticke Thajske restauraci, kde nabidnou vic nez zelene curry ze supermarketove curry pasty?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    K vánocům jsem si pořídila dva rýžovary, jeden do práce a je megaňunu https://yum-asia.com/eu/product/bonsai-bento-rice-cooker/, tak jsem hledala recepty, jak ho využít na víc, než vaření rýže
    našla jsem zatím tohle
    Recipe | Rice Cooker JBX tacook | TIGER CORPORATION
    https://tiger-id.com/eng/jbx/recipe/
    během pár dnů otestuju
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    S2FI: Stalo se mi to u posledních dvou balíků (každý byl jiná značka). Jak píše POHODAVOLE, dávám celkem dost plňky a pak to dost utahuju.
    S2FI
    S2FI --- ---
    ALENNAI: nezměnila jsi značku papíru? dle toho, co mi prošlo rukama je každý jinak tlustý, má jiný povrch/strukturu a jinak reaguje na vlhkost, tak čistě teoreticky by to mohlo být třeba i tím..
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    POHODAVOLE: je pravda, že čím déle je dělám, tím víc je utahuju, aby byly "pěkný".
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ALENNAI: vlhkost ma dle me urcite vliv a taky to muze byt tim, ze moc utahujes pres kusy, ktery nejsou dostatecne zarovnany s ostanima surovinama. Nejsem ale profik a vetsinou mi taky nejaky praskne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam