• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo má možnost srovnat na základě osobní zkušenosti dvě značky kokosového mléka z Thajska. Zkoušel jsem najít nějaké srovnání, ale nenašel jsem.

    Jde o značky Aroy-D a PraoHom Premium.

    S Aroy-D mám zkušenosti, s tím druhým ne.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Otevřeli noční Tokio uprostřed Brna. Jejich bistro milují i Japonci
    https://forbes.cz/otevreli-nocni-tokio-uprostred-brna-jejich-bistro-miluji-i-japonci/

    Mám radost i za ne.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Syřani ve Vršovicích s poledním menu.

    YUSUF Kitchen prague - Hlavní stránka
    https://www.facebook.com/YUSUF-Kitchen-prague-112093004478069/
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Jak je na tom vlastne prenos jidla pres Bluetooth? Nebyl jsem tam ani nepamatuju.
    REEN
    REEN --- ---
    MATEJICEKKK: Jo Lemon Leaf neni žádná bomba ale občas to tam mám rad. Hlavně hovezi udon. Případně mají dobrý obedovy nabídky. Ještě by se asi hodilo zkusit Sia.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REEN: Ten HK karlin otevirala pred lety spoluzacka ze stredni, o tom vim. Ale nikdy jsem se tam nedostal, tak se tam budu muset asi dokopat. Lemon leaf mi prijde takovej nacancanej a nezajimavej.
    REEN
    REEN --- ---
    MATEJICEKKK: Jinak bych ještě doporučil podivat se na Lemon Leaf a Hong Kong Karlin. Neni to tak klasicky, Honk Kong je spis fúze postavena na bucku a kachne ale pokud Te zajima Asie stoji za to zkusit.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REEN: Toho se neobavam. Jestli je moznost volby, pujdu spis do trech. :))
    REEN
    REEN --- ---
    MATEJICEKKK: 2/3 papricek jsou na mě docela ostrý a to bych se dovolil řadit k lidem zvyklým na chilli.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REEN: Super. Neco tam naobjednam na stul a uvidime, tesim se. Urcite zkusim nejakej Laap nebo Nam tok.
    REEN
    REEN --- ---
    MATEJICEKKK: 50. Phad Khi Mao Neua

    Pad thai pokud něco lehčího, tom YAM taky umí ale občas se až tak nepovede.
    Pozdravuj šéfa :) on je teda Laosan :))
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REEN: Tohle jediny mi pri vcerejsim hledani prislo legit. Mas neco konkretniho k doporuceni?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Vite v Praze o nejake autenticke Thajske restauraci, kde nabidnou vic nez zelene curry ze supermarketove curry pasty?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    K vánocům jsem si pořídila dva rýžovary, jeden do práce a je megaňunu https://yum-asia.com/eu/product/bonsai-bento-rice-cooker/, tak jsem hledala recepty, jak ho využít na víc, než vaření rýže
    našla jsem zatím tohle
    Recipe | Rice Cooker JBX tacook | TIGER CORPORATION
    https://tiger-id.com/eng/jbx/recipe/
    během pár dnů otestuju
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    S2FI: Stalo se mi to u posledních dvou balíků (každý byl jiná značka). Jak píše POHODAVOLE, dávám celkem dost plňky a pak to dost utahuju.
    S2FI
    S2FI --- ---
    ALENNAI: nezměnila jsi značku papíru? dle toho, co mi prošlo rukama je každý jinak tlustý, má jiný povrch/strukturu a jinak reaguje na vlhkost, tak čistě teoreticky by to mohlo být třeba i tím..
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    POHODAVOLE: je pravda, že čím déle je dělám, tím víc je utahuju, aby byly "pěkný".
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ALENNAI: vlhkost ma dle me urcite vliv a taky to muze byt tim, ze moc utahujes pres kusy, ktery nejsou dostatecne zarovnany s ostanima surovinama. Nejsem ale profik a vetsinou mi taky nejaky praskne.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    Jdu si pro radu (lupa mi nepomohla):
    Vietnamské summer rolls (Nem Sai gon)
    Poměrně často dělám letní závitky. Z nějakého důvodu se mi začal trhat rýžový papír: ubalím, odložim a za pár minut koukám, že z toho leze mrkev bo něco jiného.
    Dříve jsem dělala vegetariánské nebo s krevetami. Souvislost s trháním může být, že jsme začala dělat více masové (že by vadilo, že maso není suché?)
    Má prosím někdo zkušenost, jak zamezit trhání?
    Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam