• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NAGASAWA: určitě nerozpadnou, normálně rovnou z mrazáku na rozpálenou pánev s trochou oleje tou plochou stranou, zasyčí a pa už jedou krásně, podle oka protřepáním promíchat a zalít vodou nebo vývarem, funguje to s pokličkou i bez. já je tak začal dělat, když jsem měl problém pro víc lidí všechno vecpat do pařáku, aby se mi nedotýkaly>neslepily>nepotrhaly. Od té doby je ale už nedělám jinak i při malém množství.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TIGRE: takze na panvi jako klasickou gyozu? Zkusim. Mel jsem trochu obavu, aby se nerozpadly. Gyozu hazu na panev jenom z vlastniho testa.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NAGASAWA: tak mražený knedlíčky je zase moje superpotravina ze shinu - ať už bibigo nebo třeba samlip, ty korejský značky jsou fajn vesměs všechny. čistě vegetariánský nebo s masem kupuju pravidelně nějakých 8 let. jen je spíš než na pařáku dělám na pánvi. nejdříve orestuju pak dám cca 2 naběračky vývaru a nechám vstřebat. sojovka s octem a trochou čili na namáčení a bašavel nejlepší.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    NAGASAWA: zkus tenhle kanal na trubce a najdi si tam Tteokbokki
    https://www.youtube.com/c/AsKitchen/search
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Btw zariskoval jsem a vzal jsem i dve baleni mrazenych Mandu knedlicku od Bibigo. Moc jsem necekal, respektive jsem mel za to, ze to bude klasicka "hotovka" s bidnym obsahem, ktera se pri napařování rozpadne a korejci me vyvedli rychle z omylu. Testo bylo tenoucky tak akorat, nic se nerozpadlo a prekvapilo me, ze je tam skoro tolik obsahu, co na fotce na baleni - na to clovek neni moc zvyklej a automaticky pocita s tim, ze se mu lze. Zkusil jsem Kimchi & Pork a Korean BBQ. Baleni vylo na 160,- a v sacku bylo 12 velkych "gyoz". Na lehkou veceri stacilo bohate 6-7 kousku. S takovou je zacnu brat pravidelne.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TIGRE: Rychla fotka z košíku. Kilo za kilo.

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NAGASAWA: S kimchi. Korejci jedi vsechno s kimchi.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TIGRE: Jinak takhle jsem je sfouknul loni poprvé

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TIGRE: dneska si jedu pro dalsi davku, tak je vyblejsknu.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NAGASAWA: nemáš link fotku z shinfoodu? :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Zjistuju, ze zacinam byt regulerne zavislej na korejske ryzove rychlovce Tteokbokki a co vic, tak v Shin foodu maji jejich permanentni zasobu diky tomu, ze si je nechavaji vyrabet v Cesku presne podle originalu. Zatim si je delam s kupovanou Sempio Gochujang chilli omackou a zacinam a zacina me zajimat co vic by se s nimi dalo provest. Nemate nekdo tip?
    REEN
    REEN --- ---
    HAAALA: Jo slo to tam dost dolu. Já chodil naposledy loňské leto občas na poledni menu a to bejvalo Ok. Udon z menu taky Ok. Ale neni to co bývalo, souhlas…
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    POHODAVOLE: bohužel, jsem odkázán pouze na eshopy.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BRUKEV: jestli jsi z Prahy a máš to kousek, tak se stav tu. Za 50 mi to přijde fér na zkoušku :-)

Restaurace Červený Jelen | Praha
    https://www.cervenyjelen.cz/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Rád bych poprvé zkusil kimchi.
    Nějaký tip na e-shop, kde se dá koupit rozumné balení? Respektive eshop si najdu, takže spíš tip jakým začít? Nechci koupit kilovou sklenici s nějakým palivym zlem.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    REEN: Lemon Leaf už není, co býval. Předminulý týden: poloprázdný podnik, obsluha (dvě dosti znuděné slečny) přesto nezvládá vyřizovat objednávky. Objednanou vodu jsem urgoval dvakrát, než jsem ji dostal.

Laksa oproti jídelnímu lístku neobsahovala zelené fazolky, tofu nebylo osmažené, mungo klíčky byly dost za horizontem, koriandru tam byly přesně dva lístečky a ikona "pálivé" při sazbě jídelního lístku nejspíš k lakse zabloudila odjinud. Měl jsem to reklamovat, ale neměl jsem chuť to řešit.

Jako dezert nekonečné čekání na zaplacení - došel jsem raději ke kase a nedal ani korunu spropitného.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo má možnost srovnat na základě osobní zkušenosti dvě značky kokosového mléka z Thajska. Zkoušel jsem najít nějaké srovnání, ale nenašel jsem.

Jde o značky Aroy-D a PraoHom Premium.

S Aroy-D mám zkušenosti, s tím druhým ne.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Otevřeli noční Tokio uprostřed Brna. Jejich bistro milují i Japonci
    https://forbes.cz/otevreli-nocni-tokio-uprostred-brna-jejich-bistro-miluji-i-japonci/

Mám radost i za ne.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Syřani ve Vršovicích s poledním menu.

YUSUF Kitchen prague - Hlavní stránka
    https://www.facebook.com/YUSUF-Kitchen-prague-112093004478069/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam